Yazıcıoğlu ve Arkadaşları İçin 'Adalet'in Cenaze Namazını Kılındı - Son Dakika
Güncel

Yazıcıoğlu ve Arkadaşları İçin 'Adalet'in Cenaze Namazını Kılındı

Yazıcıoğlu ve Arkadaşları İçin \'Adalet\'in Cenaze Namazını Kılındı

Bbp Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 5 kişi ile birlikte, helikopter kazasında ölümleriyle ilgili yargılanan dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in duruşması sırasında partililer, üzerine 'adalet' yazdıkları tabut önünde temsili cenaze namazı kılıp dava yemini etti.

02.06.2016 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bbp Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 5 kişi ile birlikte, helikopter kazasında ölümleriyle ilgili yargılanan dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in duruşması sırasında partililer, üzerine 'adalet' yazdıkları tabut önünde temsili cenaze namazı kılıp dava yemini etti.

Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin 25 Mart 2009'da hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak Yazıcıoğlu'nun yaralı kurtulduğu bilgi notunu dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye gönderen Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen hakkında 'Görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla açılan davanın 9'uncu duruşması Kahramanmaraş Adliyesi'nde başladı.

7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde öğleden sonra başlayan duruşmaya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, ablası Mavuş Ocak ve partililer katıldı. Duruşmanın devam ettiği sırada adliye önünde ellerinde pankartlarla toplanan partililer, üzerine 'adalet' yazdıkları tabutun önünde saf tuttu.

BBP İl Başkanı Hasan Kızıldağ, adaletin vefat ettiğini, cenazesinin ise adaleti geciktiren devlet büyüklerinin akıllarına, kalplerine ve vicdanlarına defnedileceğini belirterek, şöyle dedi:

"Hazreti Ömer'in devrinde zirveye yürüyen, Osmanlı ile her gittiği yere götürülen adalet vefat etmiştir. Cenazesi bugün Kahramanmaraş Adliyesi önünde kılınan cenaze namazının ardından adaleti geciktiren devlet büyüklerinin akıllarına, kalplerine ve vicdanlarına defnedilecektir."

Kalabalık partili grubu, okunan sela sonrası 'adalet'in cenaze namazını kıldı. Cenaze namazını kıldıran partilinin helallik isteğine karşılık "Haklarımızı helal etmiyoruz, haram olsun" diyen partililer, Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin ölümleriyle ilgili yargılamaya tepki gösterip dava yemini etti. Kalabalık, daha sonra tabutu omuzlayıp uzun süre tekbir ve slogan attı.

BBP'Lİ ÖZNUR: YARGI SİYASALLAŞMIŞTIR

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, herhangi bir sonuç alınamayan davanın peşini bırakmayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bugün yine Kahramanmaraş Adliyesi'nin önündeyiz. 8 yıldır hala cennetmekan şehit liderimiz ve şehit düşen dava arkadaşlarımızın elim olayıyla ilgili bir gelişme yok. 8 yıl değil, 800 yıl geçse de bu davanın peşini bırakmayacağız. Örtbas edilmesine, karartılmasına, kapatılmasına izin vermeyeceğiz. 8 yıl oldu; nerede devlet, nerede hükümet, nerede adalet? Bugün Türkiye'de adalet yok. Yargı siyasallaşmıştır. Bugün bir kez daha burada söylüyorum; yolumuz Allah yolunda, millet yolunda şehit düşen Muhsinlerin yoludur. Bir ölür, bin diriliriz Allah'ın izniyle. O dönem Keş Dağları'na bir gün bile gelmeyen Ulaştırma Bakanı bugün Başbakan oldu. Biz Binali Yıldırım'ı Keş Dağları'ndan biliyoruz, hükümeti de biliyoruz, devlet kurumlarını da. Asker ve sivil karışımı çeteleri korudular. Ne kadar korurlarsa korusunlar, kollasınlar Allah şahittir, Allah şahittir, Allah şahittir. Bilsin ki cümle alem cehennemin dibine de gitseler onları bulacağız, getireceğiz ve yargılayacağız Allah'ın izniyle."

- Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yazıcıoğlu ve Arkadaşları İçin 'Adalet'in Cenaze Namazını Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement