Yazar Erikli Cinayeti Davasında Mütalaa - Son Dakika
Güncel

Yazar Erikli Cinayeti Davasında Mütalaa

"Meleklerle Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli'yi öldürdüğü iddiasıyla sanık Sinem Koç'un tutuklu yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanığın "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını...

03.05.2018 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Meleklerle Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli'yi öldürdüğü iddiasıyla sanık Sinem Koç'un tutuklu yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanığın "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Koç katıldı. Duruşmada, maktule Erikli'nin ağabeyi müşteki Davit Çukran ve kocası Erdal Erikli de hazır bulundu.

Duruşmada, Cumhuriyet savcısı Bayram Demirtaş davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını okudu.

Mütalaada, maktul Beki İkala Erikli'nin, "Meleklerle Yaşamak" isimli kitabın yazarı olduğu ve "Meleklerle iletişim kurma" adı altında tanıtımlarda bulunduğu, seminerler düzenlediği, özellikle kadınlardan oluşan takipçilerinin bulunduğu, sanık Sinem Koç'un da söz konusu kitapları okuduğu, seminerlere katıldığı ve bunlardan olumsuz etkilendiği için yazarı öldürme planı yaptığı ifade edildi.

Olay günü sanık Koç'un, yazarın ofisinin bulunduğu Beyoğlu'ndaki Saadet Apartmanı önüne geldiği anlatılan mütalaada, sanığın yukarı çıkmak için asansör beklerken merdiven boşluğuna saklandığı ve maktulenin arkasından yaklaşarak yakın mesafeden sırtına bir el ateş ettiği, yere düştükten sonra da ateş etmeye devam ettiği belirtildi.

Mütalaada, sanık Koç'un, annesi Pervin Asmaz'ın ihbarı üzerine yakalandığı, silahın da Koç'a ait araçta bulunduğu vurgulanarak, Adli Tıp Kurumu'ndan alınan rapora göre, Koç'un ceza ehliyetinin tam olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

Dosyadaki delil durumuna göre sanığın üzerine atılı suçları işlediği belirtilen mütalaada, sanık Koç hakkında eylemine uyan "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "ruhsatsız silah taşımak" suçundan da, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Mütalaanın ardından söz alan sanık Koç, "Ben hasta olduğum için böyle bir şey yaptım. Bunun için tekrar Adli Tıp Kurumuna gönderilmek istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelemeyen sanık avukatının mazeretinin kabulüne, sanığın tutukluluk halinin de devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Yazdığı "Meleklerle Yaşamak" adlı kitabıyla tanınan Beki İkala Erikli, 16 Aralık 2016'da Beyoğlu Ömer Avni Mahallesi'ndeki ofisine gitmek için asansöre yöneldiği sırada silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, yazar Erikli'yi öldürdüğü tespit edilen Sinem Koç'un, "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yazar Erikli Cinayeti Davasında Mütalaa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement