Yaşam Boyu Başarı Ödülleri Takdim Edildi - Son Dakika
Güncel

Yaşam Boyu Başarı Ödülleri Takdim Edildi

23. İstanbul Caz Festivali'nin ödül gecesi, 11 Temmuz akşamı Avusturya Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi'nde yapıldı.

12.07.2016 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin'in takdimiyle yapılan 23. İstanbul Caz Festivali ödül gecesinde, festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri verildi. Festivale desteklerinden dolayı TC Kültür ve Turizm Bakanlığı adına İstanbul Telif Hakları ve Sinema Müdürü Nevin Sekizkardeş, festivalin otomotiv sponsoru Volvo Car Turkey adına Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Nazlı Çiloğlu ile Gösteri Sponsoru ve "Parklarda Caz" etkinliği sponsoru Vodafone Freezone adına Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal teşekkür plaketlerini aldı.

Festivale en yüksek katkıda bulunan gösteri sponsorlarından Arkas Holding Medya Müdürü İlkay Sayılan Alptekin, Matraş Marka Sorumlusu Selda Saray ile İstanbul Caz Festivali'nin 19 yıldır sponsorluğunu üstlenen Garanti Bankası adına Sponsorluk ve Etkinlik Yöneticisi Büşra Cinisli'ye de gecede teşekkür edildi. Plaketleri İKSV Genel Müdürü Görgün Taner sundu. Festivale en yüksek katkıda bulunan gösteri sponsoru Akasya ile festivale katkıda bulunan Coca Cola ekibine ise plaketleri sonradan iletilecek.

Müziğin Her Türüne Hâkim Bir Müzisyen: Özdemir Erdoğan

Festivalde bu sene "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" cazın iki duayen ismine takdim edildi. 1960 yılında TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası üyesi basçı Eray Turgay'ın yönlendirmesi ile caz müziğiyle buluşan Özdemir Erdoğan 1962-1964 yıllarında aldığı klasik gitar eğitiminin ardından kuzey ülkelerinde profesyonel müzik kariyerini geliştirerek caz müzisyenleriyle tanışma ve çalışma fırsatı buldu. 1968 yılında ilk profesyonel orkestrasını kurdu ve yılın en iyi gitaristi ödülünü aldı. 1969 yılındaki çalışmaları ona ilk altın plak ödülünü getirdi ve bunu birçok ödül takip etti. 1974 yılından sonra besteci yönüne ağırlık verdi, yaptığı besteler birçok ödül aldı. 1990'lı yıllarda Türk müziği yorumlarıyla yine geniş kitlelere ulaştı. 1998 yılında Devlet Sanatçısı ünvanını aldı. 2014'te yayımladığı Türk Caz Tarihinde Işıksız Kalanlar albümünün ardından çok boyutlu, derin, zengin birikimi, titizliği ve mükemmeliyetçiliğiyle cazın en önemli bestecileri arasında yer almaya devam ediyor.

Özdemir Erdoğan, festival kapsamında 12 Temmuz Salı akşamı saat 21.00'da Uniq Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirilecek "Özdemir Erdoğan ile Bir Caz Akşamı" başlıklı konserde, "İkinci Bahar", "Sevdim Seni Bir Kere" gibi klasiklerin yanı sıra geçtiğimiz yıl yayımladığı Türkiye Jazz Tarihinde Işıksız Kalanlar albümünden şarkılar, caz klasikleri ve kendi eserlerinin düzenlemelerinden oluşan bir repertuarla nostalji dolu bir akşam yaşatacak.

Türkiye'de Swing'e Nefesiyle Hayat Veren Bir Müzisyen: Ergüven Başaran

Festivalin ikinci Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise profesyonel müzik hayatına 1961 yılında başlayan ve ülkemizin caz ve hafif müzik tarihinde önemli bir yer tutan bir saksofon ustası Ergüven Başaran'a verildi. Müziğe Tevfik Çelen ve Salih Durutaş'tan klarinet, Celal Bozsay'dan alto saksafon, Şerif Yüzbaşıoğlu'ndan armoni dersleri alarak başlayan Başaran 1963 yılından itibaren batı müziğinin Türkiye'de yer etmesinde büyük payı olan birçok farklı orkestrada saksafoncu olarak yer aldı. Türkiye'nin dört bir yanında en saygın kulüplerde konserler veren Başaran Ajda Pekkan, Nil Burak, Nazan Şoray gibi 1970'lerin pop divalarının vazgeçilmez saksafoncusu oldu. 1982 yılında Süheyl Denizci'nin kurduğu TRT İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'nda görev almaya başlayan ve 2002 yılına dek bu orkestradaki görevini sürdüren Başaran, Türkiye'de ilk defa dört saksofoncunun bir araya geldiği İstanbul Saksofon Dörtlüsü'nü kurdu.
Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran'ın plaketlerini İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin verdi.

