Yazar Dilipak, 'Doğu Okuyor' Projesi Etkinliğinde Konuştu - Son Dakika
Güncel

Yazar Dilipak, 'Doğu Okuyor' Projesi Etkinliğinde Konuştu

Yazar Dilipak, \'Doğu Okuyor\' Projesi Etkinliğinde Konuştu

BİTLİS (İHA) – Yazar Abdurrahman Dilipak, okutulan tarihlerin hiç birinin doğru olmadığını belirterek, “Ne biz Anadolu’ya 1071’de geldik, ne bu Kurtuluş Savaşı gerçek Kurtuluş Savaşı, ne İstanbul’un fethi gerçek İstanbul’un fethidir” dedi.

13.01.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİTLİS (İHA) – Yazar Abdurrahman Dilipak, okutulan tarihlerin hiç birinin doğru olmadığını belirterek, "Ne biz Anadolu'ya 1071'de geldik, ne bu Kurtuluş Savaşı gerçek Kurtuluş Savaşı, ne İstanbul'un fethi gerçek İstanbul'un fethidir" dedi.

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Doğu okuyor" projesi kapsamında kente gelen Abdurrahman Dilipak, Bitlis Valiliği tarafından Gazeteciler ve İdareciler günü dolayısıyla Tatvan ilçesinde verdiği yemeğe katıldı. Yemekte konuşan Dilipak, yeni bir dünya kurulduğunu belirterek, "19. yüzyılın sonunda oluşan kurum ve kavramlarla 21. yüzyılı açıklamak mümkün değil. Onun için yeniden tarih okumamız gerekiyor. Bize okutulan tarihlerin hiç biri doğru değil. Ne biz Anadolu'ya 1071'de geldik, ne bu Kurtuluş Savaşı gerçek Kurtuluş Savaşı, ne İstanbul'un fethi gerçek İstanbul'un fethidir. Yok böyle bir şey. Ne de Çanakkale Savaşı Çanakkale'deki gerçeği anlatır. Bunların hiç biri gerçek değil. Birinci ve ikinci dünya savaşlarının sonuçlarına göre kurulan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yaptırımlarıyla sınırlı bir dünya, gerçek bir dünya değil. Onun için inşallah bundan sonra herkesin bu yeni şartlara göre hem kendini hem de çocuklarını hazırlamaları gerekiyor. Çok dilli, çok kültürlü, daha dürüst, daha cesur olacağız ve daha çok çalışacağız. İslam; Türk, Arap ve tüm insanlığın kurtuluşu olacaktır" diye konuştu.

"BİR TAŞLA 3 KUŞ VURDUK"

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, Gazeteciler Günü, İdareciler Günü ve kandil olması vesilesiyle bir taşla 3 kuş vurduklarını ve 3 programı da bir arada yaptıklarını söyledi. Vali Yurdakul, "Bir kamu görevi yapan gazetecilerimizin Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz. Gazetecilik mesleği gerçekten çok önemli bir meslek. İnşallah gazeteci arkadaşlarımız gerek ülkemiz gerekse ilimiz için özel ve güzel haberlere imza atmaya devam ederler. Ben meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Ayrıca idarecilerimiz de yine önemli bir mesleği icra ediyorlar. İlimiz için, vatandaşlarımız için yapılan tüm hizmetlerde emekleri büyük. Bu vesile ile idareci meslektaşlarımızın da gününü kutluyorum. Ayrıca hepsinin Mevlit Kandili'ni de tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yurdakul tarafından Yazar Dilipak'a Ahlat bastonu hediye edildi. Vali Yurdakul, gazeteci ve idarecilere de çeşitli hediyeler takdim etti.

Düzenlenen yemeğe, ilçe kaymakamları ve eşleri, idareciler ve ilde görev yapan basın mensupları katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yazar Dilipak, 'Doğu Okuyor' Projesi Etkinliğinde Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement