Yeğenin Amcasının Ölümüne Neden Olduğu İddiası - Son Dakika
Güncel

Yeğenin Amcasının Ölümüne Neden Olduğu İddiası

Adana'da tartışma sırasında amcasını iterek duvara çarpması sonucu ölümüne neden olduğu iddia edilen şüpheli hakkında 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

05.12.2017 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da tartışma sırasında amcasını iterek duvara çarpması sonucu ölümüne neden olduğu iddia edilen şüpheli hakkında 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Seyhan İlçesi Denizli Mahallesi'nde 21 Ocak'ta evde çıkan tartışma sırasında yeğeni Durmuş Ali S'nin itmesi sonucu kafasını duvara çarparak hayatını kaybettiği iddia edilen 44 yaşındaki Mustafa S'nin ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı olaydan sonra serbest bırakılan şüpheli hakkında "Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak" suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

İddianamede olay şöyle anlatıldı:

"Emine S. çalışmaması nedeniyle eşi Recep'i evden kovdu. Recep S. de eşi ile arasını düzeltmesi için annesi Müşerref'i eve çağırdı. Annesinin eve gelmesi üzerine yeniden tartışma çıktı. Bu sırada alkollü olarak Mustafa S. eve geldi. Tartışmanın büyümesi üzerine Recep S'nin oğlu Durmuş Ali, amcası Mustafa S'yi eliyle itti. İtme sonucu Mustafa S. kafasını duvara çarptıktan sonra kardeşi Mitat'ın evine gitti. Kardeşinin evinin önünde baygın halde bulunan Mustafa S. götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi."

İddianamede savunmasına da yer verilen sanık, olay günü alkollü olduğunu belirterek, "Anneme, bana ve sözlüme küfür etti. Aramızda itişme yaşandı. Annem kavgayı ayırmak isterken amcam annemin sırtına yumruk vurdu. Bana da vurmaya çalıştı. Ben de elimle kendisini ittim. Düşmenin etkisiyle sırtını duvara çarptı. Amcamı bana zarar vermemesi için ittim." şekinde savunma yaptı.

Sanık, ölen amcasının daha önce diğer amcası ile kavga ettiğini ve bu sırada başından yaralandığını öne sürdü.

İddianamede ölen Mustafa S'nin otopsi raporuna da yer verildi. Adli Tıp Kurumu'nun otopsi raporunda, Mustafa S'nin beden travmasına bağlı iç organ yaralanması, beyin ödemi, beyin kontüzyonu ve beyin kanaması sonucu öldüğü belirtildi.

Sanığın önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeğenin Amcasının Ölümüne Neden Olduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement