Yazar Evi'nin Yeni Konuğu Ekinci - Son Dakika
Yerel

Yazar Evi'nin Yeni Konuğu Ekinci

Yazar Evi\'nin Yeni Konuğu Ekinci

Temmuz ayında Şair Cihat Duman’ı konuk eden Tarık Dursun K. Yazar Evi, Ağustos ayında da Yazar Yavuz Ekinci’yi ağırlayacak.

18.08.2016 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temmuz ayında Şair Cihat Duman'ı konuk eden Tarık Dursun K. Yazar Evi, Ağustos ayında da Yazar Yavuz Ekinci'yi ağırlayacak.

Konak Belediyesi'nin geçtiğimiz aramızdan ayrılan Türk Edebiyatı'nın usta isimlerinden, İzmirli Yazar Tarık Dursun K.'nın adını verdiği Karataş Semti'ndeki Tarık Dursun K. Yazar Evi'ne konuk olanların sayısı giderek çoğalıyor. Edebiyatın çeşitli alanlarında çalışmalarını sürdüren yazarlar için bir üretim mekanı işlevi gören Yazar Evi, Şair Cihat Duman'ın ardından bu kez genç yazarlardan Yavuz Ekinci'yi ağırlayacak.

Yeni kitabı üzerine çalışacak

Usta yazar Tarık Dursun K.'nın adıyla Mayıs ayında açılışı yapılan Yazar Evi'nde Şair Cihat Duman'ın ardından ağırlanan ikinci isim olan Ekinci, Cumartesi günü İzmir'e gelerek, Yazar Evi'ne yerleşecek. Mithatpaşa Caddesi, 269 Sokak'taki tarihi binada faaliyet gösteren Yazar Evi'nde kalacak olan Ekinci, ikamet edeceği süre boyunca "Annemin Ülkesinin Şarkıları" adlı yeni öykü dosyası üzerinde çalışacak.

Konak Belediyesi'nin Tarık Dursun K. Yazar Evi önümüzdeki aylarda da konuklarını ağırlamayı sürdürecek. Gelecek aylarda Fotoğraf Sanatçısı Serra Akcan ve Yazar Mahir Ünsal Eriş, Yazar Evi'nde kalarak projeleri üzerinde çalışacak. Konuk evinin yanı sıra usta yazar Tarık Dursun K.'nın kitaplarının yer aldığı anı köşesinin de bulunduğu Yazar Evi'nde ayrıca genç yazar adayları için atölye çalışmaları da yapılacak.

Yavuz Ekinci Kimdir?

1979 Batman doğumlu olan Ekinci, Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Türk Dili ve Edebiyatı alanında yüksek lisans eğitimine devam eden Ekinci, Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği Haldun Taner (2005), Cumhuriyet Gazetesi'nin düzenlediği Yunus Nadi (2008), Varlık Dergisi'nin düzenlediği Yaşar Nabi Nayır gibi önemli öykü ödüllerini aldı. Ekinci'nin Cennetin Kayıp Toprakları'nda yer alan "İncir" adlı öyküsü Tayfur Aydın tarafından İz/Reç (2011) adıyla sinemaya uyarlandı. Film 31. Uluslararası İstanbul Film Festivali Onat Kutlar Jüri Özel Ödülü'nü aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazar Evi'nin Yeni Konuğu Ekinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement