Yayman: "Türkiye'de Rahmetli Ecevit'in Dediği Gibi Bu Sistem Değişmelidir" - Son Dakika
Güncel

Yayman: "Türkiye'de Rahmetli Ecevit'in Dediği Gibi Bu Sistem Değişmelidir"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Türkiye'de rahmetli Ecevit'in dediği gibi bu sistem değişmelidir.

24.03.2017 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, " Türkiye'de rahmetli Ecevit'in dediği gibi bu sistem değişmelidir. Türkiye'yi ileriye taşıyacak, 21. asrı Türkiye'nin yapacağı bir sisteme ihtiyaç var. Erkekler için Mars'ta kızlar için için Venüs'te cereyan eden Patagonya'da olan bir olay değil, bu hikaye sizin babanızın hikayesi, idam edilen amcanızın hikayesi, sürgüne gönderilen halanızın hikayesi, yani bizim hikayemiz. Bu Türkiye'nin hikayesi." dedi.

Yayman, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanlığınca Kültür Merkezinde düzenlenen "Anayasa Değişikliği" bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, yeni anayasanın, bugünün konusu olmadığını söyledi. Mevcut sistemin kendi halkını tehdit olarak gören bir sistem olduğunu vurgulayan Yayman, bu nedenle bu sistemin değişmesi gerektiğini anlattı.

Mevcut sistemin istikrarsızlık üreten, insanları dar ağacında sallandıran bir sistem olduğunun altını çizen Yayman, "Türkiye'de rahmetli Ecevit'in dediği gibi bu sistem değişmelidir. Türkiye'yi ileriye taşıyacak, 21. asrı Türkiye'nin yapacağı bir sisteme ihtiyaç var. Erkekler için Mars'ta kızlar için için Venüs'te cereyan eden Patagonya'da olan bir olay değil, bu hikaye sizin babanızın hikayesi, idam edilen amcanızın hikayesi, sürgüne gönderilen halanızın hikayesi, yani bizim hikayemiz. Bu Türkiye'nin hikayesi. Biz Türkiye'nin yıldızının parlamasını istiyoruz. Onun için de hürriyetleri, aşı, işi, ekmeği büyüteceğiz." diye konuştu.

Türkiye'de 1991 seçimlerinden bu yana, 1982 Anayasa'sının değişmesinin, her seçim döneminin ana seçim vaadi olduğunu vurgulayan Yayman, Türkiye'nin yeni Anayasa değişikliğine ihtiyacının olduğuna işaret etti.

"Türkiye'de 93 yılda 65 hükümet değişmiş"

Güçlü bir ülke için, güçlü hükümetlerin olması gerektiğini belirten Yayman, Türkiye'de 93 yılda 65 hükümet değiştiğine dikkati çekti.

Güçlü bir Türkiye için yeni Anayasa'ya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yayman, şöyle devam etti:

"Türkiye'de 93 yılda 65 hükümet değişmiş. Fazla söze gerek var mı? Nasıl kalkınma olsun, nasıl istikrar olsun? Recep Tayyip Erdoğan 12. cumhurbaşkanıdır. Eğer Türkiye'de cumhurbaşkanlığı sistemi olsaydı, sayılar değişir, rakamlar farklı olmakla beraber, 12. değil de 20. cumhurbaşkanı olurdu. Bu aritmetiğin politik bir anlamı var mı? Bu kadar yoğun istikrarsızlığın olduğu, 93 yılda 65 hükümetin kurulup dağıldığı, her 15 ayda bir hükümetin değiştiği, koalisyonların olduğu ülke, 70 sente muhtaç hale geldi. 19 defa Türkiye, IMF ile Sevr anlaşması imzalamış. 2 yılda bir, hazineniz tam takır kuru bakır, gidiyorsunuz IMF'nin kapısında duruyorsunuz. İşte; biz Türkiye'de güçlü hükümetler olsun diye, istikrar olsun diye, Türkiye'de fikri hür, vicdanı hür nesiller olsun diye, Türkiye dünyanın en güçlü ülkesi olsun diye, 21. asır Türklerin ve Türkiye'nin asrı olsun diye, 16 Nisan'da 'Evet' diyoruz."

Türkiye'de siyasi istikrarsızlığın olduğunu dile getiren Yayman, Türkiye'nin yeni Anayasa değişikliği ile hayati bir meseleyle karşı karşıya olduğunu anlattı.

16 Nisan'ın, Türkiye'nin dünyanın neresinde olacağının oylanacağının bir tarih olduğuna vurgu yapan Yayman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"16 Nisan'da Türkiye ya dünyanın gelişmekte olan kategorisinde olacak, ya da süper adımlarla 21. asra yürüyen bir ülke olacak. Türkiye'de sistemin adını koymamız lazım. Şu anda Türkiye'de parlamenter sistem vardır. 14 Mayıs 1950'de Türkiye'de çok partili hayata girildi. Türkiye'de birçok kez darbe oldu. Son olarak ise 15 Temmuz 2016 tarihinde de kendisinden önceki 5 darbenin genetiğine uymayan, dünyanın en alçak, en namussuz, en hain FETÖ'cü darbe girişimi oldu. Bu konvansiyonel bir darbe değildir. Bu Türkiye'yi iç savaşa ve işgale hazır hale getirmenin taşeronluğunu yapan, adına hizmet diyen bir hezimet hareketinin, Türkiye'deki tankın namlusunu millete çevirmesiydi. Biz diyoruz ki 16 Nisan'da artık bu darbeler tarihi sona ersin. Artık Türkiye'de her türlü vesayet ortadan kalksın. Artık Türkiye'de güçlü yönetim olsun, istikrarlı hükümetler olsun. 5 yıllığına kim seçiliyorsa, gelsin o ülkeyi yönetsin, diyoruz."

Yayman, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevapladı.

Toplantıda, İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Haluk Alkan, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Sivil Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin de birer konuşma yaptı.

Toplantıya, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Kırklareli Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yeltepe, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yayman: "Türkiye\'de Rahmetli Ecevit\'in Dediği Gibi Bu Sistem Değişmelidir"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yayman: 'Türkiye'de Rahmetli Ecevit'in Dediği Gibi Bu Sistem Değişmelidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement