YAZAR YAŞAR KAPLAN, ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLDİ - Son Dakika
Güncel

YAZAR YAŞAR KAPLAN, ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

ALMANYA'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yazar ve tercüman Yaşar Kaplan (71), Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

10.01.2023 17:35  Güncelleme: 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yazar ve tercüman Yaşar Kaplan (71), Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Pankreas kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören Yaşar Kaplan, yaşamını yitirdi. Kaplan için Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı. İkindi vakti kılınan namazın ardından Kaplan'ın cenazesi, Taceddin Dergahı'nda toprağa verildi.

Yaşar Kaplan; Diyanet İşleri Başkanlığı, İller Bankası, Türkiye Zirai Donatım Kurumu, Mila Haber Ajansı'nda yazı işleri müdürlüğü ve Devlet Planlama Teşkilatı'nda tercümanlık görevlerinde bulundu. Yazdığı 4 eserinden dolayı yargılanan Kaplan, 'Demokrasi Risalesi' adlı deneme kitabı nedeniyle de 3 yıla yakın cezaevinde kaldı. Kaplan, cezaevinden çıktıktan sonra Almanya'ya gitti.

YAZAR YAŞAR KAPLAN, ANKARA\'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YAZAR YAŞAR KAPLAN, ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement