Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı - Son Dakika
Güncel

Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak istiyoruz ki, bu topraklarda hiçbir Müslüman evladı, hiçbir çocuğumuz, Kur’an-ı Kerim’den mahrum olmadan bir hayat yaşasın, Kur’an-ı Kerim’i öğrensin tanısın” dedi.

22.06.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak istiyoruz ki, bu topraklarda hiçbir Müslüman evladı, hiçbir çocuğumuz, Kur'an-ı Kerim'den mahrum olmadan bir hayat yaşasın, Kur'an-ı Kerim'i öğrensin tanısın" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur'an, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur'an kursları bugün başladı. Yaz Kur'an kursları açılış programı ise Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen programda önce Kur'an Kursları Arası Türkiye Güzel Kur'an Okuma Birincisi Ahmet Can Yıldız Kur'an-ı Kerim Tilaveti sundu.

Açılış programında yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye'nin bütün illerinde, ilçelerinde, köylerinde, kasabalarında camiyle buluşan, Kur'an öğrenmek için camiye giden bütün çocukları gönülden tebrik ettiğini belirterek, "Bugün bizim sevinç günümüz. Bugün bizim en müjdeli günümüz. Bana Diyanet İşleri Başkanlığı olarak milletimize yaptığımız en büyük hizmet nedir diye sorarsanız, en az cami de yaptığımız cami hizmetleri kadar en önemli hizmet bu hizmettir. Milyonları bulan çocuklarımızın cami ile buluşmaları, Allah'ın kitabı ile buluşmaları, Allah'ın kitabını öğrenmeleri, dinlerini, imanlarını, peygamberlerini öğrenmeleri, ahlakını öğrenmeleri ve bu eğitime verdiğimiz hizmet Diyanet İşleri Başkanlığımızın en önemli hizmet kalemlerinden bir tanesidir. Biz son 5-10 yıldır Başkanlık olarak en çok bu derse çalışıyoruz" diye konuştu.

"HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ, KUR'AN-I KERİM'DEN MAHRUM OLMADAN BİR HAYAT YAŞASIN"

Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz hepimiz müftümüzle, vaizimizle, imamızla, müezzinimizle, Kur'an Kursu öğretmenimizle yaz tatili başlar başlama, hep birlikte size hazırlık yapıyoruz sevgili çocuklar, sevgili gençler. Siz bizim en kıymetli misafirimizsiniz. En kıymetli değerlerimizsiniz. Yüce Rabbimiz size 'gözün nuru' diye sizleri tavsif etmiş. Siz bizim gözlerimizin ışığısınız, geleceğimizsiniz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın inançlarını, imanlarını öğrenmeleri, Allah'ın kitabıyla buluşmaları, onları daha bu yaşlardan itibaren hep yüceltecektir. Hayatları boyunca onlara çok güzel bir insan olarak yeryüzünde varoluşumuzun gayesi olan kitapla tanışarak. Çünkü kitap Kur'an-ı Kerim bizim varoluş gayemizi anlatan kitabımız. Bize yeryüzünde insan olmayı öğreten kitabımız. Bize Allah'a kul olmayı öğreten kitabımız. Bize bizi tanıtan kitabımız. Bize ahiretimizi, dünyamızı tanıtan kitabımız. Dolayısıyla hem çocuğumuzun, hem gencimizin, mutlaka Allah'ın kitabıyla tanışması gerekir. Bugün bu yaşlarda 16-17 milyon çocuğumuz var. Biz onların hepsine talibiz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak istiyoruz ki, bu topraklarda hiçbir Müslüman evladı, hiçbir çocuğumuz, Kur'an-ı Kerim'den mahrum olmadan bir hayat yaşasın. Kur'an-ı Kerim'i öğrensin tanısın. Sadece Kur'an-ı değil, sadece okumayı değil aynı zamanda içindeki o güzelliklerle tanışsın, o kitabı bize getiren Peygamberimizi tanısın, bize aynı zamanda o kitabın bize öğrettiği ibadetlerimizi tanısın, namazı öğrensin, orucu öğrensin, Allah'a ibadet etmeyi öğrensin, aynı zamanda iyi bir evlat olmayı öğrensin istiyoruz. Okullarımızda elbette din öğretimi veriliyor. Din bilgisi ve din dersi ve ahlak bilgisi var. Seçmeli olarak Kur'an-ı Kerim var. Bütün bunlarla birlikte çocuklarımızın Allah'ın evlerine gelmesi, camilerle buluşması, camide koşturması, orada Allah'ın kitabını okuması hele hele bir Ramazan ayında milletimizin en büyük sevinç kaynağıdır."

"CAMİYE GELEN HER GENCİMİZİ, ÇOCUĞUMUZU RABBİMİZİN BİZE GÖNDERDİĞİ ÖZEL BİR MİSAFİR OLARAK ONLARI KARŞILAMALIYIZ"

Annelere, babalara, hocalara ve çocuklara tavsiyelerde bulunmak istediğini kaydeden Görmez, "Çocuklarımıza, gençlerimize hitaben diyorum ki; gençler, çocuklar siz Allah'ın yarattığı en değerli varlıklarsınız. Allah her birinize çok özel bir mektup gönderdi. O çok özel mektubun adı Kur'an-ı Kerim'dir. Kur'an- Kerim'i öğrenmeden, okumadan, anlamadan onunla tanışmadan bu hayatın tadına eremezsiniz. İkinci sözüm annelere, babalara sevgili anneler babalar; Sevgili Peygamberimizin bir sözünü hatırlatmak istiyorum. 'Bir annenin bir babanın evladına bırakacağı en büyük miras güzel ahlaktır' buyuruyor Efendimiz. İşte o güzel ahlakın kitabı olan Kur'an-ı Kerimle çocuklarınızı tanıştırdığınız için hepinizi gönülden kutluyorum. Ama hepinizden iki şey istirham ediyorum. Birisi lütfen çocuklarınızı Kur'an'dan mahrum bırakmayın. İkincisi camilerde birlikte yaptığımız bu çalışmalara sizde katkıda bulunun. Üçüncü sözüm bütün mesai arkadaşlarıma. Hem yönetici konumunda olan müftülerimize, yöneticilerimize, Kur'an kursu öğretmenlerimize, hem de camilerde görev yapan bütün arkadaşlarımıza onlara da diyorum ki; her çocuğumuz, her gencimiz bize Allah'ın gönderdiği aziz bir misafir. Biz onları caminin kapısında gönlümüzün bütün kapılarını açarak onları karşılamalıyız. Onların hiçbirisinde camiye karşı, Kur'an'a karşı, Allah'ın kitabına, Peygamberine karşı gönül dünyalarında kötü iz bırakacak hiçbir söz ve davranış bizden sadır olmamalı. Biz çocuklarımızı Allah'ın emaneti bilmeliyiz. Camiye gelen her gencimizi, çocuğumuzu Rabbimizin bize gönderdiği özel bir misafir olarak onları karşılamalıyız. Bu süre içerisinde hem aynı zamanda oyunlarına bizzat katılarak, eğlencelerine bizzat katılarak, onlarla çocuk olarak, onların gönül dünyalarına girerek, Allah'ın kitabını en güzel bir şekilde öğreterek, Allah'ın Peygamberin en güzel bir şekilde öğreterek onları ülkemizi, milletimizi ve alemi İslam'ı geleceğe taşıyacak büyük insanlar olacaklarını hep dikkate alarak bu vazifeyi en güzel bir şekilde yerine getirmeyi Yüce Rabbimiz bizlere nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mamak Ortatepe Kur'an Kursu 4-6 yaş sınıfı öğrencileri çeşitli gösteriler sundu.

Öte yandan bugün başlayan Yaz Kur'an Kursları 9 hafta sürecek. Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretim görebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilen 'Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları'ndaki şartları taşıyan kurslarda, ayrıca yaz döneminde 4-6 yaş sınıfları açılabilecek. Bu sınıflarda söz konusu uygulama esaslarındaki şartları taşıyan öğreticiler görev yapacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz Kur'an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz verilecek. "Dinimizi Öğreniyoruz I-II-III" kitapları yanında Diyanet'in çocuklara yönelik yayınları da yardımcı materyal olarak kullanılabilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement