Yemen'deki Husiler: İlaç sıkıntısı nedeniyle 5 bin böbrek hastasının hayatı tehlikede - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Husiler: İlaç sıkıntısı nedeniyle 5 bin böbrek hastasının hayatı tehlikede

Yemen\'deki Husiler: İlaç sıkıntısı nedeniyle 5 bin böbrek hastasının hayatı tehlikede

Yemen'deki İran destekli Husiler, yaklaşık 5 bin böbrek hastasının ilaç bulunamadığı için ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

26.11.2022 18:27  Güncelleme: 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'deki İran destekli Husiler, yaklaşık 5 bin böbrek hastasının ilaç bulunamadığı için ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Husilerin sözde Sağlık Bakanlığı, Yemen'de böbrek yetmezliği bulunan hastaların çektiği ilaç sıkıntısına ilişkin bir açıklama yaptı.

Husilere ait haber ajansında yayımlanan açıklamada, Husilerin kontrolü altındaki bölgelerde ilaç ve özel solüsyon bulunamadığı için yaklaşık 5 bin böbrek hastasının hayatının risk altında olduğu belirtildi.

Diyaliz merkezlerinde 2023 yılında kullanılacak ilaç ve ekipman stoku bulunmadığına işaret edilen açıklamada, uluslararası kurumlara ve insani yardım kuruluşlarına "böbrek yetmezliği olan hastalar için ilaç temin edilmesi" çağrısı yapıldı.

Yemen'deki iç savaş

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, 2 Nisan'da Yemen hükümeti ve Husilerin hava, kara ve deniz operasyonlarını 2 ay boyunca durdurmayı kabul ettiğini duyurmuş, ateşkes daha sonra iki defa uzatılmıştı.

Yemen hükümeti ile Husiler arasında 6 ay devam eden ateşkes 2 Ekim'de sona ermişti.

Ülkede yıllardır süren çatışmalarda yaklaşık 377 bin kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz ise korkunç boyutlara ulaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Husiler: İlaç sıkıntısı nedeniyle 5 bin böbrek hastasının hayatı tehlikede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement