Yat Yarışı Öncesı Yenı Türkü Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Yat Yarışı Öncesı Yenı Türkü Rüzgarı

Yat Yarışı Öncesı Yenı Türkü Rüzgarı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Düzenlenen 22. Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı, Açılış Kokteylinde Kampananın Çalınması ve Yeni Türkü Konseri ile Başladı.

20.10.2010 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yelkenciler yarış öncesinde kendilerini Yeni Türkü'nün nostalji rüzgarına bıraktı.

22. Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Festivali'nin deniz yarışmaları Azka Otel'de düzenlenen açılış kokteyli ile başladı. Kokteyle Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras, Yunanistan'ın Kilimli (Kalimnos) Adası Belediye Temsilcisi Vassalis Psarompas, Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire ve yaklaşık 400 kişi katıldı.

Aras, açılış konuşmasında, Türkiye'de düzenlenen en büyük deniz organizasyonlarından biri olan Bodrum Cup'ın yatların içinde yolcusu ile yarıştığı Akdeniz'in ender organizasyonlarından biri olduğunu söyledi. Bodrum Cup'ın, Türk tersanelerinde üretilen ahşap yatların seyir halinde sergilendiği bir deniz festivali olduğunu kaydeden Aras, yarışa bu yıl 54'ü yarışçı, 21'i organizasyon olmak üzere toplam 75 teknenin katıldığını açıkladı. Yerli ve yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği yarışa bu yıl bin kişi katıldığını kaydeden Aras, ''Bu yarışın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu yılki yarışların son gününde Guletler Düellosu yapılacak. Bu düelloyu başarabilirsek, yat yarışlarının da izlenebilir bir spor olmasını sağlayacağız' dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Kocadon, Komite Başkanı Aras, Kalimnos Belediyesi Temsilcisi Psarompas, Başkan Tire ve ünlü denizci Sadun Boro yarışın başlaması için temsili olarak kampanayı çaldı.

YELKENCİLERE YENİ TÜRKÜ'DEN NOSTALJİ RÜZGARI

Aılışta, Kule Rock City sponsorluğunda Bodrum'a gelen Yeni Türkü sahne aldı. Yelkenciler, grubun eskimeyen şarkılarıyla bol bol dans edip eğlendi. Yarış öncesinde yelkenciler kendilerini Yeni Türkü'nün nostalji rüzgarına bıraktı. ''Maskeli Balo' şarkısı ile konserine başlayan Yeni Türkü, '' Çember, Olmasa Mektubun, Yeşilmişik, Aşk Yeniden, Vira Vira' gibi şarkılarını seslendirdi. 2 saat süren konser sonunda yelkenciler, grubu dakikalarca alkışladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yat Yarışı Öncesı Yenı Türkü Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement