Yaz Bitmeden Yapılacak 20 Şey - Son Dakika
Magazin

Yaz Bitmeden Yapılacak 20 Şey

Yaz Bitmeden Yapılacak 20 Şey

Geç gelen yazı yavaş yavaş geride bıraktığımız şu günlerde, İstanbul'un tadını dolu dolu çıkarmak için hâlâ vaktiniz var

20.08.2011 02:00  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANZARALI BİR TERASA ÇIKIN

En havalısından en şıkına, en ucuzundan en pahalısına, İstanbul'da pek çok teras alternatifi var. Haliç'ten, Boğaz ve Adalar'a kadar uzanan eşsiz manzaraya sahip Mikla'ya gidebilirsiniz. Ortaköy'deki Bloom'da nar ve portakal ağaçları arasında oturup deniz manzarasını seyredebilirsiniz...

ORMANDA PİKNİK

Belgrad Ormanları içindeki Neşet Suyu, Sultan Murat Bendi ve Ayvat Bendi gibi birçok mesire yeri, piknik yapmak için biçilmiş kaftan.

AÇIK HAVADA SPA

The Ritz-Carlton Otel bünyesindeki Açık Hava Spa'ya uğrayın... Soğuk volkanik taşlarla uygulanan 'Soğuk Taş Terapisi', vücudunuzu stres ve negatif enerjiden arındırıyor.

MARİNA SEFASI

Kalamış Marina'daki Divan'da sabah kahvaltısı yapın, tekneleri seyre dalın. veya akşam üzeri Bow Bell'de bira patates eşliğinde gün batımını seyredin. Önünüzden denizden dönenler, teknesinden inenler geçer, kendinizi bir denizci gibi hissedebilirsiniz.

 BEACH PARTİLERİ

Sadece denize girmek sizi kesmiyorsa, Solar Beach'te bir partiye katılın... Kendinizi müziğin ritmine kaptırıp eğlenceli bir gün geçirin.

BÜYÜKADA TURU

Hem biraz spor yapmak, hem de güneşli havaların tadını çıkarmak için Büyükada turuna çıkın. Adanın sessiz sokaklarından geçerken, görkemli köşkleri ve bahçeleri seyredin.

AYASOFYA HAMAMI

100 yıl sonra yeniden açılan hamam, orijinaline sadık kalınarak yeniden restore edilmiş. Kişi başı fiyatı 86 Euro olan kese ve köpük masajını muhakkak yaptırın.

RUMELİ HİSARI'NDA KAHVALTI

Rumeli Hisarı'nda caminin hemen yanındaki Lokma Kafe; Boğaz'daki en iyi kahvaltı mekanlarından biri. Kahvaltılıklar özenle seçilmiş, hepsi birbirinden lezzetli. Fiyatları ise Boğaz manzaralı benzer mekanlara göre makul...

 

SALACAK'IN MANZARASI

Salacak'ta, Ayasofya ve Sultanahmet'e karşı güneşi batırmak; İstanbul'da yazın izleyebileceğiniz en güzel manzaralarından biridir. Salacak sahilinde oturup Eski İstanbul'u karşıdan seyretmenin keyfini başka hiçbir yerde bulamazsınız. Buradaki çay bahçelerinin en popüleri bu yaz da Korcan Aile Çay Bahçesi oldu.

VAPURLA BOĞAZ TURU

İDO'nun düzenlediği Boğaz turları, Eminönü-Beşiktaş- Kanlıca-Yeniköy-Sarıyer- Rumeli Kavağı ve Anadolu Kavağı güzergahında işliyor. Her gün 10. 35 ile 13. 35 arasında Eminönü iskelesinden kalkan vapurların gidiş-dönüş ücreti 25 TL. Cumartesi akşamları ise 'Mehtaplı Geceler' turu var.

SERİN SERİN KİTAP OKUMAK

Kanuni Sultan Süleyman'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Süleymaniye Külliyesi'nin bir parçası olan Darüzziyafe'; okuma zevkini körüklüyen bir mekan. Serin bir ortam arayanların tercihi olan Darüzziyafe'de, saray mutfağının seçkin lezzetlerini tatmanız da mümkün.

LİMONATA İÇİN

Yaz günlerinde serinlemenin en iyi yollarından biri de limonata içmektir. House Cafe'nin limonatasını öneriyoruz...

YAZLIK PİZZALAR

İstanbul'un ilk İtalyan restoranı olarak bilinen ve tam 16 yıldır hizmet veren da Mario'da, pişen mozarellalı ve domatesli pizzayı tavsiye ederiz.

ATÖLYELERE KATILIN

Bu yaz, birçok kişi santralistanbul'daki atölyelere devam etti. Siz de oyunculuktan, heykele, fotoğraftan, animasyona uzanan bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

ÇIRAĞAN PALACE

Yaz bitmeden, havuz başında keyifli bir gün geçirin. Boğaz'da yüzüyormuş hissi uyandıran Çırağan Palace Kempinski'nin havuzu, seçkin mekanlardan biri.

Girandola'nın balkabaklı, portakallı kaymaklı, Bodrum mandalinalı, yeşil üzümlü dondurmalarından tadın. Bu besleyici dondurmaları ana öğün niyetine tüketin.

TULUM GİYİN

Tulum, bu yazın vazgeçilmezi. Tulumlar hafif dar kesimli olduğunda, vücut hatlarını direk gösterdiği için belki de en iddialı kıyafetlerden biri. Ama hafif bol olanları da rahatlığı nedeniyle yaz aylarında çok tercih ediliyor. Bu yazı bitirmeden tulum giyin.

RENKLİ PANTOLON

Daha düne kadar hardal rengi pantolondan şaşmayan erkekler, şimdi sarı ve morları rahatlıkla üzerlerinde taşıyor. Yaz havasından kopmamak için acilen renkli pantolonlardan bir tane edinin.

ESPADRİL... .

Bu yaz herkesin ayağında renkli espadriller vardı. Babetler de ahatlığıyla yaza imzasını attı.

MAVİ TIRNAK

Yaz bitmeden farklı bir şeyler deneyebilir ve trendy tırnaklara sahip olabilirsiniz. Tırnaklarınıza mavi, yeşil ve sarı ojeler sürün

OKUNACAK KİTAPLAR

'Vincent Spinetti'nin Tuhaf Kariyeri' - Joey Goebel

'1473' - Bedia Ceylan Güzelce

'İskender' - Elif Şafak

'Behzat Ç./Her Temas İz Bırakır' ve 'Behzat Ç./Son Hafriyat' - Emrah Serbes

DİNLENECEK ŞARKILAR

'Rolling in the Deep'- Adele

'Sen' - Bülent Ortaçgil

'İyilik Güzellik Spor' - Feridun Düzağaç

'Aşk Nerede Olursan Ol Seni Bulacaktır' - Haris Alexiou

'Every Teardropp is a Waterfall' - Coldplay

'You Know What I Mean' - Cults

SABAH

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Yaz Bitmeden Yapılacak 20 Şey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement