"Yarınki Maç Atletico Madrid İçin Çok Zor Olacak" - Son Dakika
Spor

"Yarınki Maç Atletico Madrid İçin Çok Zor Olacak"

"Yarınki Maç Atletico Madrid İçin Çok Zor Olacak"

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Simao Sabrosa ise yarın çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, "Taraftarımızın da vereceği destekle, yarınki maç Atletico Madrid için çok zor olacak." dedi.

14.03.2012 21:04  Güncelleme: 07:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"atletıco MADRID'E ELENMENİZ ÇOK OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM DEĞİL. ANCAK ÖNEMLİ OLAN KAZANIP BEŞİKTAŞ TARİHİNE GEÇMEK"

SIMAO: "TARAFTARIMIZIN VERDİĞİ DESTEKLE, YARINKİ MAÇ ATLETİCO MADRİD İÇİN ÇOK ZOR OLACAK"

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Atletico Madrid ile yarın yapacakları UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında son saniyeye kadar mücadele ederek, turu geçmeye çalışacaklarını söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Carvalhal, turu geçmenin zor olduğunu bildiğini ifade ederek, "Atletico Madrid'e karşı elenmeniz çok olağanüstü bir durum değil. Ancak önemli olan kazanıp Beşiktaş tarihine geçmek. Bugüne kadar çok işler başardık. Özellikle hem Beşiktaş için hem Türk takımları için en iyi performanslardan birini gösterdik. Yarın da elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar geldikleri noktaya değinen Portekizli teknik adam, "Bu takıma hareket veren, can veren gruplara kalmaktı. Zor bir gruptaydık. Bu takım Dinamo Kiev'i, Stoke City'i, Maccabi Tel Aviv'i geçip grupları birinci bitirdi. Turu geçtikten sonra da en zor kurayı çekip Braga ile karşılaştık. Geçen sezonun finalistiydi. Zorlu bir mücadele verdik ve turu geçtik" dedi.

Carvalhal sözlerine şöyle devam etti:

"Bu takıma can veren şeylerden biri de Atletico Madrid maçında oynayamayacak durumda olan 3-4 futbolcumun oynamak istemesiydi. Takım Madrid'den sabah 5'te İstanbul'a geldi. Ertesi günü idmanda bazı oyuncularımız ağrılarıyla çalıştı. Bazıları idman yapacak durumda olmamasına rağmen Ordu'ya gelmek istedi. Ordu'da sahaya çıktıklarında devre arasında ağrıdan dayanamayacak duruma gelmişlerdi. Bacaklarında kanamalar vardı. Buna rağmen kimse berabere kalındığına sevinmedi. Ben sevinmedim, hatta orada 3-0 kaybetmeye bile razıydım. Benim orada kazandığım şey oyuncularımın gururuydu. En zor şartlarda bile son dakikaya kadar mücadele ettiler. Onların yüzünde gururu, onuru gördüm ve kazandığımız şey buydu. Şimdi soruyorum, bu oyunculara ne bu kadar güç veriyor? Çünkü bu oyuncuların hepsi yarın sahaya çıktıklarında Atletico Madrid'i eleyip Beşiktaş tarihine geçmek istiyorlar ve olduğundan fazla özveri gösteriyorlar. Benim oyuncularımın hepsi şampiyon, çünkü onlar bu şampiyonluk onurunu ve gururunu gösterdiler. Beşiktaş taraftarları da bize inanılmaz bir destek veriyor. Biz de sahada göstereceğimiz futbolla onlara karşılık vermek istiyoruz. Beşiktaş'a, bugünlerde yürüme, ayağa kalkma isteğini veren oyuncularımın gururu ve taraftarlarımızdır. Yarın da skor ne olursa olsun yine karşınıza çıktığımda yine aynı şekilde cevap vereceğim. Eminim ki yarın sahaya çıktıklarında ellerinden geleni yapacaklardır. Bugüne kadar harika işler başardılar yarın da devam edeceklerdir. Yarın sahada 11 şampiyon olacak. 7 şampiyon kulübede bekleyecek. Tribünlerde taraftarlar da bize destek verecek ve birlikte tarih yazmaya çalışacağız."

Carlos Carvalhal, takımda eksik futbolcuların bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Hiçbir zaman eksik oyuncuları mazeret olarak göstermedik. Çok oyuncumuz yokken 15 maç yenilmedik, iyi bir performans gösterdik. Sahaya kim çıkarsa çıksın elinden geleni yapacağından eminiz. Olmayan oyuncular mazeret değil. Oyuncularım çok istekli ve turu geçmeyi arzuluyorlar" diye konuştu.

Basın toplantısında duygusal ve sinirli olduğunun belirtilmesi üzerine Portekizli teknik adam, "Sinirli değil, hevesli ve istekliyim. Umarım bu yarına etki edecektir" dedi. Carvalhal, bazı anlarda böyle konuşmalar yapılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu da o anlardan biriydi. Benim söylediğim her şey gerçekler. Dışarda olan insanlar farklı düşünceler içinde olabilirler. Benim neler yaşadığımı belki görmeden bu yorum yapıldı. Katılıyorum, bazı anlar gelir, patlama yaşarsınız. Bugüne kadar çok fazla sıkıntılar yaşadık. Ancak bu sıkıntıları dışarı yansıtmadık. Bunlar içimizde çözülecek durumlardır. Bugüne kadar problemlerden bahsetmedim, bugün de bahsetmeyeceğim. Problemleri aşıyoruz, bunlar beni üzmüyor daha çok güç veriyor."

Atletico Madrid maçı öncesi son antrenmanda 200 kadar siyah-beyazlı taraftar, BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne gelerek takıma destek verdi. Carvalhal, basın toplantısında bu durumun sorulması üzerine, "Gördüğümüz görüntüler, bizi duygulandıran görüntüler. Ordu'dan geldik, bize havalimanında destek veren taraftarlarımız vardı. Burada belki 100'den fazla taraftar var. Şimdiden desteklemeye başladılar. Eminim ki onlar için mücadele ettiğimizi, onurumuz ve gururumuz için mücadele ettiğimizi biliyorlar. Yarın bu iş son saniyeye kadar gidecek" diye konuştu.

Carvalhal, son olarak Ricardo Quaresma ile ilgili bir soruya da, "Pazartesi kadromuz açıklandı ve kendisi de kadromuzda yok" yanıtını verdi.

Carvalhal, basın toplantısının ardından medya mensuplarının tek tek elini sıkıp antrenmana çıktı.

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Simao Sabrosa ise yarın çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, "Herkes için önemli bir maç. Taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Hepimiz bu büyük güne hazırlandık. Maçı en iyi şekilde geçirmek istiyoruz. Bu maç bütün camia için çok önemli. Hepimizin birlik içinde olmamız gerekiyor" diye konuştu.

İsteklerini gerçekleştirmek için kuvvetli olmaları gerektiğinin altını çizen Portekizli futbolcu, "Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele etmeliyiz. Elimize geçen fırsatları değerlendirmeliyiz. Madrid'deki maçın ikinci yarısındaki görüntüyü, yarın da sergilemeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Taraftarımızın da vereceği destekle, yarınki maç Atletico Madrid için çok zor olacak" diyen Simao, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımızla konuştuk. Herkes ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Hocamızın verdiği direktiflerle bunları sahada yapmalıyız. Bunun için çabalayacağız. İlk amacımız gol yemeden goller atmak. Maçı 2-0 önde götürürken gol yersek, 3.'yü atmak zorundayız. Maç içindeki olaylara hazırlıklı olmalıyız. Amacımız maçın başından sonuna kadar baskımızı kurarak goller bulmak ve gülen taraf olmak."

Eski takımı Atletico Madrid'e ilk maçta gol attığında sevinç gösterisinde bulunmadığının hatırlatılması üzerine Simao, "Bizim ve camia için çok önemli bir maç. Hepimiz profesyoneliz ve görev yaptığımız yer için çalışıyoruz. Kulüp her zaman her şeyin üstündedir. Önemli olan kulübün mutlu olması. Başarırsak hem kulüp mutlu olur, hem de ben" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 'Yarınki Maç Atletico Madrid İçin Çok Zor Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor
    12:09 Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor

    TFF 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı. Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibine 6 puan fark atan Amedspor, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Iğdır FK maçına büyük bir kararlılıkla hazırlanıyor. Stadyumun kapasitesi olan 33 bin kişinin tamamının maça gelmesi beklenirken, taraftarlardan sahaya zarar verilmemesi ve stadyumu korumaları konusunda özellikle hassasiyet göstermeleri isteniyor.

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.

  • Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı
    11:42 Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı

    Kemer'de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı. Kemer Kaymakamlığı'nın destekleriyle Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlara Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan 85 sporcu katılacak.

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.


Advertisement