Yemen'deki Barış Çabaları - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Barış Çabaları

Yemen Cumhurbaşkanı Abrabbu Mansur Hadi'nin, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'i kabul ettiği bildirildi.

10.07.2018 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Cumhurbaşkanı Abrabbu Mansur Hadi'nin, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'i kabul ettiği bildirildi.

Yemen hükümetine bağlı SABA haber ajansına göre, Hadi-Griffiths görüşmesinde Yemen Başbakanı Ahmed Bin Dağr da hazır bulundu.

Görüşmede Hadi, Yemen'deki barışın Körfez girişimi, ulusal diyaloglar ve BM Güvenlik Konseyinin 2216 sayılı kararı olmak üzere üç konuya dayandığını belirtti.

Barış konusunda istekli olduklarını ancak Husilerin geri çekildikleri ya da yenildikleri durumlarda sadece zaman kazanmak maksadıyla kullandıkları göstermelik bir barışı kastetmediklerini söyleyen Hadi, Husilerin Hudeyde Limanı aracılığı ile insani yardımlara müdahalede bulunduğunu, limanı İran'dan silah almak ve savaşı uzatmak için kullandığını ifade etti.

Öte yandan BM Yemen Özel Temsilcisi Griffiths ise çeşitli taraflarla görüşerek barış konusundaki şartları ve fikirleri görüşmeye çalışacaklarını belirtti.

Griffiths görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında, Hadi ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

BM Temsilcisi Griffiths, görüşmede daha çok Yemen'deki insani yönlere odaklandıklarını ve taraflar arasındaki karşılıklı esirlerin serbest bırakılması konusunu ele aldıklarını aktardı.

Geçtiğimiz hafta Yemen'in başkenti Sana'ya giden Griffiths, Husiler ve Genel Halk Kongresi Partisi sorumluları ile görüştüğünü tarafların barışın sağlanması konusundaki arzularını ve fikirlerini beyan ettiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Barış Çabaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement