Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı, 3 ay sonra geçici başkent Aden'e döndü - Son Dakika
Güncel

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı, 3 ay sonra geçici başkent Aden'e döndü

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı, 3 ay sonra geçici başkent Aden\'e döndü

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, yaklaşık 3 ay önce ayrıldığı geçici başkent Aden'e döndü.

28.01.2023 23:08  Güncelleme: 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, yaklaşık 3 ay önce ayrıldığı geçici başkent Aden'e döndü.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan Aden'e dönen Alimi'ye Başkanlık Konseyi üyelerinden Abdurrahman Muharrami eşlik etti.

Alimi, konseyin ve hükümetin "devlet kurumlarını yeniden inşa etmek, yaşam koşullarını, ekonomi ve hizmetleri iyileştirmek de dahil olmak üzere Yemen halkına beyan ettikleri taahhütleri yerine getirme" konusunda kararlı olduğunu vurguladı.

Konseyin ve hükümetin kapsamlı ve sürdürülebilir barış taahhüdünü teyit ettiğini ve bu konudaki tüm iyi niyetli çabaları memnuniyetle karşıladığını belirten Alimi, "İnsanların acılarını hafifletmek için her zaman acil durum destek programlarına yanıt veren koalisyon ülkelerindeki kardeşlere, dostlara ve uluslararası bağışçılara şükranlarımı iletiyorum." ifadesini kullandı.

Başkanlık Konseyi Başkanı Alimi, Cezayir'in ev sahipliği yaptığı 31. Arap Birliği Zirvesi'ne katılmak için 30 Ekim'de Aden'den ayrılmıştı.

Alimi, 23 Eylül 2022'de Washington'daki Ortadoğu Enstitüsünün ev sahipliğinde "Zoom" üzerinden düzenlenen bir oturumda Başkanlık Konseyi içinde anlaşmazlıklar bulunduğunu belirtmişti. Alimi'nin Aden'e dönüşünün de bu nedenle ertelendiği biliniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı, 3 ay sonra geçici başkent Aden'e döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement