Yaşlılara "3. bahar" hizmeti MERSİN - Son Dakika
Güncel

Yaşlılara "3. bahar" hizmeti MERSİN

Yaşlılara "3. bahar" hizmeti MERSİN

24.09.2013 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşlılara "3. bahar" hizmeti - MERSİN

Yaşlılara "3. bahar" hizmeti

- Mersin'in Tarsus ilçesinde uygulamaya konulan "3. bahar" projesiyle kimsesiz ve yaşlı vatandaşların bakımları evlerinde yapılıyor

- Proje kapsamında görevlendirilen temizlik ve çamaşırhane görevlisi ile berber veya kuaför, evlerinde ziyaret ettikleri yaşlıların kişisel bakımlarını ve evlerinin temizliğini yapıyor

MERSİN (AA) - SELAHATTİN ÖZBOZKURT - Tarsus ilçesinde uygulamaya konulan "3. bahar" projesiyle kimsesiz ve yaşlı vatandaşların bakımları evlerinde yapılıyor.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından hazırlanan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen proje AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun'un girişimiyle 145 bin liralık finansmanla uygulanmaya başlandı.

Dört kişinin istihdamını sağlayan proje kapsamında görevliler, belirlenen kimsesiz ve yaşlıların evlerine giderek, ev ve çevre temizliklerini yapıyor, kirli giysileri toplayarak, sağlık müdürlüğünde oluşturulan çamaşırhane ve ütüleme ünitesinde temizlenmesini sağlıyor.

İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu projeyle yaşlı ve kimsesiz olanlara yardım eli uzatıldığını söyledi.

Proje kapsamında 2 çamaşır makinesi, 2 çamaşır kurutma makinesi, 2 ütü ve 2 temizlik robotu aldıklarını anlatan Sarı, "2 yıldır bu projenin hayata geçirilmesi için çaba gösteriyoruz. Milletvekilimiz sayın Ahmet Tevfik Uzun, projenin uygulanması konusunda çok önemli katkılarda bulundu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Projeyi sürekli kılmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Milletvekili Uzun da projenin devletin sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu belirterek "Bu hizmetler sosyal devlet olmanın gereğidir. Kimseziz yaşlıların bakımını evlerinde yapan ekipte berber ve kuaför de var. Bu görevliler gittikleri evlerde berberlik ve kuaförlük hizmeti de veriyor. Böyle bir projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Uzun, proje kapsamında hizmet verilen Fatih Mahallesi'nde yaşayan İsmigül Kütenci (76) ve Reşadiye Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Şen'i (62) ziyaret ederek çalışmalanrı inceledi.

Kimsesiz yaşlılar Ahmet Tevfik Uzun 3. Bahar Projesi

Muhabir: Selahattin ÖZBOZKURT, Kerem Kocalar

Yayınlayan: Tevfik Işık

Yaşlılara "3. bahar" hizmeti MERSİN
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaşlılara '3. bahar' hizmeti MERSİN - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement