Yazın Evde Keyifle Yapabileceğiniz 6 Şey - Son Dakika
Emlak

Yazın Evde Keyifle Yapabileceğiniz 6 Şey

Yazın Evde Keyifle Yapabileceğiniz 6 Şey

Yaz mevsimi; dinlenmenin, gezmenin, yenilenmenin mevsimi… Uzun yaz günlerinde evde, sokakta ya da canınız nerede istiyorsa orada yapabileceğiniz onlarca şey var. Yeter ki miskinliği üzerinizden atın ve başlayın. İşte, yazın evde keyifle yapabileceğiniz 6 şey! Dinlenin Elbette listenin başına dinlenmeyi yazmasak olmazdı. Kışın bir türlü doyamadığınız sabah uykuları, uykunun en tatlı hâli siestalar, sizi bekler. Ancak, dinlenmekten kastımız, sadece uyumak veya ayakları uzatmak değil. Zihninizi karıştıran ne varsa onlardan da kurtulmak.

09.07.2018 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaz mevsimi; dinlenmenin, gezmenin, yenilenmenin mevsimi… Uzun yaz günlerinde evde, sokakta ya da canınız nerede istiyorsa orada yapabileceğiniz onlarca şey var. Yeter ki miskinliği üzerinizden atın ve başlayın. İşte, yazın evde keyifle yapabileceğiniz 6 şey!

Dinlenin

Elbette listenin başına dinlenmeyi yazmasak olmazdı. Kışın bir türlü doyamadığınız sabah uykuları, uykunun en tatlı hali siestalar, sizi bekler. Ancak, dinlenmekten kastımız, sadece uyumak veya ayakları uzatmak değil. Zihninizi karıştıran ne varsa onlardan da kurtulmak. Alın elinize bir kağıt bir de kalem; zamansızlıktan ertelediğiniz planlarınızı, fikirlerinizi, yapmak istediklerinizi, hedeflerinizi bir güzel listeleyin. Hazırladığınız listeleri gözden geçirip mümkün olduğunca sadeleştirin.

Okuyun

Yazın evde yapılabilecek en güzel şeylerden biri de kitap okumak. Elde kahve, koltuğa uzanıp kelimelerin dünyasında yolculuğa çıkmak, türlü hayallere dalmak için daha iyi bir zaman olabilir mi? Üstelik bir yerlere yetişme, iş yetiştirme derdi olmadan…

Çocuklara zaman ayırın

Çocukların hayal dünyası çok geniştir. Bu yaz siz de o dünyaya dahil olun. Çocuklarınızla birlikte evde aktiviteler düzenleyin. İnternet siteleri, bu konuda tam bir hazine. Biraz çocuklarınız hayal kursun; biraz da siz yol gösterin ve zaman su gibi aksın gitsin.

Hobi Edinin

Yaz tatilinizi verimli geçirmek isteyenlerdenseniz bir hobi edinin. Yaratıcılığınızı konuşturacağınız takılar, kombinler tasarlayın. Alın elinize şiş veya tığı; bir şeyler örün. Çok parçalı bir puzzle edinin. Resim yapın, origami veya maket yapımı ile uğraşın. Yeni yiyecek, içecek tarifleri öğrenin veya siz deneyin. Arkadaşlarınızı, ailenizi bu lezzetlerle mutlu edin.

Öğrenin

Öğrenmeyi seven insanlardansanız yaz, sizin zamanınız. Örneğin, yeni bir dil öğrenin veya online bir kursu takip edin. İnternet, online olarak takip edebileceğiniz birbirinden farklı alanlarda kurslarla dolu. Üstelik bu kursların çoğu da ücretsiz.

Eğlenin

Yazın rahatlamak isteyenlerden misiniz? O zaman hadi açın en sevdiğiniz hareketli parçayı ve kendinizi müziğin ritmine bırakıp dans edin. Hem rahatlayın hem de hareket edip, vücudunuzu zinde tutun. Pilates veya yoga yaparak da vücudunuzu rahatlatıp, formda tutabilirsiniz.

Ve son olarak patlasın mısırlar, açılsın içecekler. Durmaksızın dizi, sinema keyfi başlasın. Kışın işten güçten fırsat bulup da bir türlü izleyemediğiniz dizileri, filmleri izleyin. Belgeselleri de unutmayın. Birbirinden kaliteli onlarca belgesel televizyonda veya İnternet'te izlenmeyi bekliyor. Arkadaşlarınızla buluşup uzun uzun sohbet edin; sessiz sinema, tabu veya monopoly gibi oyunlar oynayın. Zamanın nasıl keyifle akıp gittiğine siz bile inanamayacaksınız.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Yazın Evde Keyifle Yapabileceğiniz 6 Şey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement