Yasaklı Sanat… - Son Dakika
Güncel

Yasaklı Sanat…

Yasaklı Sanat…

Prof. Dr. Zeki Tez'in kaleme aldığı ve sanatın yasaklı tarihinin ele alındığı Yasaklı Sanat Olarak Minyatür, Resim ve Grafik Tarihi İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı.

02.07.2018 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İslam toplumlarında görsel sanatlara neden uzak kalındı?", "Hıristiyanlarda bazı dönemlerde ortaya çıkan ikona düşmanlığının sebebi neydi?" ve "Görsel sanatın tarihsel ilerleyişi nasıl bir seyir izledi?" gibi pek çok sorunun cevabının yer aldığı Yasaklı Sanat Olarak Minyatür, Resim ve Grafik Tarihi sanata dair ilginç anekdotlar da içeriyor.

Minyatür, resim ve grafiğin gelişimi, işleyişi ve teknikleri hakkında bilgi veren çalışma, dönemsel olarak etkili olan sanat dallarının fikri ve sosyolojik altyapılarını da okuyucuya sunuyor.

Resim tarihini coğrafi ve dönemsel olarak ayrı ayrı ele alan Zeki Tez, arkaik ve modern dönemlerde betimlemenin kat ettiği yol hakkında detaylı bilgiler veriyor. Başvuru kitabı niteliğindeki Yasaklı Sanat Olarak Minyatür, Resim ve Grafik Tarihi, okurların keyif alarak okuyacağı özgün örnekleri ve sanatçıların kısa biyografilerini de barındırıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yasaklı Sanat… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement