Yedi Hilal 'Bismillah' diyor - Son Dakika
Güncel

Yedi Hilal 'Bismillah' diyor

Yedi Hilal \'Bismillah\' diyor

Köklerine bağlı, büyükleri reddetmeyen, onlardan nasiplenmek isteyen bir anlayışla, gençler için yola çıkan Yedi Hilal 4 Kasım'da "Bismillah" diyor.

02.11.2012 14:38  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlim, irfan sanat ile "yeni" gençliğin adresi Köklerine bağlı, büyükleri reddetmeyen, onlardan nasiplenmek isteyen bir anlayışla, gençler için yola çıkan Yedi Hilal 4 Kasım’da "Bismillah" diyor.

Faaliyet ekseninin merkezine camiyi ve kitabı koymuş bir girişim Yedi Hilal. İstanbul Üsküdar merkezde yeri.  Köklerine bağlı, büyüklerini reddetmeyen bir anlayışla, gençler için yola çıkan Yedi Hilal “Yedi Tepeden Yedi Kıtaya” sloganıyla 4 Kasım’da "Bismillah" diyor.

İki yıllık bir istişare sürecinin neticesinde kurumsal yapılanma sürecine giren ve Türkiye’nin dört bir yanında, Dünyanın yedi kıtasında gençlere hilalin aydınlığını taşımayı gaye edinen Yedi Hilal, cami merkezli bir gençlik yapılanması olmak prensibinden hareketle açılışını da Üsküdar Yeni Valide Camii’nde gerçekleştiriyor.

Açılışını ise şaşaalı, tantanalı bir şekilde değil, özellikle ilim, kültür, fikir, sanat dünyamızın çok değerli isimlerini biraraya getirerek dualarla, gençlikle alakalı ufuk açıcı konuşmalarla, güzel niyetlerin peşine düşerek yapacak Yedi Hilal.

Açılışa Abdurrahman Arslan, Ahmet Mercan, Ali Haydar Haksal, Bülent Yıldırım, Emin Saraç, Ertuğrul Düzdağ, Halil Gönenç, Halil İbrahim Kutlay, Hamdi Aslan, Hasan Aycın, Mustafa Demirkan, Mustafa Şen, Mürsel Sönmez, Nedim Urhan, Nureddin Yıldız, Nurettin Durman, Ömer Bolat, Ömer Faruk Korkmaz, Ömer Karaoğlu, Raşit Küçük, Sibel Eraslan, Şule Yüksel Şenler, Temel Hazıroğlu, Yıldız Ramazanoğlu, Yusuf Kaplan gibi birbirinden değerli büyüklerin katılacağı bildirildi.

4 Kasım Pazar günü, İkindi vakti, saat 14.38’de Üsküdar'da Yeni Valide Camii’ndeki program İkindi namazının ardından cami avlusunda, Kuran tilaveti ve konuşmalarla başlayacak. Yedi Hilal Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enesoğlu'nun konuşmasının ardından bir gençlik çalışmasının önemi ve gereği ilim, kültür, sanat ve fikir adamlarımızca farklı açılarla konuşulup böyle bir hareketin oluşturacağı heyecana o avluda tanık olunacak inşallah o gün.

Ardından da Yedi Hilal’in merkez binasında ikramlar, hediyeler ve güzel sohbetlerle devam edecek.

Yedi Hilal Üsküdar'da Yeni Valide Camiinin hemen yanında Uncular Caddesi 12 numaralı binada hizmete girecek.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yedi Hilal 'Bismillah' diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement