Yaşama Yol Ver Kampanyası" - Son Dakika
Yerel

Yaşama Yol Ver Kampanyası"

Artvin'de, "Yaşama Yol Ver Kampanyası" kapsamında kamu kurumları arasında istişare toplantısı düzenlendi.

21.12.2015 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de, "Yaşama Yol Ver Kampanyası" kapsamında kamu kurumları arasında istişare toplantısı düzenlendi.

Artvin Valiliği'nde düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Önder Coşğun, Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Sönmez Avcı, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İl Emniyet Trafik Tescil Şube Müdürü Ramazan Kutlu, Artvin İl Müftü Yardımcısı  Muhammed Aydın, Artvin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Güray ve Artvin Çoruh Üniversitesi Sosyal Kültürel Hizmetler Şube Müdürü Recep Erdem katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Coşğun, toplantı ile 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi için toplumsal farkındalık oluşturulabilmesinin amaçlandığını söyledi.

Toplantıda sunum yapan Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Avcı ise ulaşılabilir, kaliteli, süratli ve verimli olarak ambulans hizmetlerinin yürütülmesini sağlamayı amaçladıklarını, kentte 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin 1 komuta kontrol merkezi ve 19 istasyonda 25 ekip ve sahada çalışan toplam 141 personelle yürütüldüğünü belirtti.

Artvin Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü olarak bu yıl ambulans filosunun büyütüldüğünü anlatan Avcı, "2015 yılında Sağlık Bakanlığından gelen 1 kar paletli olmak üzere 6 donanımlı ambulans ile birlikte toplam 35 ambulansımız bulunuyor. 2002 yılında Artvin'de112 Acil Servisle taşınan vaka sayısı 1089 iken bu sayı  2015 yılında 14 bin 460'a ulaştı" diye konuştu.

Türkiye'de 112 Acil Çağrı hattına gelen yıllık 120 milyon aramanın sadece 4 milyonunun gerçek vaka olduğunu vurgulayan Avcı, "İlimizde de 2015 yılı içinde 112 Acil Çağrı hattına gelen 151 Bin 536 aramanın sadece 14 bin 460'ı gerçek vaka. Türkiye'de bu asılsız çağrıların oranı yüzde 95 iken Artvin'de ise yüzde 90 düzeylerinde. Asılsız çağrılar konusunda halkımızı daha çok duyarlı olmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan kurum temsilcilerinden istenilen beklentiler ve konuyla ilgili yapılabilecek faaliyetler görüşüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaşama Yol Ver Kampanyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement