Yaz- Kış Demeden Her Sabah Yüzüyor - Son Dakika
Güncel

Yaz- Kış Demeden Her Sabah Yüzüyor

Yaz- Kış Demeden Her Sabah Yüzüyor

Antalya'nın Finike İlçesi'nde oturan Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr.Veli Cengiz, yaz- kış demeden her sabah denizde 1 saat yüzüyor.

02.01.2012 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Finike İlçesi'nde oturan Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Veli Cengiz, yaz- kış demeden her sabah denizde 1 saat yüzüyor.

Finike Devlet Hastanesi'nden emekli olduktan sonra ilçede muayenehane açarak hastalarını tedavi etmeye devam eden Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. 54 yaşındaki Veli Cengiz, yaz- kış demeden yılın 12 ayı her sabah denize girip yüzüyor. Fırtına ya da denizin çok dalgalı olduğu zamanlar haricinde aksatmadan denize giren Veli Cengiz, yaklaşık 1 saat kulaç atıyor.

Finike Devlet Hastanesi'ne atandıktan sonra sabah sporu için yüzmeye başladığını anlatan Cengiz, 7 yıldır aksatmadan yüzdüğünü söyledi. Yüzmenin kendisinde bir alışkanlık haline geldiğini kaydeden Cengiz, yüzmeye ilkokulda başladığını ve sürekli denize girdiğini vurguladı. Op. Dr. Veli Cengiz, "Her sabah muayenehaneye gitmeden önce sahilde yürüyorum. Deniz aşırı dalgalı değilse yaklaşık 1 saat yüzerim. Sağlık için şart olduğuna inanıyorum" dedi.

Yüzerek formda kaldığını kaydeden Cengiz, havanın kötü olduğu zamanlarda da sporu ihmal etmediğini, yüzmek yerine yürüdüğünü ya da bisiklete bindiğine dikkat çekti. Deniz keyfinin ardından eşi Kerime Cengiz'in hazırladığı kuşburnu çayını içtikten sonra işe başladığını kaydeden Veli Cengiz, sağlıklı yaşam için herkese spor yapması çağrısından bulundu. - Antalya/ Finike

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaz- Kış Demeden Her Sabah Yüzüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement