Yazar Noyan: "Tek Cemaat Bir Arada Namaz Kılanlardır" - Son Dakika
Yerel

Yazar Noyan: "Tek Cemaat Bir Arada Namaz Kılanlardır"

8. Kocaeli Kitap Fuarı, yazarlar Engin Noyan ve Nurullah Genci ağırlardı.

21.05.2016 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8. Kocaeli Kitap Fuarı, yazarlar Engin Noyan ve Nurullah Genci ağırlardı. Fuarda cemaatleri eleştiren yazar Noyan, "'Tek cemaat, bir arada namaz kılan Müslüman cemaattir" dedi.

Kocaeli Kitap Fuarı, yazarlar ile kitapseverleri buluşturmaya devam ediyor. Fuarın 6. gününde kitapseverlerle buluşan yazar Münib Engin Noyan, "Avrupalı Müslümanlar" konulu söyleşisi ile yıllarca Avrupa'da örgütlenmiş ve insanların hayatlarına nüfus etmiş cemaatlere sert eleştirilerde bulundu. Engin Noyan, "Dünyada İslama göre tek cemaat vardır. Bunun dışında bir cemaat yapılanması söz konusu dahi olamaz. O tek cemaat de, bir vakit namazını eda etmek üzere bir mescitte buluşarak Allah'ın emrini yerine getirmek üzere bir araya gelen Müslümanların cemaatidir" dedi.

Avrupa'da örgütlenen cemaatler hakkında bilgiler veren Noyan, "Bugün Müslümanlara Avrupa'da en çok kötülük yapanlar yine bir takım Müslüman örgütlenmelidir. Müslümanın Müslümana ettiğini kafir etmemiştir. Ancak bugün 20'li yaşlarda olan bir Müslüman kuşak var ki, çok güçlü geliyorlar. Bildikleri doğrulardan şaşmadan Müslümanlığı anlatıyorlar. İslama göre tek cemaat, bir vakit namazını eda etmek üzere bir mescitte buluşarak Allah'ın emrini yerine getirmek üzere bir araya gelen Müslümanlar'ın cemaatidir" diyerek söyleşinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı.

Noyan'ın ardından ise Şair ve yazar Nurullah Genç "Görünenin Şiiri, Görünmeye'nin Fotoğrafı" konulu söyleşisi ile 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nın konuğu oldu. Kılavuz Gençlik Avlusu 'nda okurları ile buluşan Genç, fotoğraf görselleri üzerinden okurlarına deneyimlerini anlattı. Kendi çektiği fotoğraflardan derlediği slayt gösterisini okurlarıyla paylaşan Genç, şiirle fotoğrafın iç içe olduğunu okurlarına anlattı. Genç, son olarak okurlarına yazdığı şiirleri okuyarak veda etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazar Noyan: 'Tek Cemaat Bir Arada Namaz Kılanlardır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement