Yaşar Üniversitesi 14 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Yaşar Üniversitesi 14 Yaşında

Yaşar Üniversitesi 14 Yaşında

İzmir’de, uluslararası üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Yaşar Üniversitesi, 14. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

27.03.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, uluslararası üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Yaşar Üniversitesi, 14. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Yaşar Üniversitesi'nin 14'üncü kuruluş yıl dönümü, Selçuk Yaşar Kampüsü'nde düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, yerel ve küresel anlamda toplumun gelişmesine katkıda bulunan bir üniversite olma hedefine doğru koşar adımlarla ilerlediklerini söyledi. Genç bir eğitim kurumu olarak her zaman daha çok ve daha büyük işler yapma arzusunda olduklarını kaydeden Yiğitbaşı, "Yaklaşık bin yıllık geçmişi olan üniversitelerin olduğu düşünüldüğünde henüz 14 yaşında olan üniversitemiz çok genç bir kurum olarak gözüküyor. Ancak Gazi Mustafa Kemal'in bir zamanlar genç cumhuriyet hakkında söylediklerini anımsamakta fayda var: 'Az zamanda çok ve büyük işler başardık'. Biz de az zamanda büyük işler başardık" dedi.

Ahmet Yiğitbaşı, sürdürebilir başarıyı yakalamış bir üniversite hedeflediklerini aktararak, "Kalite güvencesine odaklı, farklı bilim alanları ve geleneklerinin bir arada yaşamasına imkan tanıyan, küresel eğilimlere uyum sağlarken üniversitenin tarihsel birikimini ihmal etmeyen, çok yönlü uluslararasılaşma hedefini benimsemiş bir süreci hep beraber tesis edeceğimize yürekten inanıyorum. 2020 Stratejik Planımızda 'Bilim, Sanat ve Tasarım Kültürü' temeli güçlü bir şekilde var olacak. Bu temel üzerinde 'Çevre ile İşbirliği', 'Yaparak, Yaşayarak Öğrenme' ve 'Küreselleşme' kavramları da yükselecek. Bu yapıyı bilgi toplumu ve ekonomisinin itici gücü olan 'Ar-Ge, İnovasyon ve Girişimcilik' kültürü ile taçlandırmayı planlıyoruz. Mütevelli heyetimiz, tüm akademik ve idari kadrolarımız ve değerli öğrencilerimiz adeta tek bir vücut halinde hareket ederek sürdürülebilir başarıyı yakalamış bir üniversite olacağız" şeklinde konuştu.

6 BİN 500 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan da, eğitim hayatına 52 öğrenciyle başlayan üniversitenin 6 bin 500 öğrenciye ulaştığını, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda adından söz ettirdiğini söyledi.

Tören kapsamında akademisyenlere 'Hizmet Onurlandırma' ve 'Bilim, Birlik, Başarı Ödülleri' de verildi. Özel onur ödülü 2008 yılından bu yana Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü'nde çok sayıda öğrenci yetiştiren Devlet Sanatçısı Ruşen Güneş ile Türkiye'nin ilk temel lojistik kitabının yazarı Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Baybars Tek'e verildi. Törende ayrıca, Devlet Sanatçısı Ruşen Güneş, Yaşar Üniversitesi Gençlik Orkestrası ile birlikte Telemann Viyola Konçertosu'ndan bölümler seslendirdi.

14'üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen tören ve kokteyle, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, Mütevelli Heyet Üyeleri Prof. Dr. Refet Saygılı, Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu, Prof.Dr. Atila Sezgin, Dr. Mehmet Aktaş, Özer Kırca, Rektör Prof. Dr. Murat Barkan ile üniversite akademisyenleri ve personeli katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşar Üniversitesi 14 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement