Yaşlanmaya Hazırım! - Son Dakika
Magazin

Yaşlanmaya Hazırım!

Yaşlanmaya Hazırım!

İnsan ömrü uzadı.

24.03.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan ömrü uzadı. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. 40'larında, 50'lerinde, 60'larında olanlar; anne-babalarının o yaşlardaki hali gibi görünmüyor. Son günlerde, Lyndsay Green'in kaleme aldığı 'Uzun Bir Hayat Yaşayacaksın, Hazır mısın?' adlı kitabı okuyorum. Bu kitap, zarif bir şekilde nasıl yaşlanırız diye düşünmeme neden oldu. Sosyolog-araştırmacı- yazar Green; yeni neslin nasıl yaşlanması gerektiğini araştırıyor. Ben de boş durmadım ve sizler için naçizane bir araştırma yaptım...

ONUN YAŞI YOK!

İşe mükemmel yaşlanan ünlülerle başladım. Aklıma ilk gelen isim; Helen Mirren oldu. Her zaman şık, zarif, güzel ve diktir. Yaşı olmayan ünlülerin başında gelir kendisi. Sırrı köpek gezdirmekmiş. Aynı zamanda wii fit hastasıymış kendisi. Hem kendini harap etmeden spor yapıyor, hem de eğleniyor yani... Tabii bir de hayranı olduğum 65'lik Diane Keaton var... Hiç bıçak altına yatmamasına rağmen hala ne kadar hoş bir kadın... Sakın estetiğe karşı olduğumu düşünmeyin; zira Michelle Pfeiffer'ın da yaptırdığı birçok estetik müdahaleyle beraber çok zarif yaşlandığını düşünüyorum. Düzenli olarak koşan Pfeiffer beslenmesine de dikkat ediyormuş zaten.

LOHAN'A ÇOK YAZIK

Sonra internette dolaşırken kötü yaşlanlarla karşılaştım. En çok genç yaşlılar üzdü beni; Lindsay Lohan gibi... Kendisi 'şeftali' gibi bir kızdı, şimdi ise genç bir yaşlı oldu. Şöyle bir bakınca; zarif yaşlandığını düşündüğüm ünlülerin yaptığı her şeyin, Lyndsay Green'in kitabında tavsiye ettiği şeylerle bire bir örtüştüğünü gördüm. Kitaptan aklımda kalanların özeti ise şöyle: Karşınızdakine saygı duyduğunuz, değer verdiğiniz için güzel ve şık olmalısınız. Eskiden insanlar yaşlarına göre giyinmek ve süslenmek zorunda kalıp kendilerini o yaşa, o duruma, o gönüllü hapisaneye kapatıyordu. Şimdi ise yaşımızı, sadece biyolojimize bağlı olarak değerlendirmiyoruz. Bunu doğaya meydan okumadan yaparsak, zarif bir şekilde yaşlanacağımızı anlayabiliriz.

DONUP KALMAYIN

Benin tavsiyem; bilgisayarınızı nasıl yeniden başlatıyorsanız, kendinizi de sürekli yenileyin. Donup bir zamanda kalmayın ve sürekli değişmeyi elden bırakmayın. Bunun için tavsiyelerimi şöyle sıralayabilirim:

Gençlerle beraber olun, hayata bağlanın.

Bakımlı olun ki insanlar sizinle beraber olmak istesin.

Çalışın; böylelikle dinç ve dinamik olursunuz.

Pratik ve sade, kendinize uygun bir hayat tarzı edinin.

Görüntünüz, yaşadığınız yer; hayat kalitenizi gösterir. Kullanmadığınızı her şeyi verin.

Genç kalmakla kafayı bozarsanız, erken yaşlanırsınız.

Son olarak da; arkadaş olmak isteyeceğiniz kişi olun.

YARARLI BİLGİLER

İnce çorap giyen var mı bilmiyorum ama kaçan ince çorapları değerlendirmek için süper bir fikir okudum. Siyah çorabın ayak ve ağ kısmınlarını kesin. Çoraptan kısa bir üst elde etmiş oldunuz, tebrikler. Üzerine de kolsuz elbise ya da yelek giyin; çok şık durduğunu göreceksiniz.

Sararan tırnaklarınızı beyazlatmak için diş macunu sürün. Bu da yetmiyorsa; anneannemin yöntemini deneyin ve bir-iki damla limon damlatın.

Saçlarınızın düzleşmesini istiyorsanız; yumurtanın sarısıyla maske yapın. Saçınızı boyattığınızda koyu renk olduysa, ilk yıkamanızı arap sabunuyla yapın; bir ton açılacaktır.

Saç düzleştiricinizi, yaka ütüsü ve küçük bölgelerdeki buruşukluklar için kullanabilirsiniz.

Saç maşasının neden olduğu yanığa yoğurt sürün.

TülIN

Anorak çok moda, özellikle de renkli olanları...

TülOUT

Yazmaya elim gitmiyor ama Oxford tipi ayakkabılar ne yazık ki OUT oldu.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Yaşlanmaya Hazırım! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement