Yarının Dünyasını, Bugünden Açığa Çıkarmak - Son Dakika
Güncel

Yarının Dünyasını, Bugünden Açığa Çıkarmak

Hollywood'un ünlü yönetmenlerinin gözünden izleyeceğimiz devrim niteliğindeki keşifler, Çığır Açan Buluşlar belgesel seri ile 4 Kasım'dan itibaren her Çarşamba 22.00'de Nat Geo'da!

28.10.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çığır Açan Buluşlar Nat Geo'da ekranlarında

National Geographic Channel, dünyamızı değiştirecek 6 keşfi, birbirinden ünlü 6 Hollywood yönetmeninin gözünden ekranlara taşıyor. Malcolm X'den hatırlayacağımız oyuncu Angela Bassett, Son Kalan filminin yönetmeni Peter Berg, Sihirbaz ve Külkedisi Adam filmlerinde rol alan Paul Giamatti, Ben Efsaneyim ve Akıl Oyunları'nın yazarlarından Akiva Goldsman, Da Vinci Şifresi ve Külkedisi Adam filmlerinin yönetmeni Ron Howard ve belgesel-film yapımcısı Brett Ratner'ı yönetmen koltuğunda göreceğimiz belgesel seri Çığır Açan Buluşlar, 6 bölümüyle izleyicileri ilham veren keşiflerle baş başa bırakıyor. Yapımcılığını Ron Howard ve Brian Grazer'in üstlendiği belgesel seri, 4 Kasım Çarşamba'dan itibaren her Çarşamba 22.00'da National Geographic Channel'da yayınlanacak.

Çığır Açan Buluşlar önde gelen üniversite ve kurumlarda görev alan devrim niteliğinde bir grup bilimsel kaşifi ve onların ileri teknoloji yenilik ve buluşlarının yakın ve uzak gelecekte günlük hayatımızı nasıl değiştireceğini konu alıyor. Belgesel seri bu çığır açan buluşların arkasında yatan hikaye, insan ve teknolojileri gün ışığına çıkarmak ve dünyamızı nasıl değiştirdiklerini göstermeyi amaçlıyor.

Serinin ilk bölümü Salgın Hastalıklar'da, bölümün yönetmeni Peter Berg izleyicileri dünyayı gelecekte oluşabilecek salgınlardan korumaya çalışan öncü isimlerin dramatik, ilham veren ve bazen de üzücü olan dünyasına davet ediyor. Antibiyotikler ve aşılardan, virüslerin nasıl yayılacağını tahmin etmeye çalışan bilgisayar programlarına kadar yakın gelecekte dünyayı tehdit edecek HIV, malaria, ebola gibi virüslerle savaşmak için pek çok farklı yol mercek altına alınıyor. Devrim yaratan buluşlarıyla tanınan Dr Maria Croyle ve Erica Ollman Saphire'in konuk olduğu ilk bölümde aynı zamanda Ebola ile savaşmak için gittiği Sierra Leone'da Dr. Ian Crozier'in de Ebola'ya yakalanma ve 40 günü acı ve karantinada geçirme hikayesi de ekranlara taşınıyor.

Global bir televizyon etkinliği olan Çığır Açan Buluşlar'ın diğer bölümlerinde ise sonsuza kadar yaşama arzusundan siber insan yaratan teknolojilere, zihnin gizemlerinden sürdürülebilir enerji ve yok olan su kaynaklarına kadar birçok konu inceleniyor ve izleyicilere gelecekle ilgili tüyolar veriyor.

6 bölümlük Çığır Açan Buluşlar belgesel serisinin ilk bölümü Salgın Hastalıklar, 4 Kasım Çarşamba, 22.00'da National Geographic Channel'da başlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yarının Dünyasını, Bugünden Açığa Çıkarmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement