Yazar Mine Sota Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yazar Mine Sota Açıklaması

Yazar Mine Sota Açıklaması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı’nın yazar konuklarından biri de mizah yayınlarıyla tanınan Mine Sota oldu.

20.05.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı'nın yazar konuklarından biri de mizah yayınlarıyla tanınan Mine Sota oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 6. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan yazar Mine Sota, kitaplarında güldürmekten öte gülmeyi öğrettiğini söyledi. Sota "Dünyanın bizi güldürmeye niyeti yok. Gülerek hayata direnmeliyiz"dedi.

Uluslararası Fuar Merkezi'nde devam eden Kocaeli Kitap Fuarı'nın yazar konuklarından biri de Mine Sota müstear ismiyle bugüne dek on iki mizah kitabı kaleme alan Çiğdem Can'dı. Okurlarının kendisini tanıdığı Mine Sota ismiyle konferans veren yazar, konuşmasının başında Soma'daki maden şehitlerini anarak herkesten Fatiha okumasını istedi. Ardından yazarlık serüveninden kısaca bahsetti.

Depremden hemen sonra Çanakkale Zaferi'yle ilgili bir şiir yarışması düzenlediğini söyleyen yazar Sota, "Oraya ben de bir İstanbul şiiriyle katıldım. Haliyle sondan birinci oldum. Hayranı olduğum Yavuz Bülent Bakıler'le de orada tanıştım. ve kendisine yazılarıma ulaştırma imkanı buldum. Onun da desteğiyle yazılarım birçok dergide yayınlanmaya başladı. Ardından bu yayınları kitaplaştırma fikri doğdu" dedi.

Türkiye'de bayan mizah yazarının fazla olmadığını da kaydeden Sota, "İnsan bir şeyi azmetti mi üstesinden gelemeyeceği iş yok. Kimse okumasa da yazarım. Benim için yazmak yemek içmek gibi. Yani tam bir deli işi aslında. Ben geceleri uyuyorum. Yazıyorum" diye konuştu. Sota yazılarında güldürmekten çok gülmeyi öğretmeye çalıştığını da belirterek, "Biz gülmeyi acı çekerek öğrendik. Mutluluk güldükten sonra açığa çıkıyor. Dünyanın bizi güldürmeye niyeti yok. Hayata tutunmak için gülmeliyiz" ifadesini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazar Mine Sota Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement