Yaşar Okuyan: Evren'in Önünden de Arkasından da Konuşurum - Son Dakika
Güncel

Yaşar Okuyan: Evren'in Önünden de Arkasından da Konuşurum

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan "Ölenin arkasından konuşulmaz dense de Kenan Evren'in önünden de arkasından da konuşurum. Asılan insanları unutacak mıyız." dedi.

10.05.2015 17:30  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, Kenan Evren'in ölümü üzerine NTV, CNN Türk ve Habertürk canlı yayınlarına bağlanarak demeç verdi. Okuyan, "Allah rahmet eylesin demek gelenektir ama biz cezaevindeyken 17 yaşında gözümüzün önünde hücresinden alınıp idama götürülen Erdal Eren'i, suçsuz olduğu ispatlandığı halde Kenan Evren 'asın gitsin' dediği için idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nu unutacak mıyız?" dedi.

Yaşar Okuyan, 12 Eylül'de Kenan Evren'in ABD piyonluğu yaptığını belirterek "ABD çıkarları doğrultusunda Türkiye'yi 8 eyalete bölen kanun çıkardılar" dedi. 12 Eylül'ün anarşiyi önlediği iddiasını da "Darbenin hazırlandığı son bir yılda meydana gelen ölümler ve yaralanmalar, önceki yıllardakilerin toplamının iki katıdır" diyerek yanıtladı.

İşte Yaşar Okuyan'ın açıklamalarının tamamı:

"EVREN'İN 3 GEREKÇESİ DE YANLIŞ"

Gelenektir söyleyelim, Allah rahmet eylesin. Ölenin arkasından konuşulmaz dense de Kenan Evren'in arkasından da önünden de konuşulacak bir durumu var. 12 Eylül 1980 darbesinde cuntanın başıydı.

Açıkladığı 3 gerekçesi vardı:

1. İrticai faaliyetlere son vermek

2. Anarşiyi durdurmak

3. Bölücü faaliyetleri sonlandırmak.

İrticayı önledi mi? Örnekle açıklayalım. Erbakan'ın partisi MSP'nin savunduğu İslam Kalkınma Bankası'na Türkiye'nin girmesine o dönemin askerleri karşı çıkıyordu. Çünkü o bankanın bir maddesi ona üye olan devletlerin İslam şeriatına göre idare edilmesiydi. Evren'in atadığı Başbakan, daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Bülend Ulusu'nun ilk yaptığı iş bu bankaya üye olmak oldu.

Başka bir örnek; Danışma Meclisi'ne atanan 158 kişinin içinde "Türkiye şeriatla idare edilmelidir" diyen, Mazlum-Der'in Genel Başkanı olan, " PKK'yla mücadelede ölenler şehit değildir" demecini veren adam da vardı.

"ASIL ANARŞİ DARBE HAZIRLANIRKEN OLDU"

"Anarşiyi durduruyoruz" dediler, o dönemin komtanlarından birisi "Niye bu tarihte yaptınız?" sorusuna "aslında 1 yıl önce tasarladık ama olgunlaşması için bir sene bekledik" diye cevap verdi. Anarşi olaylarının başladığı tarihten itibaren gerçekleşen ölüm ve yaralanmaların iki katı o son bir senede gerçekleşti. Belgelerini "O Yıllar" kitabımda yayınladım. O belgeler Cunta'nın kendi belgelerine dayanıyor. Benim iddiam değil.

1978 Maraş katliamından sonra bütün ülkede sıkıyönetim ilan edildi. O dönemin yasalarında sıkıyönetim ilan edilen bir ilde Vali, Emniyet Müdürü, Kaymakam, herkes Komutanın emrine girerdi. Anarşiyi önleme yetkisi TSK'nin elindeydi. Ama nedense bunların önlenmesi yerine anarşi iki misli tırmandı. Bunun da bir sorgulanması lazım.

"ABD İSTEDİ, EVREN TÜRKİYE'Yİ 8 EYALETE BÖLDÜ"

Bir diğer gerekçe olarak "bölücülüğü önleyeceğiz" diyen Evren döneminde Genelkurmay'da ATASE Başkanlığı'nda Tümgeneral Mahmut Boğuşlu imzasıyla hazırlanan ve konseye verilen bir taslak vardı. Bu tasarıyı Amerikalılar getirdi Genelkurmay'a. Bu teklifte 67 ilde birer parlementonun kurulması ve o parlementolara yasama, yürütme ve yargı yetkisinin verilmesi vardı, yani Türkiye'yi 67 devletçiğe bölüyor. Bunun hazırlığını yaptılar. Belgesini de yine kitabımda yayınladım. Daha sonra bu uygulanmadı, konseyde tartışıldı ve kanun şöyle çıkarıldı: 8 eyalete böldüler Türkiye'yi. Türkiye'yi bölme projelerini yapanların arkasında ABD vardı. İran'da Humeyni rejimi o yıllarda geldi. ABD çıkarları tehlikeye girdi. Suriye, Irak, Ürdün'deki gelişmelere göre adeta NATO'nun Güneydoğu kanadı bir çökme noktasına gelmişti. İşte tam bu dönemde Türkiye'de darbe oluyor, anarşi artıyor, ilk icraat olarak da Türkiye, Yunanistan'ın NATO'ya girişine koyduğu vetoyu kaldırarak milli çıkarlarımızı ABD çıkarları doğrultusunda çiğnedi.

MSP'NİN KONYA MİTİNGİNDE ESRARENGİZ PROVOKASYON

Genelkurmay'daki raporda Türkiye ile Yunanistan'ın bir federasyon çatısında birleştirmek konuşuldu. Yani ABD çıkarları için darbe yaptılar. Öyle sağ sol çatışmasını dindirmek için değil. Evren o dönemde MSP'nin Konya mitingini hep anlattı. Binlerce insan bir miting ve yürüyüş düzenledi. Yürüyüş başladı, 30 kadar kılık kıyafeti şalvarlı sarıklı adamlar ellerinde "şeriat tek yol" yazan Arapça pankartlarla ve kalaşnikof resimleriyle geldiler. MSP mani olmaya çalıştı ama İstiklal Marşı okunurken bu grup yine provokasyon yaptı, insanları yere oturttular. Bundan dolayı da MSP Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Erbakan tutuklandı. Sonra MSP yönetimi beraat etti. Ama bu provokasyonu yapanları bulamadılar. Ama geceleyin duvara "tek yol devrim" veya "milliyetçi türkiye" yazanı bulup Diyarbakır, Metris, Mamak cezaevlerine attılar.

"SANKİ ÇAMAŞIR ASIYOR İPE!"

190'dan fazla insan işkenceyle öldürülerek hayatını kaybetti. İntihar süsü verdiler. Kenan Evren denilince bunları unutacak mıyız? Yüzlerce binlerce insan memuriyetten atıldı, yargılandı. Kenan Evren denilen adam yine röportajlarında "Bir sağdan, bir soldan asın talimatını bizzat ben verdim. Tarafsızlığımız belli olsun" dedi. Sanki çamaşır asıyor ipe.

"ERDAL EREN VE MUSTAFA PEHLİVANOĞLU'NU UNUTACAK MIYIZ?"

17 yaşında Erdal Eren'i yaşına bakmadan astılar. Ve biz o zaman Doğu Bey (Perinçek) dahil cezaevinde hücredeydik. Bir gece yarısı saat 2'de gözümüzün önünde aldılar koğuştan ve astılar. Aynı dönemde Mustafa Pehlivanoğlu adında bir ülkücü arkadaşımız vardı. Adam öldürdüğü iddiasıyla önce idama mahkum ettiler. Sonra delil ve şahitlerle adam öldürmediğini anlaşıldı ve idamı kaldırıldı. Avukatları idamı durdurmak için kararı ulaştırdıklarında Kenan Evren'in tepkisi "Boşverin şimdi onu kurcalayacak halimiz yok, asın gitsin" oldu. Yaşları dikkate alınmadan suçsuz yere astılar. Bunları unutacak mıyız Kenan Evren öldü diyerek?"








Yaşar Okuyan: Evren\'in Önünden de Arkasından da Konuşurum
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yaşar Okuyan: Evren'in Önünden de Arkasından da Konuşurum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (57)

  • AYDINLI: YAKIŞTIMI SİZE BÖYLE KONUŞMAK OKUYAN BEYEFENDİ. ÜLKEYİ SİZİN GİBİ İNANDIĞIMIZ ABİLER BU HALE GETİRMİŞ. SİZE SAYGI DUYARDIM ŞUANDAN İTİBAREN ASLA. YAZIK ÇOK YAZIK SİZE 4 179 Yanıtla
  • faruk kara: allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun paşam 80 ihtilali gerekeni yaptınız 80 i yaşadım seni gururla onurla gençlere anlatıyorum 7 173 Yanıtla
  • Manguthai...: Nur içinde yatsın,mekanı cennet olsun... 6 78 Yanıtla
  • yeterrr: Yaşar Okuyan tanıdığım en sevimsiz siyasetçilerden dün ülkücüyüm diyordu bu gün dünün koministi bu günün kemalistiyim diye bağıran dinazorla beraber yürüyor çok güldürüyorlar beni ulusal kanalda duayenler yani dinazör toplantısı 77 2 Yanıtla
  • İzmirli: okuyan bey zamanında neden konuşmadında şimdi atıp tutuyorsun. . . Evren paşa paşa gibi adamdı. . . Allah rahmet eylesin. . . o yılları yaşayan bir kişi olarak söylüyorum ki Türkiye'yi bir uçurumdan kurtardı. . . hata yaptı veya yapmadı, bunun hesabını öbür dünya da verecek. . . kimse arkasından atıp tutmasın. . . . 10 27 Yanıtla
  • kahrolsun: kahrolsun evren kahrolsun laıklık kahrolsun pkk 12 6 Yanıtla
  • magdur: kenan evren kabrınde atesın bol olsun pis kafır allah senı kahreylesın zalım 7 8 Yanıtla
  • TABİKİ.: TABİKİ İDAMLARI TASVİP ETMİYORUM. AMA O GÜN O ŞARLARDA KİM OLSA AYNI ŞEYİ YAPARDI. TEK SUÇLU EVRENMİ?YA TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLER SUÇLU DEĞLMİYDİ?OLAN OLMUŞ. KENAN EVREN'İN RUHU ŞAD OLSUN. ALLAH RAHMET EYLESİN DİYORUM. 8 7 Yanıtla
  • erdem özel: yaşar okuyan bey yazıklar olsun banaki sizlere yıllarca inandık 12 eylül öncesinin anarşileri sizlerdiniz bunu bende bu millette biliyor sizde biliyosunuz 12 3 Yanıtla
  • tecen: kimseyi savunmuyorum o dönemin insanlarıyla konuştum bu hale sağ ve sol partiler getirmiş ülkeyi okullarda sokaklarda cok olaylar olmuş sağ sol diye kenan evrende darbe yapmış darbeden sonra huzur ortamı gelmiş konuştuğum insanlar böyle söylüyor bence o duruma getiren insanlarıda suçlamak lazım 7 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Amasya'da Mercimek Yüklü Tırda 40 Düzensiz Göçmen Yakalandı
    18:37 Amasya'da Mercimek Yüklü Tırda 40 Düzensiz Göçmen Yakalandı

    Amasya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında yol kontrol noktasında mercimek yüklü tırı durdurdu. Yapılan kontrolde tırın dorsesine gizlenmiş Afganistan uyruklu 40 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Gözaltına alınan sürücünün emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı
    18:37 Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Havza OSB'de alan genişlemesi yapılacak sahada inceleme gerçekleştirdi. Havza OSB'nin mevcut alanı 1 milyon metrekareden 10 milyon metrekareye çıkarıldı. Havza OSB, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak.

  • Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı
    18:36 Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde otomobille çevreye rahatsızlık veren 33 kişi ve 26 araca toplam 111 bin 135 TL para cezası uygulandı. Eşref Bitlis Parkı ve civarında vatandaşlara rahatsızlık veren şahıs ve araçlar üzerine polis ekipleri harekete geçti. Uygulama sonucunda 33 kişiye 'Çevreye rahatsızlık vermekten' 32 bin 241 TL idari para cezası, 26 araca ise toplam 78 bin 894 TL trafik cezası uygulandı.

  • Hakan Tütüncü: Hizmet çantaları boş, projeleri olmayan adaylar sadece iftira atıyor
    18:35 Hakan Tütüncü: Hizmet çantaları boş, projeleri olmayan adaylar sadece iftira atıyor

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, hizmet çantaları boş, projeleri olmayan ve anketlerde geride kalan adayların sadece iftira attıklarını belirtti. Tütüncü, Serik ilçesinde düzenlenen mitingde halka hitap ederek, trafik ve ulaşım sorunlarını çözecek projelerle göreve talip olduklarını vurguladı. Ayrıca, tapu ve imar problemlerini çözmek, tarımsal üretimi desteklemek ve özgürlükleri artırmak için çalışacaklarını söyledi.

  • Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı
    18:34 Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı

    Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç birbirine çarptı ve 4 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement