Yasakçı Zihniyete Okuma Eylemli Tepki - Son Dakika
Güncel

Yasakçı Zihniyete Okuma Eylemli Tepki

Yasakçı Zihniyete Okuma Eylemli Tepki

Cumhuriyet Kadınları Derneği Halikarnas Şubesi, yasakçı ve sansürcü anlayışa karşı tepkilerini dile getirmek amacıyla okuma eylemi yaptı.

14.01.2013 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Kadınları Derneği Halikarnas Şubesi, yasakçı ve sansürcü anlayışa karşı tepkilerini dile getirmek amacıyla okuma eylemi yaptı.

Bodrum Belediye Meydanı'ndaki eyleme, aralarında Cumhuriyet Kadınları Derneği Halikarnas Şubesi Başkanı Bedriye Gürkan'ın da bulunduğu yaklaşık 20 kişi katıldı. Katılımcılar, önce, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kitapları İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu'nca sakıncalı bulunan, Nobel Ödüllü yazar John Steinbeck'in 75 yıl önce yazdığı 'Dünya Klasikleri' arasındaki Fareler ve İnsanlar kitabını okudu. Ardından da, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 100 Temel Eser'i arasında yer alan, Brezilyalı yazar Jose Moura de Vasconcelos'un 'Şeker Portakalı' kitabı okundu. Öğrencilere bu kitabı okutan öğretmene, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açılması protesto edildi. Meydanda kurulan masada dernek üyeleri temsili olarak kitap okurken, çocuklara ve öğrencilere de ücretsiz kitap dağıttı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Halikarnas Şubesi Başkanı Bedriye Gürkan, öğrencilere ve gençlere 'Fareler ve İnsanlar' ile 'Şeker Portakalı' adlı kitaplardan toplam 30 tane dağıttıklarını belirterek, " Türkiye, dünyada en az kitap okunan ülkeler arasında. Bu türden yasaklama girişimleri, kitap okunmasını sağlayanlara soruşturma açılması, insanlarımızda korku, endişe ve giderek kitaptan uzaklaşmaya neden olacaktır. Bu tehlikeye Cumhuriyet Kadınları Derneği Bodrum Halikarnas Şubesi olarak böyle bir tehlikeyi görüyor ve buna karşı çıkıyoruz" dedi.

Grup, bir süre kitap okuduktan sonra dağıldı. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yasakçı Zihniyete Okuma Eylemli Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement