Yeditepe Üniversitesi'nden Uluslararası İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Yeditepe Üniversitesi'nden Uluslararası İşbirliği

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, uluslararası alanda önemli bir anlaşmaya imza attı.

20.02.2015 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeditepe Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Türk mutfağının temsilcisi

Fransa'nın Tours şehrinde bulunan Francois Rabelais Üniversitesi'nin temsilciliğini yaptığı UNESCO'nun "Yemek Kültürü Mirasının Korunması ve Tanıtılması" kürsüsü ile 29 Ocak 2015 tarihinde anlaşma yapan üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu anlaşma ile UNESCO/UNITWIN Chairs* programının resmi ortağı oldu. Bu ortaklık Yeditepe Üniversitesi'ni gastronomi ve yemek kültürü mirası konularında uluslararası alanda söz sahibi yaparken, UNESCO'nun uluslararası platformunda Türk mutfağının temsilcisi haline getirdi. Anlaşma sayesinde Yeditepe Üniversitesi, UNESCO/UNITWIN Chairs'in Türkiye temsilcisi olarak seminer, etkinlik, konferans düzenleyebilecek.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen; "Bu anlaşma ile aralarında Brown Üniversitesi, Taiwan Chinese Üniversitesi gibi on dört üniversitenin dahil olduğu uluslararası bilgi ağına dahil olarak, UNESCO/UNITWIN çerçevesinde yürütülen Gastronomi ve Yemek Kültürü mirası alanındaki projelerde aktif rol alabileceğiz. Böylelikle 2003 yılında kurulan bölümümüz Türk mutfak kültürünün ulusal ve uluslararası platformlarda korunması ve tanıtılması hususunda söz sahibi olmuş olacak" dedi.

*UNESCO çerçevesinde 1992 yılında kurulan UNESCO/ UNITWIN Chairs programı uluslararası alanda üniversitelerarası işbirliği ve bilimsel faaliyetleri destekliyor. UNESCO Chairs programında "Safeguarding and Promotion of Cultural Food Heritages" (Yemek Kültürü Mirasının Korunması ve Tanıtılması) kürsüsü Fransa'da François Rabelais Tours Üniversitesi tarafından yürütülüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeditepe Üniversitesi'nden Uluslararası İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement