Yavuz Sultan Selim Öldüğü Yerde Anıldı - Son Dakika
Yerel

Yavuz Sultan Selim Öldüğü Yerde Anıldı

Yavuz Sultan Selim Öldüğü Yerde Anıldı

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol ve yönetim kurulu üyeleri Yavuz Sultan Selim Han'ın 493.ölüm yıldönümü vesilesiyle iç organlarının gömülü olduğu Muratlı'ya bağlı Yukarı Sırtköy'de düzenlenen anma etkinliğine...

24.09.2013 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol ve yönetim kurulu üyeleri Yavuz Sultan Selim Han'ın 493. ölüm yıldönümü vesilesiyle iç organlarının gömülü olduğu Muratlı'ya bağlı Yukarı Sırtköy'de düzenlenen anma etkinliğine katıldı.

Batı'ya gerçekleştirdiği sefer sırasında Tekirdağ'ın Muratlı ilçesine Bağlı Yukarı Sırtköy'de vefat eden Yavuz Sultan Selim Han'ın 493. ölüm yıldönümü iç organlarının gömülü olduğu Sırtköy'de gerçekleştirilen törenle anıldı. Törene, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Yavuz Sultan Selim'in Türk tarihi için önemine işaret etti. Kaymakam Hersanlıoğlu, "Yavuz Sultan Selim Han'ın ölüm yıldönümü vesilesiyle Muratlı Kaymakamlığı olarak bir anıt projesi üzerinde duruyoruz. Çok yakın zamanda Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile İl Özel İdaremizin işbirliğinde Sırtköy'de 2 dönümlük arazi üzerine Yavuz Sultan Selim Han'a yaraşır bir abide inşa edeceğiz." diye konuştu.

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol ise, Muratlı'ya bağlı Yukarı Sırtköy'ün Yavuz Sultan Selim'in hatırasını barındırdığını belirterek, "Osmanlı İmparatorluğu'nun gelişmesine büyük katkılar sağlayan Yavuz Sultan Selim Batıya gerçekleştirdiği sefer sırasında hastalık sonucu Yukarı Sırtköy'de vefat etti. Oğlu Kanuni Sultan Süleyman'ın Payitaht'a ulaşması için ölümü bir süre askerden gizlendi. Bu süre zarfında cesedinin bozulmaması için iç organları Yukarı Sırtköy'de gömüldü. Cesedi ise daha sonra İstanbul'da defnedildi." dedi.

Bayol, Yavuz Sultan Selim'in ölümünün 493. Yıl dönümü vesilesiyle anma programı düzenleyen ve ileriki yıllarda Yukarı Sırtköy'de bir abide inşa edilmesi için girişim başlatan Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu'na da teşekkür ederek, tarihine sahip çıkan yöneticilerin varlığının ülkenin geleceği ve gençlerin tarih bilinciyle yetişmesi açısından kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Konuşmaların akabinde Tekirdağ Belediyesi Mehter Takımı günün anlam ve önemine vurgu yapan bir gösteri düzenledi. İlçe Müftülüğü tarafından Yavuz Sultan Selim Han için yapılan dualar ve halka verilen ikramların ardından anma töreni sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yavuz Sultan Selim Öldüğü Yerde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement