Yarsav Başkanı Arslan'ın Görevden Alınması - Son Dakika
Güncel

Yarsav Başkanı Arslan'ın Görevden Alınması

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan, Anayasa Mahkemesi raportörlüğünden alınarak, Sayıştayda görevlendirilmesine ilişkin, "Tek kabahatim ifade özgürlüğümü kullanmak, bunun dışında şimdiye kadar meslek hayatımda hiçbir soruşturma geçirmedim. Bu muameleyi hak etmiyordum" dedi.

10.08.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan, Anayasa Mahkemesi raportörlüğünden alınarak, Sayıştayda görevlendirilmesine ilişkin, "Tek kabahatim ifade özgürlüğümü kullanmak, bunun dışında şimdiye kadar meslek hayatımda hiçbir soruşturma geçirmedim. Bu muameleyi hak etmiyordum" dedi.

YARSAV, Yargı-Sen ve Demokrat Yargı Derneği üyeleri, Arslan'ın görevden alınması nedeniyle Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı.

YARSAV Genel Sekreteri Leyla Tarhan Köksal, Anayasa Mahkemesi raportörü Arslan'ın adli tatilde hiçbir sebep gösterilmeden mahkemeyle ilişiğinin kesildiğini söyledi.

Köksal, YARSAV'ın Twitter hesabındaki HSYK'yı eleştiren twit nedeniyle Arslan hakkında Adalet Bakanı Kenan İpek tarafından inceleme ve soruşturma talimatı verildiğini savundu.

Arslan'ın Sayıştayda görevlendirilmesinin de bununla ilgili olduğunu ileri süren Köksal, "Derhal bu haksız ve hukuksuz karardan dönülmesi ve Arslan'ın görevine iadesini istiyoruz. Uluslararası yargı örgütlerine bu haksız ve hukuksuz tasarrufu taşıyacağız" diye konuştu.

"Hiçbir kişisel sorun yaşamadım"

Murat Arslan da 10 yıldır Anayasa Mahkemesinde görev yaptığını, 4 yıldır başkanlığını yürüttüğü YARSAV'da da 9 yıldır yer aldığını söyledi.

Kişilerle hiçbir sorunu olmadığını ifade eden Arslan, "Yargı bağımsızlığına müdahale edenlerle sorunlar yaşadık. Bizim varlık nedenimiz yargı bağımsızlığını savunmaktı. Tek kabahatim ifade özgürlüğümü kullanmak, bunun dışında şimdiye kadar meslek hayatımda hiçbir soruşturma geçirmedim. Terfilerim hep en üst düzeyde oldu. Böyle bir muameleyi hak etmiyordum" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile görüşme şansı olmadığını belirten Arslan, görevden alınma gerekçesinin de kendisine iletilmediğini anlattı.

Arslan, şimdiye kadar 3 Anayasa Mahkemesi Başkanı ile çalıştığını, daha önce dünyaya bakış açısı kendisiyle hiç uyuşmayan başkanlar da olduğunu ancak böyle bir sorunla karşılaşmadığını kaydetti.

Murat Arslan, "Anayasa Mahkemesi gibi özgürlüğü ve hakları en üst düzeyde korumak için yapılandırılan bir mahkemede böyle bir şeyi yapacaklarını düşünmüyordum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yarsav Başkanı Arslan'ın Görevden Alınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement