Yarışmacıların soyunduğu programda görme engelliler için sesli anlatım yapılacak - Son Dakika
Medya

Yarışmacıların soyunduğu programda görme engelliler için sesli anlatım yapılacak

İngiltere'de çıplak yarışmacıların birbirleriyle flört ettiği televizyon programından ilginç bir karar alındı. Program yapımcıları, görme engelli seyirciler için sesli anlatım yapacaklarını duyurdu.

21.01.2020 11:34  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de yayınlanan ve çıplak yarışmacıların birbirleriyle flört ettiği televizyon programı Naked Attraction ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Channel 4'da yayınlanan programın yapımcıları, programı herkesin izleyebilmesi için sesli betimleme özelliği getirdi. Bundan böyle programdaki çıplak yarışmacıları betimleyecek bir dış ses olacak.

YENİ UYGULAMA YAPILACAK

Paravanın arkasındaki yarışmacının önce ayaklarını daha sonra bacaklarını, sonra kalçasını, göğsünü ve başını gören yarışmacı karşısındaki ile flört ediyor. Bir eş bulma programı olan Naked Attraction (Çıplak Çekim) yöneticileri görme engelli seyirciler için yeni bir uygulamaya başladı.

Yarışmacıların soyunduğu programda görme engelliler için sesli anlatım yapılacak

CANLI ANLATIM

Programda bundan sonra bir dış ses, programın görme engelli hayranları için canlı betimleme yapacak. Seyircilerin kaçırdığı detayların anlatılacağı bu uygulamada görme sorunu yaşayan seyirciler böylelikle bütün programa hakim olabilecek.

Yarışmacıların soyunduğu programda görme engelliler için sesli anlatım yapılacak
Yarışmacıların soyunduğu programda görme engelliler için sesli anlatım yapılacak

Son Dakika Medya Yarışmacıların soyunduğu programda görme engelliler için sesli anlatım yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TGC'den yerel seçimler öncesi açıklama: Gazetecilere engel olunmamalı, internet kesintisi önlenmeli
    11:12 TGC'den yerel seçimler öncesi açıklama: Gazetecilere engel olunmamalı, internet kesintisi önlenmeli

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), yerel seçimler öncesi yaptığı açıklamada, seçimlerin demokrasi şenliği ortamında geçmesinin önemine dikkat çekti. Açıklamada, gazetecilerin seçim sonuçlarını şeffaf bir şekilde aktarabilmeleri ve sözlü, fiziksel engellemeyle karşılaşmamaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, internet kesintisi için önlem alınması ve gazetecilerin çalışma güvenliklerinin sağlanması gerektiği belirtildi.

  • Artvin'de gazetecinin hayatını kaybettiği kaza kamerada
    00:20 Artvin'de gazetecinin hayatını kaybettiği kaza kamerada

    Artvin'de meydana gelen kazada araçta bulunan 2 gazeteciden biri hayatını kaybetti. Kaza, Merkeze bağlı Oruçlu Köyü'nde saat 18.00 sularında meydana geldi. Gazeteci Fatih Tüysüz'ün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç kayalara çarptı. Kazada yaralanan gazeteci Tolga Gül ise hastanede tedavi altına alındı. Olay, güvenlik kameralarına yansıdı ve inceleme başlatıldı.

  • RTÜK Başkanı Şahin, Mansur Yavaş'ın iddialarını yanıtladı
    19:25 RTÜK Başkanı Şahin, Mansur Yavaş'ın iddialarını yanıtladı

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Mansur Yavaş'ın AKP ABB Başkan adayı Turgut Altınok'un kızlarının KPSS'ye girmeden RTÜK'te çalıştığı iddialarına cevap verdi.

  • Galatasaray, Fatih Portakal hakkında işlem başlattı
    19:24 Galatasaray, Fatih Portakal hakkında işlem başlattı

    Galatasaray, sosyal medyaya sızdırılan ve daha sonra TFF tarafından tamamı yayınlanan hakem toplantısıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Sarı-kırmızılılar, ünlü gazeteci Fatih Portakal'a programda sadece Galatasaray kısmını yayınlamasından ötürü tepki gösterip, resmi işlem başlatıldığını duyurdu.

  • RTÜK, haksız işlem iddialarını reddetti
    17:04 RTÜK, haksız işlem iddialarını reddetti

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kurum hakkında çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu belirterek, hiçbir siyasi isim veya bürokratın yakını için haksız, sınavsız ve usulsüz işlem yapılmadığını açıkladı.

  • 2023 Yılında Türkiye'de En Çok İzlenen Diziler
    00:34 2023 Yılında Türkiye'de En Çok İzlenen Diziler

    Televizyon İzleme Araştırmaları Komitesi (TİAK) tarafından yayınlanan rapora göre, Türkiye'de en çok izlenen dizi Yalı Çapkını oldu. TİAK'ın açıklamasına göre, en çok televizyon izleyen kitlenin kriterleri 45 yaş ve üzeri, kadın cinsiyeti ve İzmir konumu. Türkiye'de en çok izlenen diziler listesinin 2. sırasında Kuruluş Osman, 3. sırasında ise Gönül Dağı yer alıyor. Peaky Blinders filmi ise beklenen isimler arasında. TİAK'ın raporlarına göre en uzun süre boyunca ekran başında kalınan gün Pazar, en az süre boyunca ekran başında kalınan gün ise Çarşamba.

  • İhlas Medya Grubu'nun Ankara Bürosu Çalışanları İftar Yemeğinde Buluştu
    26 Mar İhlas Medya Grubu'nun Ankara Bürosu Çalışanları İftar Yemeğinde Buluştu

    İhlas Medya Grubu'nun Ankara bürosu çalışanları, her yıl düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Ankara'nın gözde restoranlarından Masabaşı Kebapçısı'nda düzenlenen iftara, İhlas Medya Ankara Temsilcisi Fevzi Kahraman, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Akif Bülbül ve 3 kurumun çalışanları katıldı.

  • Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı
    26 Mar Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

    Münih Cemevi Derneği'nin davetlisi olarak Almanya'ya giden gazeteci Şirin Payzın, pazar sabahı restoranda düşerek yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Payzın'ın kalça kemiği kırıldı. Ameliyatın başarılı geçtiği ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Tedavisine Türkiye'de devam edilecek.

  • SETA, İstanbul'da
    26 Mar SETA, İstanbul'da "Gazze Sempozyumu" düzenledi

    Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından İstanbul'da düzenlenen 'Gazze Sempozyumu-Medya ve Toplum' başlıklı sempozyumda, İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve insan hakları ihlalleri ele alındı. Konuşmacılar, Gazze'de çocuk olmanın zorluklarına, Filistinli kadınların direnişine ve medyanın Gazze konusundaki söylem gücüne değindi.

  • Samsun Valisi Basının Kamu Hizmetine Katkısını Övdü
    25 Mar Samsun Valisi Basının Kamu Hizmetine Katkısını Övdü

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, ulusal ve yerel basının doğru ve tarafsız haberlerle kamu hizmeti ürettiğini ifade etti. Vali Tavlı, basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelerek, onların vatandaşları bilgilendirme ve aydınlatma görevini yerine getirdikleri için teşekkür etti.


Advertisement