Yaz Çok Sıcak Geçecek - Son Dakika
Yerel

Yaz Çok Sıcak Geçecek

Yaz Çok Sıcak Geçecek

Çevre Derneği Başkanı Doçent Dr. Güner Sümer, yüzyılın en sıcak şubat ve mart ayını geçiren Türkiye’de bu yaz mevsiminin havanın çok sıcak geçmesinin beklendiğini söyledi.

10.03.2016 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Derneği Başkanı Doçent Dr. Güner Sümer, yüzyılın en sıcak şubat ve mart ayını geçiren Türkiye'de bu yaz mevsiminin havanın çok sıcak geçmesinin beklendiğini söyledi.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) Türkiye, İsrail, Lübnan, Kıbrıs ve Suriye'yi kapsayan Doğu Akdeniz bölgesinde 1998 yılında başlayan kuraklığın son 900 yılın en kötüsü olacağı konusunda uyardığını belirten Sümer, "Özellikle bu yaz Ağustos ayında aşırı sıcaklıklar yaşanacaktır. Bu aşırı sıcaklıklar beraberinde kuraklığa da yol açacaktır. Bilim adamlarına göre 2016 yılının en sıcak yaz olması beklenilmektedir" dedi.

Kuzey Kutup bölgesinde 2009-2012 yılları arasında Türkiye'nin yüzölçümü kadar buzul tabakasının eridiğini ifade eden Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, "Türkiye'nin karşı karşıya kalacağı bu kuraklık karşısında elimizdeki su rezervlerinin yetersiz kalması beklenilmektedir. Türkiye'nin su potansiyeli politikasını yeniden belirlemesi ve şimdiden gerekli tedbirleri alması gerekmektedir" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaz Çok Sıcak Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement