Yaşar ve Yavaş, Varlık Sakinleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Yaşar ve Yavaş, Varlık Sakinleriyle Bir Araya Geldi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ile birlikte, Varlık Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

26.02.2019 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ile birlikte, Varlık Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Varlık Mahallesi'nde bulunan Yenimahalle Belediyesi Göçmenler Derneği Sosyal Tesisi önünde toplanan geniş kalabalığa seslenen Başkan Yaşar" Göçmen vatandaşlarımızın yoğun olarak oturduğu bu mahallede dostluklar kurdum, ticaret yaptım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetine her zaman bağlı olan Varlık Mahallesi sakinleri, her zaman yanımızda durmuştur" dedi.

Benim görevim vatandaşın hakkını korumak

Mahalle sakinleri tarafından çiçeklerle karşılanan Yaşar, "Varlık Mahallesi, benim Yenimahalle'ye geldiğim tarihten birkaç sene önce kuruldu. Devletin tahsis ettiği evlerde kalan göçmen kardeşlerimizle ticaret yaptım, dostluklar kurdum ve bugünlere beraber geldik. Varlık Mahallesi'nin 10 senedir çeşitli sorunlarını çözdük. Göçmenler derneğine tahsis ettiğimiz bina hem mahalle sakinlerine hem derneğe hizmet ediyor. Parklar, alt yapı sorunları, diğer mahallelerde olduğu gibi Varlıkta da çözüme ulaştı. Mahallemizde az sayıda bulunan gecekonduların da haklarını vererek, devletin yetkili birimleriyle ortaklaşa hizmet sunarak, mahalle sakinlerimizin evlerine kavuşmasını sağlayacağız. Vatandaşın hakkını korumak benim görevimdir" şeklinde konuştu.

Belediyecilik halka hizmet makamıdır

31 Martta ülkenin yerel seçime gittiğini belirten Başkan Yaşar, "Savaşa değil seçime gidiyoruz. Vatandaşımız, özgür iradesiyle sandığa gidip yerel yöneticisini seçecek. Halk bütün adayları dinleyecek kime inanıyorsa ona yetki verecek. Seçilen de kaybeden de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bizim partimizden seçilirse vatan haini, diğer partiden seçilirse kahramandır diyemezsiniz. Bu dil ülkeyi kutuplaştırır. Demokrasiye inanmak zorundasınız. Ne ben ne de Sayın Yavaş, vatanseverliğimizi kimseye ölçtürmeyiz. Zaten yasalara ters bir durum olsa yetkili kurumlar adaylığımızı kabul etmez. Bunun için bu bir beka sorunu değil, Cumhuriyetin Başkenti Ankara'yı, Cumhuriyetçilerin idare etmesi durumudur. Belediyecilik siyaset yapma makamı değil, halka hizmet makamıdır. 10 senedir Yenimahalle'de kimseyi ötekileştirmeden, her yurttaşa eşit davranarak hizmet sunduk. Eğer ilçe sakinlerimiz yetki verirse, bu anlayışla yönetmeye devam edeceğiz. Sizin kaynaklarınızı eşe, dosta, yandaşa değil Ankaralılara harcayacağız" dedi.

"Görüyorum ki Ankaralı kararını şimdiden vermiş"

Varlık Mahallesi sakinleri ve Göçmenler Derneği üyeleriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yavaş "Belediye Başkanı oy veren vermeyen ayrımı yapmaksızın herkesin başkanı olur. Fethi Başkan'ın söylediği gibi oy verenler vatansever, vermeyenler vatan haini gibi bir anlayışı asla kabul etmiyoruz. Bizim yaptığımız halkın arasına girip projelerimizi anlatmaktır. İftira atarak ve ayrıştırıcı üslupla siyaset yapılmaz. Biz uyum içerisinde çalışarak, vatandaşa danışarak hizmet sunacağız. Ankaralı kararını şimdiden vermiş. Her türlü kötü üslup ve çamur atmalara rağmen, belli ki Ankaralı, 1 Nisandan itibaren 5 yıl süreyle bizim hizmetimize güveniyor. Diyorlar ki, seçilirlerse insanları işten atacaklar. Sayın Fethi Yaşar bu konu da örnektir. Ak Parti'den görevi aldı hangi insanı işten çıkardı. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. 6 milyon insandan vergi alıyorsak, 6 milyon insana da eşit şekilde davranacağız. Bize yakışanı yapacağız. Amacımız Ankaralıları zengin etmek, kendimizi zengin etmek değil. Ankara nasıl yönetilir hep birlikte göreceğiz. Hep birlikte çalışarak, Ankara'yı diğer dünya Başkentleriyle yarışan bir konuma getireceğiz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaşar ve Yavaş, Varlık Sakinleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement