Yazar Sabit Sümer'den Yeni Roman - Son Dakika
Yerel

Yazar Sabit Sümer'den Yeni Roman

Ankara'da İkamet Eden Yazar Sabit Sümer'in

15.03.2011 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da ikamet eden yazar Sabit Sümer'in

"Pessinus Gecesi" adını verdiği beşinci kitabı okuyucuyla buluştu.

Dama Yayınlarından çıkan ve 415 sayfalık kitabın kapağında, yazarın "Hür Toprak" adını verdiği karakterin Pessinus Rahipleri ile karşılaşması ve sonrasındaki gerilim dolu süreç şöyle özetleniyor:

"Sakin bir insan, kendi halinde bir yazar olan Hür Toprak, tesadüf eseri soyunun milattan önceki kadim bir topluluğa, dahası tarihe mal olmuş ünlü bir krala dayandığını öğrendiği zaman yaşadığı şoku atlatamadan, düşmanlarını da karşısında buluverdi; Kara sakalları, kara giysileri ve karanlık amaçlarıyla Pessinus Rahiplerini. Katiller, genç adamın çocukluğundan beri gördüğü bir rüyanın içinden çıkıp, ete kemiğe büründüler. Hem de ellerinde uzun kanlı kılıçları ve içlerinde iki bin yedi yüz elli yıldır biriktirdikleri hınçlarıyla. Şimdi Hür Toprak, bir yandan, ailesini bu kanlı saldırganlardan korumaya çalışırken, bir yandan da kendisine yardım eden iki can dostuyla, sonucu yaşam ya da ölümle sonuçlanacak antik bir bilmeceyi çözmek zorundaydı...

Büyük intikamın yaşanacağı Vassinu ayının on dördü yaklaştıkça, rahiplerin solukları da daha yakında hissedilmeye başlanmış, kaçış da bir ölüm kalım yarışına dönmüştü artık..."

-YAZARIN BEŞİNCİ KİTABI-

"Pessinus Gecesi", Yazar Sabit Sümer'in yayımlanan beşinci kitabı. Sümer'in "Gölge Kardeşliği", "Akdeniz Hep Oradaydı" ve "Kızlar Manastırı" adlı romanları ile 14 öyküsünün yer aldığı "Yağmurda Eriyen Adam" adlı eseri daha önce yayımlanmıştı.

Romanlarındaki tarihi atmosfer ve kurgusu dolayısıyla zaman zaman Dan Brown'a da benzetilen Sabit Sümer, daha çok Fransız yazar Jean Cristophe Grange ile Amerikalı gerilim romanları yazarı Dean Koontz'dan etkilendiğini dile getiriyor.

Ankara'da 1955'te dünyaya gelen ve 1979'da Hacettepe Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümünden mezun olan Sümer, flamenko, Arjantin tangosu, resim ve tiyatroyla da ilgileniyor.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yazar Sabit Sümer'den Yeni Roman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement