Yedam'ın Cerrahpaşa Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yedam'ın Cerrahpaşa Hizmet Binası Açıldı

Yedam\'ın Cerrahpaşa Hizmet Binası Açıldı

Türkiye Yeşilay Cemiyetinin faaliyete geçirdiği Yeşilay Danışmanlık Merkezinin (YEDAM) Cerrahpaşa Hizmet Binası açıldı.

05.10.2016 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yeşilay Cemiyetinin faaliyete geçirdiği Yeşilay Danışmanlık Merkezinin (YEDAM) Cerrahpaşa Hizmet Binası açıldı.

Türkiye Yeşilay Cemiyetinin bağımlılara ve bağımlı yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon hizmeti vermek üzere faaliyete geçirdiği YEDAM'ın Fatih'deki Cerrahpaşa Hizmet Binası, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un da katıldığı törenle hizmete girdi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, törende yaptığı konuşmada, Yeşilay'ın gayretli bir çalışma içerisinde olduğunu ve kurumun çalışmalarını yakinen takip ettiklerini belirterek, valilik olarak özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Mülki idare amiri olarak kendisine düşen en önemli görevin engelleri ortadan kaldırmak olduğunu ifade eden Şahin, "Göreve başladığımda sosyal alanda da çalışmalar yapmak gerektiğini düşündüm. Bu anlamda da başladığım ilk işlerden biri bağımlılıkla mücadeleydi. Burada amacımız sadece bağımlılıkla ilgili kişilerin, gençlerin hastalığıyla mücadele etmek değil. Bu hastalığa, illete muhatap olabilecek, risk taşıyan mahallelerdeki, ailelerdeki insanlara hep birlikte destek olabilmektir." diye konuştu.

Şahin, bağımlılık konusunda Batı ülkeleriyle karşılaştırıldığında Türkiye'nin daha iyi durumda olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bizi endişelendiren şey kendi içimizdeki miktarın oransal olarak her geçen sene artıyor olması. Bunu azaltma ve yok etme eğilimine çevirmemiz lazım. Dolayısıyla toplumun bütün kesimlerine büyük sorumluluklar düşüyor. Bunlar bizim çocuklarımız, geleceğimiz. Dolayısıyla bu zenginliğimizi en iyi şekilde hazırlamak durumundayız. Yeşilay'ın bu çalışmaları başarıyla devam eder, amacına ulaşır da gelecek nesillerimiz bu riskten hızlıca uzaklaşır."

Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk de toplumdan, "Siz bağımlılıkla mücadele ediyorsunuz. Benim bağımlı bir yakınım var. Bize el uzatın" şeklinde tepkiler geldiğini ifade ederek, 2013 yılında yaptıkları tüzük değişikliğiyle Yeşilay'ı sadece savunuculuk yapan değil aynı zamanda bağımlılıkla mücadelede tedavi hizmeti sunan bir sivil toplum kuruluşu olma yönünde dönüşüm başlattıklarını anlattı.

Bu yıl "Türkiye Rehabilitasyon Modeli"ni oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Öztürk, "Biz bu anlamda mesafe kat etmiş, belli yere gelmiş dünya ülkeleri örneklerini de araştırarak bizim ülkemize yönelik geniş çaplı bir rehabilitasyon modeli oluşturmayı düşünüyoruz. Bu proje başladı, inşallah bir yıl içinde tamamlanacak daha geniş kapsamlı bir model karşınıza çıkacak. Bu model sadece biz tarafından uygulanan bir model olmayacak, aynı zamanda rehabilitasyon çalışması yapmak isteyen, bu çalışmayı vermek isteyen herhangi bir kuruluş da bizden bu modeli alabilecek. Aslında bugün bu modelin adımının atıldığı bir gün oluyor." şeklinde konuştu.

YEDAM'dan uyuşturucu bağımlısı oğlu için destek alan F.M de YEDAM'ın verdiği destek sayesinde çocuğunun topluma yeniden kazandırıldığını belirterek, "Şu anda geleceğe dair hayalleri var. 9 aylık süreçte bir çocuk yeniden doğdu. Bu doğumda bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Yeniden Başlasın" kampanyası

Konuşmaların ardından Yeşilay'ın "Yeniden Başlasın" kampanyası kapsamında YEDAM'a destek amacıyla ünlüler tarafından tasarlanan tişörtler tanıtıldı.

Kampanyaya destek olan Şanlıurfa Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Kenan Sofuoğlu, Muazzez Ersoy, Ece Vahapoğlu, Simge Fıstıkoğlu, Ceren Akdağ, Serdar Cebe, Hakan Hatipoğlu, Burcu Çetinkaya, Çağan Atakan Arslan, Işıl Rençber, Furkan Palalı, Kalust Şalcıoğlu ve Doruk Malhan'ın da aralarında bulunduğu isimlere plaket takdim edildi.

"Şampiyon olursam kaskımı Yeşilay'a hediye etmek istiyorum"

Plaketini Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş'un elinden alan sanatçı Muazzez Ersoy, projede yer almaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Daha nice anlamlı projelerde yer almak istediğini aktaran Ersoy, "Böyle anlamlı ve güzel bir çalışmanın içinde yer almak, insanı hem mutlu eden hem de gurur veren bir olay. İnşallah yerini bulsun, faydası ve katkısı olsun." diye konuştu.

Burcu Çetinkaya ise eski bir sigara ve alkol bağımlısı olarak projenin kendisini çok duygulandırdığını belirterek "Bu projeye olan inancım tam. Ben de 'bağımlılık tutsaklıktır' sloganıyla tasarladığım tişörtle dahil oldum." dedi.

Kenan Sofuoğlu da projeye dahil edilmesinden dolayı teşekkür ederek, "2 hafta sonra İspanya'da yapılacak yarışmada şampiyon olursam kaskımı Yeşilay'a hediye etmek istiyorum. Bu kaskın satışından elde edilecek geliri de Yeşilay'a bağışlamak istiyorum." diye konuştu.

Ünlüler tarafından tasarlanan tişörtler online Yeşilay Market'in yanı sıra morhipo.com ve ciceksepeti.com adreslerinden de satın alınabilecek.

Açılışa, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da telgraf gönderdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yedam'ın Cerrahpaşa Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.


Advertisement