Yaz Spor Okulları Rekora Koşuyor - Son Dakika
Yerel

Yaz Spor Okulları Rekora Koşuyor

Yaz Spor Okulları Rekora Koşuyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından açılan Yaz Spor Okulları’na bu yıl rekor sayıda katılım oldu.

30.06.2016 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından açılan Yaz Spor Okulları'na bu yıl rekor sayıda katılım oldu. İlk dönem başvurularında 5 bine yaklaşıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, öğrencilere yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirebilme imkanı sunduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yaz spor okullarına kayıtlar 20 Haziran'da başladı ve kısa süre içinde 4 bin 700 başvuruya ulaşıldı. Büyük ilginin devam ettiği Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından açılan Yaz Spor Okulları kapsamında; tekvando, satranç, futbol, basketbol, voleybol, yüzme, okçuluk, tenis, buz pateni, halk oyunu, İngilizce, masa tenisi, hentbol, su kayağı, jimnastik, kick boks, binicilik gibi branşların yanı sıra değerler eğitimi de veriliyor. Yaz spor okulları, branşında uzman 55 eğitmenle yürütülüyor.

Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları; Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, Sümer Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Talas TOKİ Spor Tesisi, Anadolu Harikalar Diyarı Spor Kompleksi, Belsin Yüzme Havuzu ve Beyazşehir Spor Kompleksi'nin yanı sıra Başakpınar Spor Tesisleri ile açılışları kısa bir süre önce yapılan Develi ve Yeşilhisar Gençlik Merkezi'nde de açıldı. Yaz okullarında ilk dönem 16 Temmuz'da sona erecek. İkinci dönem 18 Temmuz-13 Ağustos, üçüncü dönem ise 15 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasındaki yapılacak. Bu yıl üç dönemde 15 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

"GENÇLERE, DOĞRU ORTAMLAR SAĞLAMALIYIZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, spor okullarında öğrencilere spor yapma imkanının yanı sıra değerler eğitimi de verdiklerini söyledi. Spor A.Ş. ve Genç KAYMEK'in gençlere yönelik çalışmalarına çok önem verdiğini ifade eden Başkan Çelik, "Eğer siz bir gence kendi enerjisini harcayacağı, kendisini geliştireceği ortamlar sağlamazsanız başka yerlere kanalize olabilir ve kötü alışkanlıklar kazanabilir. Biz gençlerimizin doğru yetişmesinde sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de çocuklarımıza doğru ortamlar sağlamanın gayretindeyiz. Çocuklarımızın sanal alemden gerçek aleme dönmesini istiyoruz. Genç KAYMEK ve Spor A.Ş. bu anlamda önemli çalışmalar yapan kuruluşlarımız. Şehrimizdeki her öğrencimizin imkanlarımızdan faydalanması için yeni tesisler kurmaya ve imkanlarımızı her bir köşeye ulaştırmaya devam edeceğiz" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaz Spor Okulları Rekora Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement