Yatak Sayısı Nüfusunun İki Katına Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Yatak Sayısı Nüfusunun İki Katına Ulaştı

Nevşehir’in peribacaları, vadileri, balon turları ve butik otelleri ile ünlü 2 bin 500 nüfuslu Göreme beldesindeki otel ve pansiyonların toplam yatak sayısı nüfusun iki katına çıktı Beldedeki...

08.11.2013 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YASİN TEMEL - Kapadokya turizminin önemli merkezleri arasında yer alan ve her yıl dünyanın dört bir yanından yüzbinlerce turisti ağırlayan Göreme beldesinde toplam yatak sayısı nüfusunun iki katına ulaştı.

Kapadokya turunun en önemli ayağı konumundaki Göreme beldesinde artan turist sayısına paralel olarak yeni turistik tesisler açılıyor.

Toplam nüfusu 2 bin 500 olan Göreme'de resmi rakamlara göre 102 konaklama tesisinde bin 700 oda ve 5 bin yatak bulunuyor. Nüfusunun iki katı yatak sayısına sahip belde Kapadokya ile özdeşleşen balon turlarının da merkezi konumunda.

Göreme Açık Hava Müzesi'ndeki vadileri, kiliseleri, peribacaları ve kaya oyma mekanları ile turistlerin ilgi odağı olan belde her yıl yüzbinlerce turisti ağırlıyor.

Göreme Tourist Hotel Genel Müdürü ve Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemlerde Göreme'nin popüler tatil beldeleri arasında yerini aldığını söyledi.

Balon turları, atlı sporlar ve ATV turları gibi aktivitelerin bölgede konaklama gün sayısını artırdığını belirten Türk, "Artan ilgide tüm aktivitelerin Göreme merkezde olması ve bütün vadilere ulaşımın kolay olması etkili oluyor. 2 bin 500 nüfuslu beldede yatak sayısı 5 bine ulaştı. Turistik işletmeler talepe paralel olarak yatak sayılarını artırma yoluna gidiyorlar" dedi.

Bölgedeki birçok otel, motel ve pansiyonun bağlı olduğu Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifinin Başkanı Mustafa Durmaz ise bölgeye gelen turistlerin özellikle kaya oyma butik otelleri tercih ettiğini, artan turist ilgisinden memnun olduklarını ifade etti.

Durmaz, Kapadokya'nın en önemli merkezi konumundaki Göreme'de bulunan 102 tesisten 100'nün kaya oyma butik otellerden oluştuğunu kaydetti.

Turizm sektöründeki canlılık nedeniyle butik oteller, kaya oyma mekanlar ile eski evlerin restore edilerek turizme kazandırıldığını dile getiren Durmaz, "Bu yapıların otele, motele, pansiyona dönüşmesi kasabamızdaki yatak sayısını da artırdı. Yoğun dönemlerde 5 bine yakın misafirimizi Göreme'de ağırlayabiliyoruz. Sezon başlangıcı ve sonunda bu rakamlar 3-4 bin civarında seyrediyor" diye konuştu. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yatak Sayısı Nüfusunun İki Katına Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement