Yazar Aslı Erdoğan, Ödüllerini Almak İçin Yurtdışı Yasağının Kaldırılmasını Talep Etti; Mahkeme... - Son Dakika
Güncel

Yazar Aslı Erdoğan, Ödüllerini Almak İçin Yurtdışı Yasağının Kaldırılmasını Talep Etti; Mahkeme...

Yazar Aslı Erdoğan, Ödüllerini Almak İçin Yurtdışı Yasağının Kaldırılmasını Talep Etti; Mahkeme...

KAPATILAN Özgür Gündem'in yazar ve yöneticilerine açılan davada, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan yazar Aslı Erdoğan, yurtdışında layık görüldüğü ödülleri almak için hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının geçici de olsa kaldırılmasını talep etti.

14.03.2017 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAPATILAN Özgür Gündem'in yazar ve yöneticilerine açılan davada, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan yazar Aslı Erdoğan, yurtdışında layık görüldüğü ödülleri almak için hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının geçici de olsa kaldırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Erdoğan'ın talebini yargılamanın geçirdiği safahatı gerekçe göstererek reddetti.

4' ÜNCÜ DURUŞMADA HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nin, aralarında yazar Aslı Erdoğan ile dilbilimci-yazar Necmiye Alpay'ın bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davanın 4. celsesi görüldü. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, Eren Keskin ile tutuklu sanık İnan Kızılkaya hazır bulundu. Diğer tutuklu sanık Kemal Sancılı ise bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklar Bilir Kaya, Ragıp Zarakolu, Filiz Koçali, Bilge Aykut'u da avukatları temsil etti.

İNAN KIZILKAYA HAKKINDAKİ 30 DOSYA BİRLEŞTİ

Mahkeme başkanı duruşmaya gelen evrakları okudu. Tutuklu sanık İnan Kızılkaya'nın Özgür Gündem Gazetesi'ndeki yazı ve haberlerden dolayı hakkında açılan 30 dosyanın bu dava dosyasıyla birleştirildiğini açıkladı.

ASLI ERDOĞAN: HİÇ OLMAZSA GEÇİCİ OLARAK KALDIRILMASINI TALEP EDİYORUM

Duruşmada söz alan yazar Aslı Erdoğan, hakkında konulan yurtdışı yasağının kaldırılmasını talep etti. Erdoğan, "Yurtdışı yasağının hiç olmazsa geçici olarak kaldırılmasını talep ediyorum zira yurtdışında ödül törenlerim var" dedi. Erdoğan'ın avukatı Erdal Doğan da, müvekilinin yazar olması nedeniyle yurtdışında bazı ödüllere layık görüldüğünü ifade ederek, 1 Nisan, 9 Mayıs ve 9 Haziran tarihlerinde 3 ayrı yerden alacığı ödüller nedeniyle Aslı Erdoğan hakkındaki yurtdışı yasağının kaldırılmasını talep etti. Avukat Doğan, ödüllere ilişkin belgeleri de mahkemeye sundu.

DİĞER SANIKLAR DA TALEPLER DE BULUNDU

Hakkında karakola imza atma şartı bulunan Eren Keskin de, avukat olduğunu ve hakkında 140'tan fazla dava bulunduğunu belirterek, adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti. Yazar ve dilbilimci Necmiye Alpay da, hakkındaki yurtdışı yasağının kaldırılmasını talep etti. Tutuklu sanıklar kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nin Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ile İmtiyaz sahibi Kemal Sancılı ise mahkemeye yazılı savunma sunarak tahliye talebinde bulundu.

DURUŞMA SAVCISI DA ASLI ERDOĞAN'IN YURTDIŞI YASAĞININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİ

Duruşma savcısı Murat Yıldırım da, Aslı Erdoğan'ın mahkemeye sunulan belgeler doğrultusunda, belirli bir güvence miktarı yaratılacak şekilde yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Savcı Yıldırım, Eren Keskin'in de yaptığı avukatlık mesleğinin dikkate alınarak hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılması yönünde görüş bildirdi. Diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

MAHKEME TALEPLERİ REDDETTİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti; Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ile Eren Keskin hakkındaki talepleri yargılamanın geçirdiği safahatı dikkate alarak reddettiğini açıkladı. Tutuklu sanıklar, İnan Kızılkaya ile Kemal Sancılı'nın ise haklarındaki terör örgütü üyeliği suçunun katalog suçlardan olması ve kuvvetli suç şüphesini gösteren delillerin bulunması gerekçesiyle tahliye taleplerinin reddedilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Özgür Gündem gazetesi yöneticileri ve çalışanlarından Kemal Sancılı, Aslı Erdoğan, İnan Kızılkaya, Bilir Kaya, Ayşe Necmiye Alpay, Emire Eren Keskin, Filiz Koçali, Ragıp Zarakolu ve Bilge Akut'un, "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 6,5 yıldan 17,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yazar Aslı Erdoğan, Ödüllerini Almak İçin Yurtdışı Yasağının Kaldırılmasını Talep Etti; Mahkeme... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.


Advertisement