Yaşıyor Olmam 1 Nisan Şakası Gibi" - Son Dakika
Güncel

Yaşıyor Olmam 1 Nisan Şakası Gibi"

BAKIRKÖY Belediyesi ve Memorial Sağlık Grubu'nun işbirliğiyle 'Grup Ayda 1' onkoloji hastaları ve ailelerine Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde moral konseri verdi.

15.02.2018 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAKIRKÖY Belediyesi ve Memorial Sağlık Grubu'nun işbirliğiyle 'Grup Ayda 1' onkoloji hastaları ve ailelerine Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde moral konseri verdi. Onkolojik tedavi görmüş ve iyileşmiş hastaların yoğun katılım gösterdiği konserde 53 yaşındaki Emine Güner, "1 Nisan tarihinde akciğer nakli ameliyatı oldum. Haberi aldığımda şaka zannettim" dedi.

Ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleşen konserin açılış konuşmasını Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Çelik, Memorial Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Sayar gerçekleştirdi.

Onkolojik tedavi gören hastalarda sosyal desteğin ve moralin önemine değinen Prof. Dr. Sayar, "Sosyal desteğin, tedavinin devamı ve sonuçları üzerinde çok ciddi olumlu etkileri var. Hem bunu hatırlatmak hem de sevgililer gününde hoş bir gece yaşayabilmek için böyle bir konser düzenledik" dedi.

Prof. Dr. Sayar her hasta için farklı tedavi yöntemlerinin olduğuna değindi ve şunları söyledi:

"Önemli olan en uygun tedaviyi seçebilmek ve bunu sonuna kadar sürdürebilmek. Türkiye'de hem devlet kurumlarında, hem üniversitelerde, hem de özel sektörlerde onkolojik açıdan tam donanımlı birçok merkez var. Burada uygulanabilen tedaviler standart, yurt dışında da benzerleri yapılan tedavi formatlarıdır. Burada ve birçok kurumda bu tedaviler yapılabilmektedir. Hiç istemediğimiz şey tedavilerin yarım bırakılması ve doktorlar tarafından uygulanmayan bitkisel kökenli veya bitkisel dahi olmayan tedavi alternatiflerini denemektir. Mutlaka tedavi için sağlık kurumlarından ve hekimlerinden destek almak gerekmektedir. Erken teşhis muhakkak şikayetlerin takip edilmesiyle olur. En iyi tarama yöntemi şikayeti olanların doktora gitmesidir."

"28 KİLOYLA AMELİYAT OLDUM"

Konsere katılanlar arasında yer alan akciğer nakli olmuş 53 yaşındaki Emine Güner, "Beni yakınlarımın, doktorlarımızın sevgisi ve ilgisi ayakta tutuyor. Onlar bana destek vermeselerdi ben şu an bu durumda olamazdım. İnsanın sevgisi, desteği, ilgisi güç veriyor ve ayakta tutuyor" dedi ve nakil sürecinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Hastalığımı 2009 yılında öğrendim. Hatay'daki doktorlarım son çarenin organ nakli olduğunu söyledi. 2013 yılında 28 kiloyla ameliyat oldum. Yaşayacağımdan emin değildim ancak yaşam mücadelesini kazandım. Ailem etrafımdan toplanmış bana moral vermeye çalışırken doktorumuzdan telefon geldi ve organın bulunduğunu öğrendim. Ölümden korkmuyordum ancak çok heyecanlandım. 1 saat içinde hastanede olmamızı söylediler, hastaneye geldikten birkaç saat sonra 1 Nisan tarihinde ameliyata alındım. İlk önce 1 Nisan şakası zannettim. Eskiden yürüyemiyor ve kucakta taşınıyordum. Şu an çok iyiyim. Organ bağışında bulunan herkese dua ediyorum. Tüm hastalar şifa bulsun."

"BU HASTALIĞI YENMEKTE MORALİN ÇOK ÖNEMİ VAR"

Akciğer kanseri tedavisi görmüş olan Engin Deniz (41), "En büyük destekçisinin eşi, arkadaşları ve çevresi olduğuna değindi ve şunları söyledi:

"Hastalığımı 6 ayın sonunda öğrendim ve ilerlemiş seviyedeydi. Yaklaşık 3.5 ay kanser tedavisi gördüm. Ameliyat için uygun duruma geldiğimde, 12 saat süren zor bir ameliyat geçirdim. Bu süreçte en başta eşimin desteği çok büyüktü. Bu hastalığı yenmekte moralin çok önemi olduğunu gördüm. Hiç ummadığınız kişilerin bile yanınızda olduğunu gördüğünüzde insan gerçekten motive oluyor. Bence bu hastalıkta eş, çevre ve arkadaşlık çok önemli. Şu an iyiyim ve bu akşam buraya eşimle eğlenmeye geldim."

(-VİDEO)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Konserden detay görüntüler

-Prof. Dr. Adnan Sayar röportajı

-Hasta Emine Güner (53) röportajı

-Hasta Engin Deniz (41) röportajı - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaşıyor Olmam 1 Nisan Şakası Gibi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı
    16:12 Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı

    Denizli'nin Çameli ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, seralarda, kapalı halı sahalarda ve bazı işletmelerde hasara neden oldu. Belediye başkanı Cengiz Arslan, hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

  • Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi
    16:09 Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi

    Edirne'de yapılan okullar arası bisiklet yol yarışına minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 45 öğrenci katıldı. Yarışta öğrenciler büyük bir rekabet içinde mücadele etti. Yarışlarda Bisiklet Federasyonuna bağlı 5 hakem görev yaptı ve güvenlik önlemleri alındı. Yarışlar başarılı bir şekilde sonuçlandı ve dereceye giren öğrencilere sertifika, madalya ve kupa verildi.

  • Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu
    16:08 Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu

    Şırnak'ta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için İskilip Köprübaşı Camisi'nde mevlit okutuldu. Mevlit programına İskilip Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Müftüsü, AK Parti Çorum İl Başkanı ve vatandaşlar katıldı. Cami çıkışında mevlide katılanlara lokum ikram edildi.

  • Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı
    16:08 Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

    Gaziantep'te İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkogüç' operasyonunda, 670 personel ve özel harekat polislerinin katılımıyla 15 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken, 5 şüpheli yakalandı. Ayrıca, mahallede yapılan kontrollerde 8 zanlı gözaltına alındı.

  • Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
    16:08 Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

    Van'ın Gevaş ilçesinde oyun oynarken dengesini kaybeden 3 yaşındaki Eylül Suratlı, dereye düştü. Akıntıya kapılarak gözden kaybolan çocuğun cansız bedeni, yapılan çalışmalar sonucunda 1 kilometre uzakta bulundu ve otopsi için Gevaş Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

  • Bursa'da etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi
    16:04 Bursa'da etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi

    Bursa'da etkili olan rüzgar nedeniyle kent merkezinde bir ağaçtan kopan dal, otomobilin tavanına düştü. Neyse ki olayda can kaybı yaşanmadı. Vatandaşlar da rüzgarın etkisiyle zor anlar yaşadı. Bursa Valiliği, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

  • Antalya'da Etkili Fırtına ve Sağanak Yaşamı Olumsuz Etkiledi
    16:00 Antalya'da Etkili Fırtına ve Sağanak Yaşamı Olumsuz Etkiledi

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtına ve sağanak nedeniyle kent merkezi ve bazı ilçeler olumsuz etkilendi. Fırtına sonucunda ağaçlar devrildi, işletmeler şemsiye ve tezgahlarını tutmaya çalıştı. Denizde dev dalgalar oluştu. Sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı ve trafikte aksama yaşandı. Hava sıcaklığı 22 derece olan Antalya'da fırtına etkisini sürdürüyor. Rüzgar hızı Kepez'de 74, Kemer'de 130,7 kilometreye ulaştı. Kumluca'da 40,7, Elmalı'da 34, Döşemealtı'nda 29, Saklıkent Kayak Merkezi'nde ise 28 kilogram yağış düştü. Serik'te ise bir caminin minaresinin külahı fırtına nedeniyle yıkıldı.

  • Gaziantep'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 9 Gün Boyunca Kutlanacak
    15:59 Gaziantep'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 9 Gün Boyunca Kutlanacak

    Gaziantep'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel etkinliklerle 9 gün boyunca kutlanacak. Şahinbey Belediyesi Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen '23 Nisan Çocuk Şenliği' kapsamında çocuklar için eğitici ve eğlendirici bilim stantları açılacak. Ayrıca çocuk film gösterimi, sihirbaz gösterisi, oyun parkları, müzik ve boyama gibi etkinlikler de yer alacak. Şenlik, 28 Nisan'a kadar devam edecek.


Advertisement