Gece, Ergüven Başaran'ın swing klasiklerini cazla tekrar yorumlayan projesi Swing UNLTD konseri ve sonrasında sahne alan, çeşitli ülkelerden müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu swing caz grubu Uninvited Jazz Band konseriyle devam etti.

Festivalde 25 Temmuz'a kadar 20'yi Aşkın Mekanda 50'nin Üzerinde Konser

23. İstanbul Caz Festivali, 25 Temmuz tarihine kadar, 20'yi aşkın mekândaki 50'nin üzerindeki konserde, aralarında Joss Stone, Branford Marsalis, Kurt Elling, Ernest Ranglin, Hugh Coltman, Cyrus Chesnut, Laura Mvula ve Roy Hargrove gibi müzisyenlerin yanı sıra Kamasi Washington, Ibeyi ve Jacob Collier gibi caz, dünya müziği ve güncel müziğin yükselen isimlerinin de yer aldığı 200'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul'da ağırlayacak.

Festivalde bu yıl, Avrupa ve Türkiye'den caz ustalarını özel projeler etrafında buluşturan Avrupa Caz Kulubü konser serisine de devam ediyor. Aralarında Ercüment Orkut ile Marius Neset, Berke Can Özcan ile Gunnar Halle ve Erland Dahlen, Çağıl Kaya ile Airelle Besson ve Bulut Gülen ile Yuri Honing gibi işbirliklerinin bulunduğu konser serisi festival boyunca Salon'da dinleyicilerle buluşuyor. Festival bu yıl da Fenerbahçe Parkı'ndaki "Parklarda Caz" ve Kadıköy'deki "Gece Gezmesi" etkinliklerini kentin Anadolu yakasında müzikseverlere sunuyo

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yaşam Boyu Başarı Ödülleri Takdim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    13:18 Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesi, idari menajer Gökhan Çelebi'nin doğum günü kutlaması yapıldı. Antrenman, ısınma ve top kapma çalışmalarıyla devam etti ve taktik çalışmalarıyla sona erdi.

  • Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi
    13:18 Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Köyceğiz Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Öğrenciler, antik kentteki yapılar hakkında bilgi alarak tarihi bir yolculuk gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Ufuk Çörtük, öğrencilere ve katılımcılara bilgi verdi.

  • Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu
    13:16 Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu

    Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde yapılan uygulamalarda uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunduran şüphelileri kıskıvrak yakaladı. Operasyonlarda toplamda 11,39 gram bonzai, 0,44 gram metamfetamin, 1,22 gram metamfetamin, ruhsatsız tabanca, 65 adet fişek ve payp ele geçirildi. Şüpheliler hakkında tahkikat başlatılırken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalara devam edileceği belirtildi.

  • Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi
    13:15 Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi

    Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medyada başlatılan lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına sert tepki gösterdi. Karabacak, boykot çağrısının esnafların itibarını zedelediğini ve yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin denetim organlarının fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik önlemler aldığını ve odaların da denetim çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

  • Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerine Devam Ediyor
    13:13 Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerine Devam Ediyor

    Aksaray Belediyesi, sosyal belediyecilik çerçevesinde yaptığı çalışmaları yeni dönemde de sürdürüyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, ihtiyaç sahipleri, engelliler ve bakıma muhtaç aileler için çeşitli uygulamaları hayata geçireceklerini belirtti. Aksaray Belediyesi, hastalara bakım seti ve yeni doğan bebeklere hoş geldin seti hediye ediyor. Ayrıca glütensiz gıda desteği, evde sağlık hizmeti, evde bakım hizmeti gibi sosyal yardımlar da sunuluyor.


Advertisement