Yaşlı Kadın Polisin Ne Sahtesine, Ne Gerçeğine İnandı - Son Dakika
3. Sayfa

Yaşlı Kadın Polisin Ne Sahtesine, Ne Gerçeğine İnandı

Adana'da kendilerini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapmak isteyen zanlılara inanmayan yaşlı kadın, eve gelen gerçek sivil polislere de inanmadı.

26.05.2017 10:18  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapmak isteyen zanlılara inanmayan yaşlı kadın, ihbarı üzerine eve gelen gerçek sivil polislere de inanmak istemedi. Resmi ekiplerin gelmesiyle ikna oldu.

DOLANDIRICILAR KENDİLERİNİ POLİS OLARAK TANITTI

Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahallesi'nde engelli kızı ile birlikte yaşayan 73 yaşındaki Perihan Tuştaş'ın telefonu çaldı. Tuştaş, telefonunu açtığında karşıdaki şahıs polis olduğunu söyleyip, "Dün gece kuyumcu soyuldu sizin kimliğiniz de burada bulundu. Bu nedenle soygunda birinci derecede zanlı sizsiniz. Evinizdeki altın ve paraları bir arkadaş gönderip aldıracağım. Onları torbaya koyup arkadaşa verin parmak izi çalışması yapacağız. Aksi takdirde kimliğiniz orada bulunduğu için birinci şüpheli sizsiniz cezaevine girersiniz" diyerek dolandırmaya çalıştı.

YAŞLI KADIN TELEFONDAKİNE İNANMADI, 155'İ ARADI!

Yaşlı kadın telefonda kendisini tehdit edenin polis olduğuna ihtimal vermedi. Polise haber verdi. İhbar üzerine kadının evine sivil polisler geldi. Ancak yaşlı kadın evine gelen polisler sivil olunca onlara da inanmayarak bir süre kapıyı açmadı. Sivil polisler kimliklerini göstermesine rağmen yaşlı kadın ikna olmadı. Bunun üzerine sivil polis, resmi ekipleri çağırarak kendilerinin polis olduğunu kanıtladı.

DOLANDIRICILAR "ELİNE KELEPÇE TAKARIZ" DİYE TEHDİT ETMİŞ

Yaşlı kadın yaşadıklarını şöyle anlattı: Telefonum çaldı, açtığımda karşıdaki kişi polis olduğunu söyleyerek, 'Kuyumcu soyulmuş, doları, altını, parası, silahı çalınmış, sizde silah var mı? dedi, ben de 'hayır' dedim. 'Ekip gelecek, evinizi kontrol edecek, yastıklarınızın içine kadar bakacak, eğer bir şey bulunursa her şeyi alacak' dedi. Ben de 'ancak bir polis eşliğinde kabul ederim' dedim. Bağırmaya başladı. 'Komşulara rezil olursun, kelepçe vururlar sana' dedi. Bu arada kızıma polisi aramasını işaret ettim. Kapının dışına baktık, biri var telefonla konuşuyor, benimle telefonu kapatınca onunla konuşuyormuş. Böylece engelli kızımın ve benim emekli maaşımı kurtardım.

"DAHA ÖNCE BAŞIMA BÖYLE BİR ŞEY GELMEDİ, ÇOK KORKTUM"

Tuştaş, "Gerçek polisler geldi eve ama ben inanmadım kimlik sordum gösterdiler, ayrıca resmi ekipler geldi ancak inandım. Ben Bağ-Kur'dan emekliyim, eşim hayatta olsa korkmazdım bu kadar. Daha önce başıma böyle bir şey gelmedi çok korktum" dedi.

Yaşlı Kadın Polisin Ne Sahtesine, Ne Gerçeğine İnandı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Yaşlı Kadın Polisin Ne Sahtesine, Ne Gerçeğine İnandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement