Yazıcıoğlu'nun İsmi Selimiye Camisinin Benzerinde Yaşatılacak - Son Dakika
Genel

Yazıcıoğlu'nun İsmi Selimiye Camisinin Benzerinde Yaşatılacak

Yazıcıoğlu'nun ismi Selimiye camisinin benzerinde yaşatılacak Muhsin Yazıcıoğlu'nun Şarkışlalı hemşerileri ilçe merkezinde Yazıcıoğlu'nun adı verilen 14 milyon TL değerinde bir cami inşa etti.

13.11.2017 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazıcıoğlu'nun ismi Selimiye camisinin benzerinde yaşatılacak

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Şarkışlalı hemşerileri ilçe merkezinde Yazıcıoğlu'nun adı verilen 14 milyon TL değerinde bir cami inşa etti.

Caminin mimarisinde Selimiye cemisi örnek alındı.

SİVAS - Muhsin Yazıcıoğlu'nun Şarkışlalı hemşerileri ilçe merkezinde Yazıcıoğlu'nun adı verilen 14 milyon TL değerinde bir cami inşa etti.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hemşerileri vefalarını, Yazıcıoğlu'nun da doğum yeri olan Sivas'ın Şarkışla İlçesi'nde adına, Selimiye Camisini örnek alarak inşa ettikleri eser ile gösterdi. Şarkışlalılar ilçe merkezinde yapımına başlanılan caminin ismini, vefatının hemen ardından aldıkları bir karar ile Muhsin Yazıcıoğlu olarak değiştirmişti. 2008 yılında yapımına başlanılan cami yaklaşık 12 milyon TL harcanarak bitme aşamasına geldi. Son çalışmalar yapılan cami tamamlandığın toplam maliyet ise 14 Milyon TL'yi bulacak. 2 bin 500 kişi kapasiteli cami bölgenin en büyük camilerinden bir tanesi olma özelliği de taşıyor. Caminin en belirgin özelliği ise Selimiye camisi örnek alınarak yapılması. Selimiye camisinin bire bir özelliklerinde planlanan camide, caminin yapıldığı alandaki esnafların itirazları üzerine proje değişikliğine gidilmiş. Selimiye camisinin bire bir aynısı yapılamasa da ortaya çıkan eser ölçüleri ve minareleri dışında Selimiye camisinin kopyası gibi.

Yıl sonunda ibadete açılacak.

Muhsin Yazıcıoğlu Camisi Derneği yöneticilerinden Muhammer Ceyhan, camiyi yıl sonunda ibadete açmayı planladıklarını belirterek, "Camimizin yapımına 2008 yılında başladık. Ruhsat sorunu dolayısı ile iki sene ara vermek zorunda kaldık. Bitme safhasına geldi. En kısa zamanda da açılışını yapacağız. Camimiz Selimiye camisinin benzerinin küçüğü. Özellikle kubbe, tavan ve alt kısımların işlemeleri Selimiye camisinin aynısı. Yine aynı şekilde taş kaplama bir mimari kullanıldı. İçerisine girildiğinde Osmanlının mimari özeliklerini görebiliyorsunuz. İyi ustalar denk geldi, iyi ustalarla çalıştık. Neticede ortaya güzel bir eser çıktı. Cumhuriyet tarihinden sonra yapılmış 10 eser arasına girebilecek bir eser." dedi.

Yazıcıoğlu'nun ismi cami ile yaşayacak.

Ceyhan, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini böyle bir eser ile yaşatmanın mutluluğunu duyduklarını ifade edip, "Muhsin Yazıcı oğlu bizim hemşerimizdi. Vatanı milleti için gerçekten mücadele etmiş bir kişidir. Biz ismini camimize vererek ismi yaşasın istedik. Cami inşaatı başlamıştı. Vefatının bir gün sonrasında dernek yönetimi olarak karar alıp camimizin ismini Muhsin Yazıcıoğlu olarak değiştirilmesine karar verdik. Bu şekilde rahmetlinin ismini yaşatmış olacağız. İlçemiz adına bir mutluluktur bu."şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu\'nun İsmi Selimiye Camisinin Benzerinde Yaşatılacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Yazıcıoğlu'nun İsmi Selimiye Camisinin Benzerinde Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement