Yasak İlişki Cinayetinde Kafa Karıştıran Rapor: Neşe'nin Silah Kullanma Becerisi Yok - Son Dakika
Güncel

Yasak İlişki Cinayetinde Kafa Karıştıran Rapor: Neşe'nin Silah Kullanma Becerisi Yok

Bursa'da yasak ilişki yaşadığı evli komşusu Neşe Aydın tarafından öldürüldüğü öne sürülen Ümit Şahin cinayetinde hazırlanan bilirkişi raporunda "Neşe'nin silah kullanma becerisi yok" ifadesi yer aldı.

18.07.2018 12:47  Güncelleme: 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, 5 yıl ilişki yaşadığı komşusu Ümit Şahin'i (30) tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen evli ve 4 çocuk annesi Neşe Aydın'ın (32) tutuklu, eşi Mehmet Aydın'ın da 'cinayete azmettirmek' suçundan tutuksuz yargılanmasına devam edildi.

Bilirkişi raporunda, normalde sağ elini kullanan sanık Neşe Aydın'ın, olay yerinde yapılan keşifte tabancayı sol eli ile tutup sağ eli ile mekanizmayı çektiği belirtilerek, "Bu durum silah kullanma becerisinin olmadığını göstermektedir" denildi. Mahkeme, rapor doğrultusunda Neşe Aydın'ın kocası tutuksuz sanık Mehmet Aydın'a yurt dışına çıkış yasağı tedbiri uyguladı.

Yasak İlişki Cinayetinde Kafa Karıştıran Rapor: Neşe'nin Silah Kullanma Becerisi Yok

OĞLUNUN BABASI KOMŞUSU ÇIKTI

2016 yılının Eylül ayında merkez Osmangazi ilçesinde meydana gelen olayda bekar olan Ümit Şahin, yaklaşık 5 yıldır ilişki yaşadığı evli komşusu Neşe Aydın'ın evinin önünde tabanca ile göğsünden vurularak öldürüldü. Neşe Aydın, polisi arayıp Ümit Şahin'i kendisinin öldürdüğünü söyleyerek gelen polislere evinin önünde teslim oldu. Tutuklanan Neşe Aydın ifadesinde, Ümit Şahin ile 5 yıldır ilişki yaşadıklarını, 3 kız çocuğundan sonra dünyaya gelen ve nikahlı eşinin üzerine yazdırdığı 4 yaşındaki oğlunun babasının Ümit olabileceğini söyledi. Yapılan DNA testinde oğlunun babasının ölen Ümit Şahin olduğu ortaya çıkan Neşe Aydın, ilişkisinin çekilmez hal aldığını, ondan kurtulmak istediğini, olay günü yatak odasının penceresine geldiğini, tartışmaya başladıklarını, kurtulamayacağını alayınca öldürdüğünü ileri sürdü.

YARGILAMA DEVAM ETTİ

Tutuklu sanık Neşe Aydın'ın, 'Kasten adam öldürmek' suçundan, tutuksuz sanık eşi Mehmet Aydın'ın da 'Cinayete azmettirmek' suçundan Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmada sanıklar Neşe Aydın, eşi Mehmet Aydın ve avukatlar hazır bulundu.

Yasak İlişki Cinayetinde Kafa Karıştıran Rapor: Neşe'nin Silah Kullanma Becerisi Yok

BİLİRKİŞİ RAPORU KAFA KARIŞTIRDI

Duruşmada, olay yerinde keşif yapılarak hazırlanan bilirkişi heyeti raporu okundu. Raporda, normalde sağ elini kullanan sanık Neşe Aydın'ın, keşif sırasında verilen tabancayı sol eliyle tutup sağ eliyle mekanizmayı çektiğine işaret edilerek şöyle denildi:

"Sağ elini kullanan bir kişinin silahı sol eliyle tutup sağ eli ile kapak sürgü mekanizmasını çekmesi bile silah kullanma becerisinin olmadığını göstermektedir. Ayrıca sanık ifadesinde, emniyeti açtıktan sonra 3 kez art arda ateş ettiğini söylemiştir. Oysa olayda kullanılan silahın horozu ilk atıştan sonra kurulu kalmayarak ileri doğru düşmektedir. Her atış için tekrar kurulum yapmak gerekmektedir. Sanığın eşi Mehmet Aydın'ın, olayın yaşandığı sokaktaki kalabalığın neden toplandığını merak etmeden oradan geçmesi, ifadelerin aksine cinayetten daha önceden haberi olabileceğini göstermiştir."

Yasak İlişki Cinayetinde Kafa Karıştıran Rapor: Neşe'nin Silah Kullanma Becerisi Yok

TANIK: 'ÖLDÜRDÜNÜZ MÜ ONU?' DİYEN KİŞİ NEŞE ABLAYDI

Raporda ayrıca tanık E.K.'nin mahkemede verdiği ifadesi de yer aldı. E.K.'nin, "Mahallede Ümit abi ile Neşe ablanın ilişkisini herkes biliyordu. Olayın olduğu gün ben babamla balkondaydım. Silah sesi duyulmadan önce Neşe'nin eşi Mehmet Aydın, yanında 5-6 kişi ile birlikte oturdukları evden içeri girdiler. Onlar girdikten 6 dakika sonra bir el silah sesi duyduk, arkasından kadın çığlığı duydum. 'Öldürdünüz mü onu?' diye bağırıyordu. Duyduğum ses Neşe ablanın sesiydi" şeklindeki ifadesinin de önemine vurgu yapıldı.

KOCAYA YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI TEDBİRİ

Ölen Ümit Şahin'in ailesinin avukatı Hakan Demir, "Sanık Neşe Aydın'ın cinayeti işlemediğini baştan beri söylüyoruz. Raporda da bu belirtiliyor" diyerek diğer sanık Mehmet Aydın'ın tutuklanmasını talep etti. Sanıkların avukatları, bilirkişi raporunu incelemek için süre isterken söz alan sanık Neşe Aydın, "Cinayeti kocam işlemedi, ben öldürdüm. Raporu kabul etmiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Neşe Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, eşi Mehmet Aydın'a yurt dışına çıkış yasağı tedbiri uygulayarak tutuksuz yargılanmasının devamına hükmetti. Duruşma ertelendi.

Yasak İlişki Cinayetinde Kafa Karıştıran Rapor: Neşe\'nin Silah Kullanma Becerisi Yok
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yasak İlişki Cinayetinde Kafa Karıştıran Rapor: Neşe'nin Silah Kullanma Becerisi Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • İlahi adalet: Kim ne yaparsa günah insanın ayağına dolanır rabbim ne diyim nerde o eski fedakar namuslu anneler nerde o koca yürekli babalar rabbim bize yardımcı olsun Artık aldatmanın erkeği dişisi kalmadı nerdeyse eşcinsellik normal sayılacak rabbim sen acı bize çocuklarımıza 79 1 Yanıtla
  • ZZebani: Bastırılmış duygular her zaman ters teper. Ne yazık ki din edebiyatı yapan kişiler, akşama kadar elalemin karısına ve kocasına en çok bakan kişilerdir. Tepki toplayacağım ama üzülerek söylüyorum maalesef öyle. 44 11 Yanıtla
  • çakma sarışın: kapalı bayanlardan korkacaksın kardeşim 12 31 Yanıtla
  • Uşaklı genç : Kalp günahlara haramlara kapalı değilse sonuç yine felakettir.... 31 0 Yanıtla
  • rose: delikanlı adamlar bu evli kadınlarda ne buluyor kolay lokma oldukları için tercih ediyorlar yoksa kadınlar mı ayartıyor bekar adamları. adam çocugu oldugunu bilmeden ölüp gitmiş. 29 2 Yanıtla GERÇEKLER: herşey bu kadınların altından çıkyor ben erkegim valla bir kadın nasıl olurda tanımadıgı bir kişiye bedenini teslim eder yazıklar olsun bu kadınların çogu böle ahlaksızlar utanmazlar 5 1
  • Uşaklı : Kapalı bayanlardan değil niyeti bozuk olanlardan korkocaksın....Kapalı kardeşlerimize kötü söz etmeyelim..... 24 5 Yanıtla
  • Adanalı : Aldatmaya Kaçamak , Zinaya Yasak Aşk Dediler Bir Neslin Ahlakını İşte Böyle Yediler ! Allahından bulsunlar ! 27 0 Yanıtla
  • fatih: namaz kılan ve türban takanlardan hep korkmuşumdur 9 16 Yanıtla
  • Birisi: 32 yasinda 4 cocuk, en küçüğü 4 yasinda, erkenden evlenmemek lazim. Sonra gözün dısarda kalir 14 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement