"Yaya önceliği" denetimi - Son Dakika
Güncel

"Yaya önceliği" denetimi

Manisa il merkezindeki ve ilçelerdeki yaya geçitlerinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

02.10.2019 18:45  Güncelleme: 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa il merkezindeki ve ilçelerdeki yaya geçitlerinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

İçişleri Bakanlığınca "Öncelik yayanın, öncelik hayatın" sloganıyla hayata geçirilen 2019 Yaya Öncelikli Trafik Yılı kapsamında Manisa genelinde 50'si kent merkezi olmak üzere 95 noktada, bin 200 polis ve jandarma ekibi yaya geçitlerinde farkındalık çalışması yaptı.

Manisa Valisi Ahmet Deniz ile İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım'ın da katıldığı etkinlikte, Şehitler Ortaokulu öğrencileri ellerinde "Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" yazılı döviz ve boyunlarındaki düdükle trafikte yaya önceliğine dikkati çekti.

Vali Deniz, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün öğrencilerle beraber yaya güvenliği için geçitlerde nöbet tuttuklarını belirterek, "Şu an il genelinde jandarma ve polis ekiplerimizin neredeyse tamamı okul önlerindeki yaya geçitlerinde nöbet tutuyor. Amacımız, yayaya saygı ve öncelik konusunda bir farkındalık oluşmasını sağlamak. Sürücülerimiz geçitte yaya olsun ya da olmasın, yaya geçidini gördüğü zaman yavaşlasın istiyoruz. Çünkü bu medeni bir yaklaşımdır." dedi.

Vali Deniz, açıklamasının ardından öğrencilerle birlikte yaya geçidinde yolun karşısına geçti.

Soma

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, İlçe Emniyet Müdürü Umut Er de ülke genelindeki uygulama kapsamında Soma'da Dört Yol kavşağındaki yaya geçidinde, Turgutalp İlkokulu öğrencileriyle birlikte nöbet tuttu.

Demirci

Demirci ilçesinde de 8 ayrı noktada düzenlenen yaya nöbeti etkinliğinde sürücülere broşür dağıtıldı ve trafikte yaya önceliği hakkında bilgiler verildi.

Çereşe Meydanı'ndaki etkinliğe katılan Kaymakam Adem Kaya ve Belediye Başkanı Selami Selçuk da öğrencilerle birlikte sürücülere broşür vererek, yayalara geçişlerde öncelik verilmesini istedi.

Turgutlu

Turgutlu ilçesinde de Samiye Nuri Sevil Ortaokulu önünde yapılan etkinlikte, Kaymakam Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Emniyet müdürü Gökhan Balaban ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halim Karaer, öğrencilerle birlikte sürücülere broşür verip trafikte yaya önceliğini anlattı.

"Yaya önceliği" denetimi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Yaya önceliği' denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement