Yazarlardan Eşbaşkanlara Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Yazarlardan Eşbaşkanlara Ziyaret

Yazarlardan Eşbaşkanlara Ziyaret

Barış İçin Yazarların Buluşması kapsamında Kürt Yazarlar Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası, Kıbrıs Türk Sanatçıları ve Yazarlar Birliği üyeleri başkanları ziyaret etti.

23.12.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış İçin Yazarlar Buluşması kapsamında Kürt Yazarlar Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, Türkiye Yazarlar Sendikası'ndan Suna Aras, Hakkı Zariç, Tahir Şilkan, Mustafa Kös, Âba Müslim Çelik ile Kıbrıs Türk Sanatçıları ve Yazarlar Birliği'nden Neşe Yaşın, Hrisantu Panikos yer aldı. Ziyarette Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, Meclis üyesi Kerem Canpolat ve Kasım Birtek de hazır bulundu.

"Kıymetli aydın insanlarımızı, değer yaratan insanlarımızı, ağırlamaktan keyif alıyoruz" diyerek konukları karşılayan Anlı, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. "Kültürlerin ve kimliklerin hem bir arada yaşayabilmesi hem de kendini yönetebilmesi ve aynı zamanda farklı kimliklerden, kültürlerden beslenerek devam edebilmesi hepimizin en temel yaşam ilkelerinden birisidir" şeklinde konuşan Anlı, "Bu coğrafya da bunun en zengin harmanlandığı yerdir" dedi. Kendilerinin 33 dediği ama belki de 33'ü aşan sayıda medeniyetin buralarda bir iz, bir damga bırakmış, nakşetmiş olduğunu aktaran Anlı, "Bir yandan bir arada yaşamaya karşı olan büyük bir öfke ve tepkiye rağmen bir yandan da yeni yaşamı kurmaya çalışan, zemheri kar içerisinde kardelenler var, Kürtçe adıyla berfînler var" şeklinde konuştu. Hiçbir zaman zemherilerin arkasından berfînlerin geleceğine dair umutlarını yitirmediklerini belirten Anlı "Sizler gibi bu toplumun yüz akı, bu topluma karşı aydın, sorunu yerine getirebilen insanların varlığı, mücadelesi, emeği bu umudumuzu artırıyor. Sizleri ağıladığımız için büyük keyif duyuyoruz. Tekrar hoş geldiniz" dedi.

Kışanak, yazarları Diyarbakır'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hayatı yalın kat haline getirebiliyoruz. Herkes sadece kendi penceresinde, kendi işine odaklanıp, tüm toplumu beslenme damarlarından, kendini uzaklaştırabiliyor. Siz herkese farklı, farklı duvarlarda iş yapıyorsunuz. Hayatı buluşturuyorsunuz, besliyorsunuz, yazılarınızla, kitaplarınızla, şiirlerinizle, emeğinizle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi. Buluşmanın kendisinin de son derece anlamlı olduğunu belirten Kışanak, yazar örgütlerinin Diyarbakır'da bir araya gelmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türkiye Yazarlar Sendikası adına konuşan Mustafa Kös ise "Biz de aynı duyarlılıkla burada olmak istedik. Sadece bu dönem değil, bütün dönemlerde yazarların, sanatçıların ve siyasetçilerin, birlikte olması ve şu küçücük dünyayı daha güzel şeylerle donatmak, ancak birlikte olursa bu zor süreçlerin aşılabileceğine inanıyoruz" dedi. Uzun bir zamandan beri Diyarbakır'a gelmek istediklerini ifade eden Kös, "Kürt Yazarlar Derneğiyle bağlantı kurduktan sonra, Kıbrıs'taki sanatçı dostlarımızla da Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliğiyle de beraber olursa bu buluşmanın daha anlamlı olacağını düşündük" diye konuştu. "İnsan ve insanın sorunlarını ve yeryüzünü daha iyi yapmak için uğraşıyoruz" diyen Kös, "Zor dönemlerde ve iyi dönemlerde beraber olursak, daha mutlu bir yeryüzü inşa edeceğimizi düşünüyoruz. Bu amaçla geldik, sizleri tanıyalım. Sonraki zamanlarda iletişimimiz, daha güçlü olsun dedik ve geldik" şeklinde konuştu. Kös, "Dün Roboski'ye gidecektik, bu kararı alırken Roboski bizim için öncelikliydi. Ancak sabah hava muhalefeti nedeniyle sise takıldık. 3 saat gecikmeyle gelebildik. Bir başka zaman yine geleceğiz. Ve bu birlikteliği sıkı tutacağız" şeklinde konuştu.

Yazarlar daha sonra Diyarbakır'daki Şengal Kampı'nı ziyaret etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yazarlardan Eşbaşkanlara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement