Yaylacılardan Evlerin Çökme Riskine "Naylonlu" Önlem - Son Dakika
Güncel

Yaylacılardan Evlerin Çökme Riskine "Naylonlu" Önlem

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yaylaların naylonla kaplanması Ailece yapılan çalışma Vatandaş ve muhtar ile röportaj Yaylacılardan evlerin çökme riskine "naylonlu" önlem Ardahan'da kerpiçten yapılan yayla evlerinde yaşayanlar, son günlerdeki aşırı yağışlar nedeniyle evlerinin çökme tehlikesine ve çatı damlama sorununa karşı çareyi yapıların üzerini naylonla kaplamakta buldu Köy Muhtarı Mehmet Gökçe: "Bu yıl yağışlar bir önceki yıllara oranla daha fazla. Biz de buna çözüm bulmak için yayla evlerimizi naylon örtü ile korumaya aldık" Ardahan'da yoğun yağışlar nedeniyle çökme tehlikesi bulunan yayla evlerinin çatıları naylonla kaplanarak korunmaya çalışılıyor.

16.06.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yaylaların naylonla kaplanması

Ailece yapılan çalışma

Vatandaş ve muhtar ile röportaj Yaylacılardan evlerin çökme riskine "naylonlu" önlem

Ardahan'da kerpiçten yapılan yayla evlerinde yaşayanlar, son günlerdeki aşırı yağışlar nedeniyle evlerinin çökme tehlikesine ve çatı damlama sorununa karşı çareyi yapıların üzerini naylonla kaplamakta buldu

Köy Muhtarı Mehmet Gökçe:

"Bu yıl yağışlar bir önceki yıllara oranla daha fazla. Biz de buna çözüm bulmak için yayla evlerimizi naylon örtü ile korumaya aldık"

Ardahan'da yoğun yağışlar nedeniyle çökme tehlikesi bulunan yayla evlerinin çatıları naylonla kaplanarak korunmaya çalışılıyor.

Yukarı Kurdoğlu köyü yaylasına çıkanlar yaylacılar, çoğunluğu kerpiç ve topraktan evlerini bir an önce naylonla kapatmak için ailecek çalışmaya başladı.

Köy Muhtarı Mehmet Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yayladaki evlerin yağmur ve doluya dayanamadığını, neredeyse bütün evlerin çatılarının aktığını, birçok evin ise çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Kendi çabalarıyla önlem almaya çalıştıklarını ifade eden Gökçe, şunları söyledi:

"Bu yıl yağışlar bir önceki yıllara oranla daha fazla. Biz de buna çözüm bulmak için yaylaları naylon örtü ile korumaya aldık. Hemen hemen her dönem bu şekilde koruruz. Ama bu sene biraz fazla yağış oluyor. Halimiz bu. Evler hem damlıyor hem de çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Çünkü evlerin tamamı toprak. Yağışlar bizim için çok büyük risk taşıyor. Yaylaların çoğu yağmura karşı dayanıksız."

Yaylacılardan Selçuk Gökçe, evlerin damını örttükleri naylonun rüzgar ve yağışla kaymaması için yine toprak kütleleri ve taşlar kullandıklarını ifade etti.

Gökçe, bu sene biraz daha yoğun bir dönem geçirdiklerini anlatan Gökçe, "Önceliğimiz yayla evlerimiz. Biz bu evleri korumak için her sene çalışırız. Naylonun dışında da bir çözümümüz yok. Bu mecburuz. Öncelikle yaylamızı örteriz, yağmur girmesin diye. Daha sonra normal hayatımıza başlarız." diye konuştu.

Yaylacılardan Evlerin Çökme Riskine "Naylonlu" Önlem
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaylacılardan Evlerin Çökme Riskine 'Naylonlu' Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement