Yedi Güzel Adam' Söyleşisinde Şair Akif İnan Anıldı - Son Dakika
Yerel

Yedi Güzel Adam' Söyleşisinde Şair Akif İnan Anıldı

Başakşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Yedi Güzel Adam söyleşileri, ‘İnanmış Bir Adam Akif İnan’ etkinliğiyle sona erdi.

26.12.2015 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başakşehir Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Yedi Güzel Adam söyleşileri, 'İnanmış Bir Adam Akif İnan' etkinliğiyle sona erdi. Söyleşide Türk Edebiyatına damga vurmuş isimlerden şair-yazar Mehmet Akif İnan'ın şair kişiliği  ve hayata bakış açısı irdelendi.

Yakın dönem Türk edebiyatına damga vurmuş Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Sezai Karakoç, Alaeddin Özdenören'in eserlerinin ve düşüncelerinin irdelendiği 'Yedi Güzel Adam' söyleşileri, 'Bir İnanmış Adam Akif İnan' etkinliğiyle sona erdi. Şair- yazar, Araştırmacı ve Öğretmen kimliğiyle ön plana çıkan Mehmet Akif İnan'ın konu edildiği söyleşi, Emin Saraç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe MEMUR-SEN ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı.

Asım Gültekin Moderatörlüğünde 'Yedi Güzel Adam' programları çerçevesinde gerçekleştirilen  'Bir İnanmış Adam Akif İnan' söyleşisine, MEMUR-SEN ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yazar Ali Haydar Haksal, Şair Şaban Abak ile Şair-Yazar Arfik Altınbaş konuşmacı olarak katıldı. Yakın dönem Türk Edebiyatının önemli isimleri arasında gösterilen Mehmet Akif İnan'ın şair kişiliği ve hayata bakışı konuşmacılar tarafından ele alındı.

Gecede Mehmet Akif İnan'ın şiirleri de seslendirildi. Ünlü şair İbrahim Sadri, Akif İnan'ın 'Mesci-i Aksa, Ey Beyaz Ela' gibi şiirlerini kendine has üslubuyla seslendirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yedi Güzel Adam' Söyleşisinde Şair Akif İnan Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement