YAŞzede Şimşek: "28 Şubat sürecindeki tasfiyelerle FETÖ'nün önünü açıp 15 Temmuz'un taşlarını... - Son Dakika
Güncel

YAŞzede Şimşek: "28 Şubat sürecindeki tasfiyelerle FETÖ'nün önünü açıp 15 Temmuz'un taşlarını...

YAŞzede Şimşek: "28 Şubat sürecindeki tasfiyelerle FETÖ\'nün önünü açıp 15 Temmuz\'un taşlarını...

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Antalya Şube Başkanı Hakan Şimşek, 28 Şubat sürecinde vatanını, milletini, bayrağını seven askeri personelin ordudan atıldığını, böylelikle her türlü tavizi veren, kendini çok iyi gizleyen kişilerin, FETÖ'cülerin önünün açıldığını belirtti.

28.02.2020 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Antalya Şube Başkanı Hakan Şimşek, 28 Şubat sürecinde vatanını, milletini, bayrağını seven askeri personelin ordudan atıldığını, böylelikle her türlü tavizi veren, kendini çok iyi gizleyen kişilerin, FETÖ'cülerin önünün açıldığını belirtti.

Şimşek, AA muhabirine, 1983'ten itibaren askeri okul öğrencisi olarak çocukluğunun ve gençliğinin silahlı kuvvetlerde geçtiğini ancak 28 Şubat sürecinde, eşi ikiz bebeklerine hamileyken 1998'de olağanüstü toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ile ordundan ihraç edildiğini dile getirdi.

Hayatının hiçbir döneminde askeri gelenekle probleminin olmadığını vurgulayan Şimşek, aşkla mesleğine dahil olduğunu, birçok kritik görevde bulunduğunu ifade etti.

"BÇG, paralel ihanet çetesinin bir boyutuydu"

Son olarak İstanbul'daki Hasdal Kışlasında Lojistik Astsubay Kıdemli Üstçavuş rütbesinde görev yaptığını anlatan Şimşek, şöyle konuştu:

"Ben astsubayken o zamanın 'BÇG' diye adlandırılan Batı Çalışma Grubu, paralel ihanet çetesinin bir boyutuydu. Bugün FETÖ ne ise o günün BÇG'si oydu. 28 Şubat davasının müdahiliyim. O dava içerisinde bunlar çok konuşuldu. Sistematik, planlı bir cadı avıyla o dönemde 'irticayla mücadele' adı altında İslami muhafazakar yaşantısıyla öne çıkmış, disiplinli ve başarılı subay ve astsubaylar disiplin notlarını aşağıya çekmek, haksız sicil notlarıyla puan sıralamalarını düşürmek suretiyle, mobbing ile ordudan ihraç edilme noktasına kadar getirildi."

"FETÖ'cülerin önünü açtılar"

Görevdeyken eşinin başörtülü olması dolayısıyla lojmana girebilmek için havanın kararmasını beklediklerini vurgulayan YAŞzede Şimşek, ailece zorlu süreçlerden geçtiklerini bildirdi.

İlgili yasayla 2011'de memuriyete dönen Şimşek, şöyle konuştu:

"Bugün bir yalan rüzgarı var. '28 Şubat'ta, o gün için 'irticayla mücadele ettiklerini' söyleyenlerin, bugün FETÖ ile mücadele ettiklerini, o gün ordudan ihraç ettikleri subay ve astsubayların aslında FETÖ'cü olduğu iddiası. Bu kocaman bir yalandır, bunun bir amacının olduğunu düşünüyorum. O zaman teknik olarak bile bir FETÖ yanlısını ordudan atma imkanı yoktu. Biz inancımızı yaşadığımız için ordudan atıldığımızı düşünüyorduk. Aslında biz gelecekte planlanan büyük bir darbenin önünde engel teşkil edebilecek insanlar olduğumuz için oradan atılmışız. Halkımıza kurşun sıkmayacağımızı bildikleri için bizi attıklarını 15 Temmuz'da gördük. 28 Şubat sürecinde, vatanını, milletini, bayrağını sevenleri ordudan atarak, her türlü tavizi veren, kendini çok iyi gizleyen kişilerin, FETÖ'cülerin önünü açtılar. O da 15 Temmuz'un taşlarını dizdi."

"41 defa taltif aldım"

28 Şubat sürecinde YAŞ kararıyla binbaşı rütbesindeyken resen emekli edilen ve ilgili yasa kapsamında memuriyete atanan Sabri Duman ise Kara Kuvvetleri Komutanlığında 1989'da topçu subayı olarak göreve başladığını, Türkiye'deki farklı birliklerde çalıştığını söyledi.

Duman, 28 Şubat sürecinde sicilinin düşürüldüğünü vurgulayarak, "İçinde takdirnamelerin de bulunduğu 41 defa taltif aldım. İslamiyet'i yaşamaya çalıştığımız için sakıncalı kategoriye alındık, dosyamız YAŞ'a kadar gitti." dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde rolü olan tuğgeneral rütbesindeki örgüt üyelerinin kendi dönemlerinde devre arkadaşları olduğunu aktaran Duman, şöyle konuştu:

"O dönemde komutanlarımız hepimizin profilini biliyordu. Hemen dönüşenler eşlerinin başlarını açtırdı, alkol almaya kadar gittiler. Bize, 'Gazete okurken de namaz kılabilirsin.' diyorlardı. Güya imayla namaz kılıyorlardı. Bizim profildeki subay-astsubayları atınca meydan FETÖ'cülere kaldı. FETÖ'cülerin kayığına binip, kürek çekenler de oldu. Biz hala 28 Şubat'ın izlerini silemiyoruz. Devlet kurumunda memur olmak güzel ama subaylık mesleğini aşkla yapmak isterdim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel YAŞzede Şimşek: '28 Şubat sürecindeki tasfiyelerle FETÖ'nün önünü açıp 15 Temmuz'un taşlarını... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tepebaşı Belediyesi Ramazan Ayında İftar Etkinliklerine Devam Ediyor
    13:31 Tepebaşı Belediyesi Ramazan Ayında İftar Etkinliklerine Devam Ediyor

    Tepebaşı Belediyesi'nin her yıl Ramazan ayında farklı mahallelerde düzenlediği iftar etkinliği, Tunalı ve Yaşamkent Mahalleleri'nde devam etti. İki farklı mahallede kurulan iftar sofrasına 8 bin kişi oturdu.

  • CHP Milletvekili Devlet Olanaklarıyla Seçim Kampanyasını Eleştirdi
    13:31 CHP Milletvekili Devlet Olanaklarıyla Seçim Kampanyasını Eleştirdi

    CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, iktidarın devlet olanaklarıyla seçim kampanyası yürütmesini eleştirdi. Halıcı, bakanların görevlerini yapmak yerine AKP ve MHP adaylarına oy istediklerini belirtti.

  • Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz Çandarlı'da Yurttaşlarla Buluştu
    13:31 Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz Çandarlı'da Yurttaşlarla Buluştu

    Dikili Belediye Başkanı ve CHP Adayı Adil Kırgöz, Çandarlı'da düzenlediği açık hava toplantısında yurttaşlarla buluştu. Yoğun katılımın olduğu buluşmada, Çandarlı'da tarihi bir güne tanıklık ettiklerini söyleyen Başkan Kırgöz, 5 yıllık görev süresince Çandarlı'da önemli hizmetler sunduklarını belirterek, 'Yeni dönem Çandarlımızın dönemi olacak' dedi.

  • Avcılar E-5'te Kaza: Direksiyon Hakimiyetini Kaybeden Sürücü Başka Araça Çarptı
    13:29 Avcılar E-5'te Kaza: Direksiyon Hakimiyetini Kaybeden Sürücü Başka Araça Çarptı

    Avcılar E-5'te bir sürücü, önündeki aracın ani fren yapmasıyla direksiyon hakimiyetini kaybederek sağ şeritte bulunan araca arkadan çarptı. Kaza anı kask kamerasına saniye saniye yansıdı. Maddi hasarın meydana geldiği kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

  • İncirliova'da kız çocuğunu taciz eden şahıs linç edildi
    13:29 İncirliova'da kız çocuğunu taciz eden şahıs linç edildi

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şahıs, mahalle sakinleri tarafından öldüresiye dövüldü. Olayı gören vatandaşlar ise alkışladı. Güvenlik güçleri soruşturma başlattı.

  • Karaman Belediyesi Yeni Hayvan Pazarını Hizmete Açtı
    13:29 Karaman Belediyesi Yeni Hayvan Pazarını Hizmete Açtı

    Karaman Belediyesi tarafından yapılan yeni hayvan pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tam kapasiteli ve modern tesis, hayvan yetiştiricilerine hizmet verecek.

  • Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı
    13:27 Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ihalesi yapılan Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'in destekleriyle ihalesi yapılan binanın en kısa sürede yapımına başlanacak. İlçeye kazandırılacak binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür edildi.

  • Kırklareli, Süt ve Süt Ürünleri İhracatını Artırıyor
    13:27 Kırklareli, Süt ve Süt Ürünleri İhracatını Artırıyor

    Kırklareli, Türkiye'nin önemli süt üretim merkezlerinden biri olarak süt ve süt ürünleri ihracatını artırma hedefine doğru ilerliyor. AB standartlarında üretilen yıllık ortalama 350 bin ton süt, 10 bin tonu işlenerek AB ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor. Kırklareli'nin süt, peynir, yoğurt ve içecek üretimi Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok ülkeden ilgi görüyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, ihracatın artması için çalıştıklarını ve önümüzdeki yıllarda pazar paylarının daha da artacağını belirtti. Ayrıca, hastalıktan ari olan işletmelere yapılan desteklerle ari işletme sayısının artırıldığı ve süt üretiminin desteklendiği ifade edildi.


Advertisement