Yaşar Kemal: Bir Ömür Bir Edebiyat" - Son Dakika
Kültür Sanat

Yaşar Kemal: Bir Ömür Bir Edebiyat"

Yazar ve eleştirmen Feridun Andaç, 28 Şubat 2015'te yaşamını yitiren dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal'le sohbetlerini okuyucuyla buluşturdu.

01.02.2016 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar ve eleştirmen Feridun Andaç, 28 Şubat 2015'te yaşamını yitiren dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal'le sohbetlerini okuyucuyla buluşturdu.

Andaç, geçen yıl vefat eden Türk edebiyatının usta ismi Yaşar Kemal'i, vefatının 1. yılında, "Yaşar Kemal: Bir Ömür Edebiyat" adlı kitabında anlattı.

Geçen yıl, "Yaşar Kemal: Sözün Büyücüsü" eserini yayımlayan Andaç, Yaşar Kemal serisinin üçüncü kitabını da önümüzdeki yıl yayımlamayı planlıyor.

Yaşar Kemal'le uzun yıllar süren dostluğunu ve kayıt altına aldığı sohbetlerini ilk ağızdan okurla buluşturan Andaç, belgesel niteliğindeki kitabın ön sözünde "Belleğimde kalan izlere dönerek yazmak yerine, konuştuğumuz gibi bunları okura sunmak yerinde olur diye düşündüm" ifadelerine yer verdi.

Kitabın arka kapak yazısında ise Yaşar Kemal'in şu sözlerine yer verildi:

"Dünyaya gelmişim ya, şu güzelim gökyüzünü, yıldızları, ayı, dağların yamacına vuran gün ışığını görmüşüm ya, insanoğlunun tadına varmışım ya, seher vakti, traktörümle sürdüğüm topraktan çıkan kokuyu koklamışım ya… İşte insanlığın aradığı ölümsüzlük otu bu değil mi?"

Eksik Kitap Yayınları tarafından yayımlanan kitap, bugün okuyucunun ilgisine sunuldu.

Feridun Andaç

Editör, yazar ve eleştirmen Feridun Andaç, 1954'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde yüksek lisans yapan, karşılaştırmalı edebiyat dersleri veren, inceleme, araştırma ve deneme çalışmalarının yanı sıra yazdığı öyküleri ve gezi yazıları çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanan Andaç'ın yayımlanmış eserleri şöyle:

"Yaşar Kemal: Sözün Büyücüsü, Aziz Nesin: Gülen Düşünce/Muhalif Kimlik, Söyleşi: Söz Uçar Yazı Kalır, Türkan Şoray ile Yüz Yüze/ Gözlerinden Bellidir, Adalet Ağaoğlu Kitabı, Söz Uçar Yazı Kalır/Yüzyılın Son Tanıkları, Yaşar Kemal'in Sözlerinde Yaşamak, Edebiyatımızın Kadınları, Erhan Bener'in Dünyasına Yolculuk, İlhan Berk'le Şiirin Anayurdunda, Ülkü Tamer'le Hayata ve Şiire Dair, Doğan Hızlan'la Denemenin Dönencesinde, Emre Kongar Kitabı, Derleme: Anadolu Aydınlanmacısı: Fakir Baykurt, Sözcüklerin Diliyle Konuşmak: Tahsin Yücel ile Yüz Yüze, Yazarın Kitabı, Aydınlanmanın Işığında Sanat İnsanlarımız: Vedat Günyol, Salah Birsel, Fakir Baykurt, Orhan Asena, Oktay Akbal, Timur Selçuk, Living Through the Words of Yaşar Kemal."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yaşar Kemal: Bir Ömür Bir Edebiyat' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement