Yasa Dışı Avlanan Balıkları Satmayan Lokantalara Sertifika - Son Dakika
Güncel

Yasa Dışı Avlanan Balıkları Satmayan Lokantalara Sertifika

Yasa Dışı Avlanan Balıkları Satmayan Lokantalara Sertifika

Hüseyin Gazi Kaykı - Datça'da yürütülen Sorumlu Balıkçılık Projesi ile kurallara uyan balıkçı teknelerine sorumlu balıkçılık amblemi takılacak, yasa dışı avlanan balıkları satmayan lokantalara ise sorumlu balıkçılık sertifikası verilecek.

18.05.2013 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hüseyin Gazi Kaykı - Datça'da yürütülen Sorumlu Balıkçılık Projesi ile kurallara uyan balıkçı teknelerine sorumlu balıkçılık amblemi takılacak, yasa dışı avlanan balıkları satmayan lokantalara ise sorumlu balıkçılık sertifikası verilecek.

Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) Ekolojik Araştırmalar Grubu Proje Yürütücüsü Ozan Veryeri, AA muhabirine, projeyi, Dünya Tarım Örgütünün desteğiyle oluşturulan "Sorumlu Balıkçılık Teknik Rehberi" gözönüne alarak, hazırladıklarını söyledi.

Projeyle avcı, satıcı, denetleyici ve tüketicilerin bilinç düzeyini arttırmayı hedefledikleri vurgulayan Veryeri, "Eğer bugün denizlerimizde balık görmek ve neslinin devamını istiyorsak hem avlayan, hem balıkları satın alan, hem denetleyen resmi kurumlar ve tüketicilerin belli standartları, belli bir bilinç seviyesini tutturmaları gerekiyor" diye konuştu.

"Maalesef eğer bugün denizler yok olduysa bunda tüketicinin de payı büyüktür" diyen Veryeri, bu nedenle artık sadece balıkçılara seslenmediklerini, balığı alan, satan, talep eden ve tüketen herkesi bir araya getiren bir projeyi, Datça'da uygulayacaklarını dile getirdi.

-"Doğayı, denizi anlamakla alakalı bir proje"-

Proje kapsamında, deniz ve insan ilişkisini anlatan bir kitapçıkla eğitim seti hazırlayacaklarını bildiren Veryeri,kurallara uyan balıkçı teknelerine sorumlu balıkçılık amblemi takacaklarını, yasa dışı avlanan balıkları satmayan lokantalara da sorumlu balıkçılık sertifikası vereceklerini söyledi.

Sorumlu Balıkçılık Projesi'nin bir iletişim projesi olduğuna işaret eden Veryeri şunları kaydetti:

"Projemiz, doğayı, denizi anlamakla alakalı bir projedir. 'Nasıl av yapılır' projesi değil. Kitapçıkta da biz nasıl balık avlanırızı anlatmıyoruz. İnsanın doğaya yan etkilerini ve bu etkilerin yumuşatılması için alınabilecek tedbirleri anlatıyoruz.,

Deniz kültürünün korunmasını, Datça bölgesinde geleneksel kıyı balıkçılığının ve yerel balıkların sunulduğu restorantçılığın devam etmesini istiyorsak yasa dışı aşırı balıkçılığın önüne geçmemiz gerekiyor."

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yasa Dışı Avlanan Balıkları Satmayan Lokantalara Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement